Δεν υπάρχει ΑΕΚ χωρίς Λιβάγια και ΑΕΚ χωρίς... ψυχίατρο!

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει καταφέρει να φτιάξει μία ομάδα 100% δική του. Η ΑΕΚ συμπεριφέρεται ακριβώς όπως και ο προπονητής της! Δεν υπάρχει μέση κατάσταση μεταξύ ηρεμίας και τρέλας. Τα πάντα λειτουργούν στα άκρα στους "κιτρινόμαυρους" κι αυτό τείνει να γίνει... εθιστικό και ν' αρέσει στον κόσμο. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΡΙΕΚΑ / EUROPA LEAGUE / AEK - RIJEKA / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Ένωση είχε καταφέρει άλλη μία σεζόν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης να μείνει αήττητη, χωρίς να προκριθεί όμως.

Είναι αμαρτία να συμβεί κάτι τέτοιο και φέτος, ειδικότερα απέναντι σε κάτι ομάδες όπως η Ριέκα που η σοβαρή ΑΕΚ της έχει για πρωινό. Ειδικότερα όταν ξεκινάει στο βασικό σχήμα ο Μάρκο Λιβάγια. Πρέπει να το παραδεχθούμε ότι ο Κροάτης είναι το Α και το Ω αυτή τη στιγμή στην ομάδα....

ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗ ΜΟΡΑΪΣ

Το... χάλι της ΑΕΚ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο είναι απερίγραπτο. Η ομάδα γενικά ήταν στα χαμένα. Κουρασμένη, άνευρη και με μηδενικό πλάνο στην ανάπτυξη. Αυτό όμως που ήταν μια πραγματική παλινωδία ήταν η "κιτρινόμαυρη" άμυνα σε συνεννόηση με τον Γιάννη Ανέστη.

Και για καφέ να κανόνιζαν να πάνε θα χανόντουσαν στη διαδρομή. Ωστόσο αυτό θα το χρεώσουμε στον Μανόλο Χιμένεθ που αλλάζει συνεχώς πρόσωπα στην αμυντική τριάδα, γεγονός που χαλάει την αρμόνια. Όλα αυτά όμως μέχρι να βρει ρυθμό στο β' ημίχρονο ο Τσιγκρίνσκι. Από εκεί και έπειτα ο Ουκρανός ήταν φοβερός και συμμαζεύτηκε το χάλι.

Είναι γεγονός πάντως ότι πρέπει να συνυπάρξουν πίσω οι Τσόσιτς, "Τσίγκρι" και Βράνιες για να πάει ο Μπακάκης στη θέση του φουλ μπακ. Όπως δηλαδή στην αρχή της σεζόν.

ΠΛΗΡΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Δεν θα σταθούμε ξανά στην είσοδο του Μάρκο Λιβάγια -μόνο στον τίτλο- που άλλαξε την εικόνα της ΑΕΚ. Θα σταθούμε περισσότερο στη σωστή αλλαγή που έκανε ο Χιμένεθ και πέρασε εκτός τον Γκάλο...

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε η ΑΕΚ και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Σαν να μπήκαν να παίξουν άλλοι παίκτες. Ξεκούραστοι, φρέσκοι.

Έβγαλε μέταλλο η Ένωση των σημαντικών απουσιών στο δεύτερο ημίχρονο κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τη συνέχειά της στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μπορεί να μην ορθολογικό ποδοσφαιρικά, αλλά η ομάδα του Χιμένεθ αποδίδει καλύτερα όταν μπαίνει σε μουντ... καμικάζι. Με ηρεμία και... τσαλίμια δεν λειτουργεί αυτό το σύνολο. Πρέπει να βρίσκεται συνεχώς στα κόκκινα.

ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΟΝΕ

Ο Γαλανόπουλος κάλυψε πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, τις περισσότερες φορές όμως έκανε λάθη, ενώ παράλληλα δυσκολεύεται να βοηθήσει την ΑΕΚ στην ανάπτυξη. Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα στην ίδια ενδεκάδα με τον Σιμόες... κουτουλάνε.

Αντιθέτως, με την είσοδο του Κονέ, έστω κι αν ο δικέφαλος δεν πιεζόταν σ' εκείνο το σημείο, ο διεθνής μέσος φάνηκε ιδιαίτερα ορεξάτος και έκανε πράγματα που δεν μπορεί ακόμη, τουλάχιστον, ο "Γαλανό".

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ ΕΤΣΙ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ

Εντελώς διαφορετικός ήταν και ο Τάσος Μπακασέτας. Αναφερόμαστε ειδικότερα σε αυτόν γιατί τον έχουμε περάσει... πριονοκορδέλα τόσο καιρό.

Εξαιρετικός στην επανάληψη. Επιτέλους δεν φοβήθηκε να πάρει πρωτοβουλίες και βοήθησε αρκετά τους Αραούχο και Λιβάγια που θα μπορούσαν το 0-2 να το κάνουν 5-2 εάν ο Αργεντινός το... έγραφε στο τέλος αντί να σημαδέψει το δοκάρι.

ΠΙΟ ΓΡΑΦΙΚΟΣ... ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ

Τραγικός στα όρια της... γραφικότητας ήταν και ο διαιτητής από τη Φινλανδία με το λιθουανικό επίθετο. Έπρεπε να βγάλεις... αίμα για να δώσει κάτι κι αν φυσικά σφύραγε κάρτα δεν έβγαζε ποτέ!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ

Καλές οι ανατροπές και το σασπένς, ωστόσο η ομάδα πρέπει να κάνει νίκες για να εκπληρώσει τους στόχους τους. Μέχρι το ματς με την Αούστρια μεσολαβεί το παιχνίδι με τον Πλατανιά, κι στο συγκεκριμένο ο Χιμένεθ πρέπει να περάσει στους παίκτες του ότι είναι μεγάλη ευκαιρία να βάλουν ένα... κάρο γκολ και να πάρουν τα πάνω τους γιατί μπορούν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK