Ο ένας μπάσκετ, ο άλλος... αλάνα

Ο Ολυμπιακός νίκησε και έστειλε τη σειρά των τελικών στο 5ο παιχνίδι γιατί ήταν η μοναδική ομάδα που προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε να παίξει οργαμωμένο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε σ' αυτό το ματς να συναντηθεί με την... τάξη και μοιραία έχασε. Γράφει ο Νίκος Γιαννόπουλος.

BASKET LEAGUE / ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / EUROKINISSI)
ΜακΛιν EUROKINISSI

Ακόμα και στα... μαύρα φεγγάρια του ο Ολυμπιακός βρίσκει τρόπους να εκπλήσσει. Ευχάριστα τους φίλους του και δυσάρεστα τους απανταχού haters.

Μετά το παιχνίδι των 58 πόντων την Κυριακή, οι "ερυθρόλευκοι", που ήταν στριμωγμένοι στα σχοινιά, έβγαλαν σχεδόν 100άρα χωρίς μάλιστα να χάσουν το προβάδισμα ούτε λεπτό στον ορισμό της πειστικής νίκης.

Κάτι περισσότερο από.. καρδιογράφημα η πορεία της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου στους εφετινούς τελικούς, ίσως χαρακτηριστική της όλης πορείας της εφέτος η οποία στιγματίστηκε από πολλά up and down.

Εδώ που τα λέμε βέβαια, μ' αυτά που είδαμε στο παρκέ του ΣΕΦ την Τετάρτη ο Ολυμπιακός, η μοναδική ομάδα του ματς, που έπαιξε στοιχειδώς οργανωμένο μπάσκετ, δεν ήταν δυνατό να χάσει. Πόσο μάλλον κόντρα σε μία ομάδα που το μοναδικό της σερί κατά τη διάρκεια του αγώνα το έκανε όταν ο Λοτζέσκι και ο Τζέιμς έκαναν του κεφαλιού τους και ευστόχησαν στα τρίποντα που επιχείρησαν. Γιατί άλλο σχέδιο δεν υπήρχε.

Από την αρχή του αγώνα, ο Ολυμπιακός βρήκε όλες τις αδυναμίες της άμυνας του Παναθηναϊκού και τις χτύπησε χωρίς έλεος. Με παραγωγικότητα σταθερά υψηλή (28 πόντοι στο πρώτο δεκάλεπτο, 48 στο ημίχρονο) οι γηπεδούχοι έπαιρναν την ψυχολογία που ζητούσαν και έβαζαν καύσιμο στο ρεζερβουάρ τους.

Το κυριότερο; Βρήκαν πολλούς πρωταγωνιστές. Το χορό έσυραν αρχικά ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο ΜακΛιν, ενώ Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς που ήταν σχεδόν άκαπνοι στον τρίτο τελικό έβαλαν τη δική τους ξεχωριστή πινελιά.

Ο Παναθηναϊκός αντίθετα τα περίμενε όλα από τις προσωπικές εμπνεύσεις του Τζέιμς (δεν ήταν η πρώτη φορά που το παράκανε ο εν λόγω με την... ατομική πρωτοβουλία) και τις βόμβες του Λοτσέσκι έχοντας όμως ουσιαστικά εκτός ματς τον Καλάθη κάτι που αποδεικνύεται και από τη χαμηλή δημιουργικότητα των πράσινων (μόλις 8 ασίστ).

Η μάχη των αιθέρων τέλος αποδείχθηκε εξίσου κρίσιμη και αυτήν την πήρε, με μεγάλη άνεση, ο Ολυμπιακός μαζεύοντας 14 περισσότερα "σκουπίδια" από τον αντίπαλό του. Αν μην τι άλλο πολύ μεγάλος αριθμός για παιχνίδι αυτής της σημασίας.

Μην ξεγελιέστε πάντως από την εικόνα, ο 5ος τελικός της Κυριακής θα είναι τελείως διαφορετικός και όχι μόνο επειδή ο Παναθηναϊκός θα παίζει στην έδρα του. Κανένας από τους τέσσερις προηγούμενους τελικούς δεν έμοιαζε με αυτό που είχε προηγηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK