Η ΑΕΚ γιγαντώθηκε, βγάζει μεγαλείο!

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, χάντμπολ κι ο κόσμος της ΑΕΚ έχει πάθει φέτος... υπερκούπωση. Η ατμόσφαιρα στη Ριζούπολη έδωσε... γεύση "Αγιά Σοφιάς", με τους οπαδούς της Ένωσης να δείχνουν το μεγαλείο τους όταν στον αγωνιστικό χώρο μπήκε ο Λάζαρος.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Η στέψη της ΑΕΚ EUROKINISSI

Πάργα, Ναύπλιο, Βόλος, Τρίκαλα, Αλεξανδρούπολη, Στουτγκάρδη, Λονδίνο...

Κιτρινόμαυρα πανό που εδώ και δύο ημέρες "ταξιδεύουν" από το ένα γήπεδο στο άλλο για να γιορτάσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ τις διαδοχικές επιτυχίες. Διότι δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι και το μπάσκετ, είναι και το χάντμπολ. Τα δύο τελευταία μάλιστα διεκδικούν ευρωπαϊκές κούπες και εγχώριους τίτλους.

Τι άλλο να ζητήσει ένας κόσμος διψασμένος για ιστορικές διακρίσεις πάνω από δύο δεκαετίες;

Ήρθαν όλα μαζεμένα. Σαν να τους τα χρωστούσε κάποιος! Ειδικότερα σ' αυτούς που γεννήθηκαν από το '90 και μετά κι έγιναν δέκτες του οπαδικού "μπούλινγκ", επειδή η ομάδα τους δεν κατακτούσε τίτλους.

Η νέα αυτή ΑΕΚ, η κυριαρχική, εκτός από το να σηκώνει τίτλους φρόντισε για το σημαντικότερο, που είναι να δημιουργεί φουρνιές περήφανων φιλάθλων, παιδιών που τη Δευτέρα θα πάνε στο σχολείο με το κασκολάκι κρεμασμένο στην τσάντα τους, όχι για μία εφήμερη χαρά, αλλά για την αρχή της μονιμοποίησης της ομάδας τους στην κορυφή!

ΝΤΑΜΠΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΦΗΜΙΑ ΤΟΥΣ

Πάμε και στα ποδοσφαιρικά τώρα...

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια. Ήταν η καλύτερη ομάδα, αυτή που έβγαλε το μεγαλύτερο πάθος στα κρισιμότερα σημεία και το κατέκτησε.

Όσα ακούγονται και γράφονται πως στον τελικό του Κυπέλλου θα κριθεί πραγματικά ποια ομάδα άξιζε τον τίτλο, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Άλλο το ένα άλλο το άλλο...

Η ενδεχόμενη επίτευξη του νταμπλ θ' αποτελέσει μία ιστορική στιγμή, είναι κάτι που η ΑΕΚ διεκδικεί μετά από 40 χρόνια. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούν οι ποδοσφαιριστές. όχι στο άγχος "να το πάρουμε για ν' αποδείξουμε κάτι σε κάποιον. Να το πάρουμε για μας, να το πάρουμε για να μην μας ξεχάσει ποτέ κανείς..."

Μια βδομάδα απομένει πριν από το μεγάλο ραντεβού των "δικεφάλων", ένα ματς που περιμένει να δει όλη η Ελλάδα, ασχέτως προτιμήσεων, και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ είναι το φαβορί.

Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αν και οι στιγμές δεν είναι κατάλληλες για ανάλυση τακτικών και μεταγραφών, ένα από τα πιο συγκινητικά συνθήματα που ακούστηκαν στη Ριζούπολη ήταν κατά την είσοδο του Χριστοδουλόπουλου: "Δεν θα φύγεις από εδώ ποτέ Λαζαρέ, Λαζαρέ..."

Παρά τα όσα ακούγονται, μέχρι και ότι ο MVP της εφετινής ΑΕΚ έχει υπογράψει με τον Ολυμπιακό κτλ, ο κόσμος απαίτησε την παραμονή του στην ομάδα, σε προηγούμενες εποχές μιζέριας ίσως και να τον αποδοκίμαζαν.

Η απαίτηση ξεκάθαρη, η ευθύνη στους άνωθεν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK