Δεν τρομάζουν οι Ισπανοί!

Η Ευρωλίγκα ξεκινά. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στην Κρήτη την πάντα επικίνδυνη, αλλά αλλαγμένη και φέτος Μπασκόνια και ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για το ντέρμπι με την ενισχυμένη φέτος Μπαρτσελόνα έχοντας όμως εξαίρετη ψυχολογία. Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων.

Δεν τρομάζουν οι Ισπανοί!

Πρεμιέρα για την Ευρωλίγκα. Έφτασε η μεγάλη ώρα και παιχνίδια για τις ομάδες μας με αντίστοιχες ισπανικές και άρα ντέρμπι με το καλημέρα.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί στην Κρήτη την πάντα επικίνδυνη, αλλά αλλαγμένη και φέτος Μπασκόνια και ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για το ντέρμπι με το καλημέρα με την ενισχυμένη Μπαρτσελόνα έχοντας όμως εξαίρετη ψυχολογία.

Εμείς θα προσεγγίσουμε τα δύο αυτά παιχνίδια μιας και είμαστε στην αρχή και δεν γνωρίζουν όλοι τις ομάδες όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκινά καλά την Ευρωλίγκα και την χρονιά έχοντας προβλήματα, πίεση και κακή ψυχολογία. Οι περσινοί φιναλίστ της διοργάνωσης έχουν με το καλημέρα ξενιτευθεί, λόγω τιμωρίας από το ματς με την Εφές και θα υποδεχθούν στην Κρήτη την πάντα επικίνδυνη και πανέμπειρη Μπασκόνια που ισοπέδωσαν πέρσι στο ΣΕΦ.

Το χειρότερο όμως είναι ότι δεν έχει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στην διαθεσή του τους δύο βασικούς χειριστές του και τον ηγέτη του, δηλαδή τους Σπανούλη-Ρόμπερς. Με την ομάδα με άσχημη ψυχολογία και βαρύ κλίμα από την ήττα όπως αυτή μάλιστα ήρθε από +9 στο 35' με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Κυριακής στο άδειο ΣΕΦ. Και με τον καυγά Σφαιρόπουλου-Παπανικολάου που πάντως λύθηκε αλλά και με παίκτες βασικούς όπως Παπαπέτρου και Πρίντεζη ντεφορμέ.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα έχει την πίεση για το αποτέλεσμα καθώς θέλει και το πλεονέκτημα της έδρας και θα πρέπει να παίξει καλή περιφερειακή άμυνα, να ελέγξει τον ρυθμό,να χτυπήσει μέσα στην ρακέτα την αδύνατη σχετικά εκεί Μπασκόνια και να μπορέσει να την κατεβάσει στο σκορ γενικά και να πάει σε πιο στοχευμένο μπάσκετ έχοντας καλή κυκλοφορία στο σετ μπάσκετ.

Και βασικά πρέπει να περιορίσει την δημιουργία του Γκρέιτζερ που το καλοκαίρι τον ήθελε μην ξεχνάμε και το τρίποντο του Λετονού Τίμα στο "3" που ήταν αποκάλυψη στο Ευρωμπάσκετ. Πάντως δεν έρχεται ο καλός περιφερειακός πρώην ΝΒΑερ Μποντουά.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Η Μπασκόνια είναι ίσως η πιο έμπειρη μεσαία ομάδα στην και γι' αυτό και ας ρίχνει το μπάτζετ και ας πουλάει τα αστέρια της κάθε χρόνο μάλιστα με τον περίφημο πρόεδρό της Κερεχέτα, καταφέρνει να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική. Πέρσι έμεινε από δυνάμεις στο τέλος με τρομερή σεζόν και δεν πήγε τελικά στο Φάιναλ Φορ αν και δεν την περίμενε κανείς τόσο δυνατή με τις αλλαγές της. Φέτος πολλές αλλαγές και βασικά έφυγε για την Μπαρτσελόνα ο κόουτς Σίτο Αλόνσο και πήρε τον άπειρο παλιό της (και πέρσι έπαιξε λίγο) παίκτη Πάμπλο Πριτζιόνι που εκτιμάται όμως ότι έχει ταλέντο αλλά θέλει χρόνο σε υψηλό επίπεδο. Λογικά όπως έδειξε ήδη αγαπά το καλό θεαματικό και επιθετικό μπάσκετ και η Μπασκόνια θα είναι μάλλον σοφτ.

Ο Ολυμπιακός της πήρε τον Τίλι και ακόμα από πέρσι έφυγαν Χάνγκα,Λάρκιν,Μπλάζιτς,Μπαρνιάνι(τραυματίας μόνιμος). Θα στηρίζεται στην περιφέρεια σε Χουέρτας-Γκρέιτζερ-Μπομπουά-Τζάνινγκ. Συνεπώς στο ματς της Κρήτης θέλει προσοχή ο τρελός ρυθμός του Χουέρτας που δεν απειλεί από μακρυά όπως ο έμπειρος Τζάνινγκ(στατικός εξαίρετος τριποντάκιας) που μαζί με τον Τίμας είναι η μεγάλη απειλή στο σκορ ενώ ο Γκρέιτζερ είναι ο δημιουργός. Αλλά και αυτός θέλει προσοχή μιας και στην βαριά ήττα με 100-82 από την Γκραν Κανάρια είχε 6/8τρ και 28π!

Στο "3" είναι είπαμε ο λετονός Τίμα που είδαμε στο Ευρωμπάσκετ και ο γερόλυκος Ντελφίνο που δεν δείχνει να αντέχει πάνω από δεκάλεπτο. Στην φροντ λάιν οι Σενγκέιλα-Βόγκμαν είναι οι βασικοί και από πίσω έρχεται ο εξελίξιμος αλλά άτσαλος Ντιοπ και ο Γάλλος Ποιριέρ. Γενικά δεν έχει τρίποντο από την φροντ λάιν της και έχει έναν Αμερικανό και καθόλου βάθος.

ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ο ΠΑΟ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Ο Παναθηναϊκός πέφτει με το καλημέρα στα δύσκολα καθώς μετά το ΣΕΦ ακολουθεί η καυτή και λόγω ονόματος αλλά και πολιτικών εξελίξεων Βαρκελώνη! Οι "πράσινοι" πηγαίνουν πάντως χωρίς άγχος και με εξαιρετική ψυχολογία από το διπλό με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Η νίκη αυτή έφτιαξε την ομάδα που είναι ακόμα ανέτοιμη σε πολλά σημεία και θέλει δουλειά ειδικά στην διάρκεια και στο σέντερ.

Όμως ο ΠΑΟ έιναι γεμάτος καθώς μπήκε και ο Λεκαβίτσιους και έτσι με τον Πασκουάλ στα γνώριμα κατατόπια του πάει να κάνει το παιχνίδι του για να πάρει μπόνους με το καλημέρα. Πέρσι είχε μια κακή ήττα στην Βαρκελώνη και φέτος πάει χωρίς άγχος αφού και να χάσει δεν κοστίζει κάτι.

Και θα ποντάρει στο βάθος του και στο μακρινό του σουτ. Κλειδί θα είναι η διάρκεια ,το δικό του τρίποντο και ο περιορισμός του Τόμιτς που δεν έχει ανάλογο παίκτη κλάσης και ο έλεγχος του ρυθμού καθώς στο σετ μπάσκετ ο ΠΑΟ παίζει μάλλον καλύτερα και ας έχει πολύ Αμερικάνικο στιλ και πεντάδες.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ριζική αναδιάρθρωση και ανασχηματισμός στην μπασκετική Βαρκελώνη! Η μεγάλη Μπαρτσελόνα μετά το περσινό κάζο να αποκλειστεί από τα πλέι οφ νωρίς νωρίς αν και είχε πολλές ατυχίες ,απέλυσε τελικά τον Γιώργο Μπαρτζώκα και στην θέση του ήρθε πάλι Ισπανός, ο εξελίξιμος Σίτο Αλόνσο από την Μπασκόνια. Αν και η ομάδα έριξε χρήμα εν τούτοις δεν έκανε και τρομερές κινήσεις που να ταράξει τα νερά.

Ασφαλώς θα είναι πολύ καλύτερη και πιο σοβαρή από πέρσι,ασφαλώς θα μπει στην οκτάδα και στα πλέι οφ,αλλά δεν τρομάζει καθώς θέλει χρόνο να δέσει και ο Ναβάρο στα 37 πλέον έχει μερικά λεπτά συμμετοχής. Έφυγαν Ράις, Ντόελμαν, Όλεσον, Περπέρογλου, Ρίμπας. Μεγάλη μεταγραφή το πολυεργαλείο στην περιφέρεια Χάνγκα από την Λαμποράλ. Και ο Χερτέλ στο πόιντ από την Εφές αν και κουβαλά πολύ τρέλα.

Στην περιφέρεια θα έχει Χερτέλ και από πίσω τους Πρίσεϊ(δεν έπιασε στο ΝΒΑ αλλά είναι καλό πόιντ) Ρίμπας στον άσο και Σάντερς, Κόπονεν, Ναβάρο στο 2αρι. Αλλά ακόμα δεν έχει βρει σχήματα και χημεία και παίζει πολλές φορές και με δύο χειριστές. Στο "3" οι Χάνγκα βασικά και ο τραυματίας Κλαβέρ και ειδικά τώρα ανεβαίνει ο Σάντερς.

Στο "4"ο τρίτος Γάλλος της παρέας ο Μοερμάν μαζί με τον εξελίξιμο Βεζένκοφ που παίρνει ένα 15λεπτοκαι στο σέντερ οι Σεραφίν που πάντως έρχεται από το ΝΒΑ αλλά δεν είναι και σε καλή κατάσταση και ασφαλώς ο Τόμιτς.Και έχει και τον 25χρονο δυναμικό φόργουορντ και ενίοτε σέντερ (από την Βαλένθια αποκτήθηκε φέτος) Οριόλα που με τη Μπούργκος είχε 16π με απόλυτα ποσοστά.

Γενικά πλήρης ομάδα αλλά με πολλές αλλαγές και θέλει να βρει τους ηγέτες της και βασικά να βρει χημεία και να δέσει . Με την αδύνατη φέτος Μπανταλόνα αγχώθηκε εκτός έδρας χάνοντας διαφορές και 10π και έχοντας νεκρά διαστήματα και με 15 τρίποντα ξέσπασε στην νεοφώτιστη Μπούργκος (111-81).

Ακόμα δεν έχει παίξει ο Τόμιτς στην ισπανική λίγκα και έτσι στα παιχνίδια αυτά ανέβαινε και ο Μοερμάν ή και ο Βεζένκοφ κατά συνθήκη στο "5" που είναι ευάλωτη σε αθλητικά σχήματα και στο πικ εν ρολ όταν είναι εκτός ο Σεραφέν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK