Η δικαίωση του Χιμένεθ και γιατί η ΑΕΚ είναι το φαβορί

Το ματς με τον Πλατανιά δεν χρήζει ιδιαίτερων αναλύσεων ωστόσο έβγαλε... θεματάκια και μας απέδειξε γιατί δεν πρέπει να "τρέχουμε" ορισμένες φορές μπροστά από τον προπονητή και γιατί η ΑΕΚ είναι το φαβορί της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Γράφει ο Μάνος Ναβροζίδης.

Η δικαίωση του Χιμένεθ και γιατί η ΑΕΚ είναι το φαβορί

Πολλές φορές παρασυρόμαστε και σπεύδουμε να κατακρίνουμε τον προπονητή για τις επιλογές του χωρίς ουσιαστικά να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα τι ακριβώς συμβαίνει στα αποδυτήρια. Ο Μανόλο Χιμένεθ λοιπόν τα... άκουσε επειδή δεν χρησιμοποιούσε τον Ούρος Τσόσιτς στα τελευταία ματς της ΑΕΚ.

Μέχρι που γράφτηκε ότι ο Ισπανός δεν "συμπαθεί", ποδοσφαιρικά πάντα, τον συγκεκριμένο παίκτη, επειδή δεν ήταν δική του επιλογή το περασμένο καλοκαίρι καθώς ήθελε κάποιον συμπατριώτη του που αγωνίζεται ή αγωνιζόταν στο Ισραήλ.

Τελικά; Δικαίωση. Ο Ισπανός επιβεβαιώθηκε ότι ο Τσόσιτς αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών μετά την υπερπροσπάθεια που έκανε με τη Μίλαν, αφού κόντρα στον Πλατανιά τον είδαμε να ζητά αλλαγή εξαιτίας ενοχλήσεων στους προσαγωγούς.

Μακάρι για την ομάδα του να μην είναι κάτι σοβαρό, γιατί η ΑΕΚ στερείται συνεχώς τις υπηρεσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών κι έτσι... ήσυχα ήσυχα ροκανίζεται ο τίτλος του φαβορί που έχει. Γιατί φαβορί για το πρωτάθλημα είναι η Ένωση, εκτός βέβαια κι αν πάει κι αυτοκτονήσει στα παιχνίδια που απομένουν πριν το τέλος του πρώτου γύρου και το κάνει "δώρο" στο Λεμονή, που ομολογουμένως ήταν ο μόνος που πίστεψε από την αρχή, σε μία δύσκολη καμπή για τους "ερυθρόλευκους", ότι μπορούν να πάρουν το πρωτάθλημα.

ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ... ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Ο Λιβάγια είναι μια κατηγορία μόνος του. Χωρίς Μάνταλο, Αραούχο, Γιόχανσον, Σιμόες... τραβάει μόνος του "κουπί", μαζί φυσικά με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Τελευταία όμως στο "κόλπο" έχει μπει δυναμικά και ο Τάσος Μπακασέτας.

Ομολογούμε πως για τον 24χρονο πρώην παίκτη του Πανιώνιου δεν έχουμε αναφερθεί και με τα καλύτερα λόγια...

Οι ανυπόστατες κολακείες όμως δεν βοήθησαν ποτέ κανέναν. Ο Μπακασέτας δεν ξέρουμε αν έχει κάτσει και έχει σκεφτεί τι μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ, ωστόσο τώρα που είναι πιο απελευθερωμένος και σίγουρος για τη θέση του μέσα στο γήπεδο δίνει πράγματα! Από τον Παναθηναϊκό, με τη Ριέκα και με τον Πλατανιά και ειδικότερα στα δύο τελευταία είναι ανάμεσα στους διακριθέντες.

ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ

Όπως φάνηκε στα πρώτα 30' η ΑΕΚ είχε θέμα στην επίθεση. Μπέρδεμα θα το χαρακτηρίζαμε περισσότερο...

Και ελέω της απουσίας του Χιμένεθ από τον πάγκο θα μπορούσε να το πληρώσει έστω κι αν ο Πλατανιάς δεν είναι δα και κανένα φόβητρο και φαβορί να υποβιβαστεί. Σε κάτι τέτοια ματς είναι που παγιδεύεσαι όταν είσαι θεωρητικά το αφεντικό και τα κάνεις όλα... σαλάτα.

Ο Ουφανό, που είχε κι αυτός το άγχος του, μαζί με τη βοήθεια του Λόπες που τον ενημέρωσε ότι ο Λάζαρος έκανε ό,τι ήθελε μπροστά, χωρίς να ακολουθεί το πλάνο το έλυσε το ζήτημα κι από εκεί και πέρα μίλησε η κλάση του Λιβάγια.

ΕΧΕΙ ΠΛΑΝΟ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ

Η ΑΕΚ είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, διότι πολύ απλά βαδίζει πάνω σ' ένα πλάνο και το ακολουθεί πιστά ό,τι και να συμβεί. Ο Χιμένεθ έχει βάλει στο πρόγραμμα 2-3 πράγματα κι αυτά κάνει με βασικούς και χωρίς βασικούς παίκτες.

Αντιθέτως οι έτεροι διεκδικητές, όπως π.χ. ο ΠΑΟΚ δεν το' χουν αυτό, ενώ ο Ολυμπιακός τώρα με τον Λεμονή προσπαθεί να βρει μια ταυτότητα για να παίξει ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ τα' χει έτοιμα όλα αυτά κι αν ενισχυθεί κατάλληλα τον Γενάρη, οι οπαδοί της θα ζήσουν αυτό που ποθούν για πάνω από μία εικοσαετία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK