Τον αξίζει τον τίτλο η ΑΕΚ του Κιέβου...

Η καλύτερη ομάδα αποκλείστηκε δικαιώνοντας όσους λένε ότι η μπάλα είναι π... και το ποδόσφαιρο το πιο άδικο άθλημα. Έχουν δίκιο! Πάνω σε τέτοιες εμφανίσεις και συγκυρίες, όμως, ατσαλώνεσαι για να γίνεις πρωταθλητής, παίζοντας μάλιστα με σημαντικές απουσίες όλη τη σεζόν. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / DYNAMO KYIV - AEK (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Βλέπαμε την ΑΕΚ, χθες, μέσα στο Κίεβο και ψάχναμε να βρούμε ποιος ήταν ο γηπεδούχος. Η ΑΕΚ ή Ντιναμό; Οι "κιτρινόμαυροι"... πάτησαν στο λαιμό το ουκρανικό κλαμπ, ήταν ανώτεροι σε όλα, αλλά αποκλείστηκαν επειδή δεν έβαλαν ένα γκολ, ένα! Αυτό χρειαζόταν.

Δεν υπήρχαν οι Ουκρανοί μέσα στο γήπεδο, δεύτεροι στις μπάλες, μηδέν δυνάμεις να βγουν μπροστά, ασυνεννοησία στην άμυνα κι όμως είναι αυτοί που πανηγυρίζουν την πρόκριση στους "16" του Europa.

Τραγικό, και ιστορικά θα στοιχειώνει για πάντα τους φίλους της Ένωσης το... μπαρούτι του Μασούντ στο 51' που αν γινόταν γκολ, η Φιλαδέλφεια θα είχε κόσμο στους δρόμους να γιορτάζουν το επίτευγμα. Το ποδόσφαιρο, όμως, είναι το πιο άδικο άθλημα και οι μεγάλες ομάδες, όπως είναι η φετινή ΑΕΚ οφείλουν να κοιτούν την επόμενη μέρα, ξεπερνώντας τέτοιου είδους αποκλεισμούς, θεμελιώνοντας το μέλλον τους στις αδικίες της ζωής. Έτσι, κάπως, φτιάχνεις χαρακτήρα και γίνεσαι πρωταθλητής, όταν μπορείς να ξεπερνάς μπαμ - μπαμ τις απώλειες.

Κι η επόμενη μέρα δεν είναι το ματς με τον Ατρόμητο την ερχόμενη Δευτέρα. Επόμενη μέρα είναι να... τρέξεις να ανανεώσεις Λάζαρο, Τσιγκρίνσκι, τώρα που προλαβαίνεις. Αμφότεροι, μαζί με τους Μπακασέτα και Μπακάκη τράβηξαν την ΑΕΚ προς την πρόκριση, έστω κι αν δεν ήρθε τελικά αυτή, τόσο άδικα! Όπως και τον ακούραστο Σιμόες, φυσικά...

Ο Χιμένεθ, ναι, τα έκανε... μαντάρα με τις αλλαγές, περνώντας έξω τον Λάζαρο που είχε εκτοξευθεί μέσα στο γήπεδο και χόρευε τους Ουκρανούς. Τι να του πεις όμως όταν έχει καταφέρει να κάνει την ΑΕΚ του... Μοράις και του Κετσπάγια, Ευρωπαία και διεκδικήτρια του νταμπλ στην Ελλάδα μέσα σ' έναν χρόνο; Τίποτα. Προχωράς για τους επόμενους στόχους σου.

Το ότι η ΑΕΚ αποκλείστηκε αήττητη από ευρωπαϊκή διοργάνωση, συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια, τα έχουν ζήσει οι Ενωσίτες και στο παρελθόν, ότι είναι όμως.... κιτρινόμαυρα φαινόμενα δεν μπορείς το αγνοείς εύκολα. Πού θα πάει όμως, θα φύγει κι αυτή η... γκίνια κάποια στιγμή, τόσα έχει ξεπεράσει αυτή η ομάδα.

Στο Κίεβο, λοιπόν, η ΑΕΚ έγραψε σημαντικό ευρωπαϊκό κεφάλαιο στην ιστορία της και μόνο περήφανη μπορεί να είναι γι' αυτό, διότι πρόκειται για έναν από τους πιο άδικους αποκλεισμούς ελληνικού κλαμπ. Είπαμε, βέβαια, αυτά συμβαίνουν, και πάνω σε τέτοιες καταστάσεις... στρώνεις χαρακτήρα.

Κλείνοντας, αν και καλό είναι να αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια, η ΑΕΚ έτσι όπως εμφανίζεται τώρα, παλεύοντας όλα τα ματς μέχρι τέλους και με την άρνησή της να χάσει, δείχνει σημάδια... αναβίωσης των παλαιών ΑΕΚ που διέθεταν παικταράδες και "στρατιώτες" έτοιμους για τίτλους. Μπορεί λοιπόν φέτος να γίνει το βήμα παραπάνω; Η απάντηση είναι "ναι", παίζοντας ακόμη και στο μισό της απόδοσής της σε σύγκριση με το Κίεβο, σκεφτείτε μόνο πόσες απουσίες είχε ο Χιμένεθ να διαχειριστεί...

News 24/7

24MEDIA NETWORK