Μια ακόμα μέρα στο... μεροκάματο!

Η Αρμάνι Μιλάνο συνεχίζει να επενδύει στην επίθεση, όμως απέναντι στην άμυνα... μπετόν του Ολυμπιακού δεν είχε καμία απολύτως τύχη. Ο Σωτήρης Γεωργίου εξηγεί πως η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μπορεί να πάρει την πρωτιά, αρκεί να εξαλείψει εντελώς μία σημαντική αδυναμία.

Μια ακόμα μέρα στο... μεροκάματο!
olympiakos omadiki

Ο Ολυμπιακός εξ αρχής ήταν φαβορί απέναντι στην ουραγό της διοργάνωσης Αρμάνι Μιλάνο. Ασφαλώς όμως όπως αναλύσαμε και χτες με το ματς του ΠΑΟ, δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι και δεν κερδίζεις αν δεν παίξεις καλά. Άλλωστε το Μιλάνο είναι πιο ακριβή ομάδα από τους "ερυθρόλευκους" με την σημαντική όμως διαφορά ότι δεν είναι... ομάδα!

Μάλιστα οι Ιταλοί ήρθαν ενισχυμένοι με τον ΝΒΑερ Κουζμνίνσκας και ασφαλώς δεν ξεχνάμε ότι έχουν χάσει πολλά παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους εκτός έδρας στο τέλος.

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην άμυνα στην διοργάνωση και εξ αρχής ήθελε να καθαρίσει το ματς με το όπλο του αυτό. Το πέτυχε άνετα απέναντι σε μια πολύ επιθετική ομάδα,άναρχη και σοφτ όπως επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά. Οι "ερυθρόλευκοι" υποψιασμένοι δεν την έπαθαν όπως πρόσφατα ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ που είδε το Μιλάνο στο +12 για να καθαρίσει άνετα μετά.

Ο Ολυμπιακός που ήταν χαρούμενος με την επιστροφή των Πρίντεζη, Μιλουτίνοφ, Μάντζαρη, μπήκε δυναμικά και αποφασιστικά και έτσι από την αρχή επέβαλλε τον ρυθμό του. Με το εντυπωσιακό στοιχείο ότι ο Σφαιρόπουλος ξεκίνησε με 5 Έλληνες ( Σπανούλης, Μάντζαρης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μπόγρης) μιας και έλλειπε ο Ρόμπερτς. Ξεκίνησε με 3τρ(9-6) και στο 9' είχε διψήφια διαφορά(24-13). Με τα 3τρ Γουίλτζερ - Παπαπέτρου και 7 συνολικά στο 14' ήταν απόλυτος οδηγός(35-23) και έβαλε 48π στο ημίχρονο(48-34).

Εκτόξευσε την διαφορά και στους 18π (74-56) στο 32' και μετά έκατσε!

ΤΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει ένα θέμα που πρέπει να διορθώσει άμεσα και δεν είναι άλλο από το μπλακ άουτ που παθαίνει στο τέλος. Σε πολλές περιπτώσεις στην 4η περίοδο κολλάει απότομα στο σκορ. Με τους Ιταλούς πέτυχε μόλις ένα τρίποντο στα τελευταία 13' (!) και αυτό με τον Παπανικολάου στο 39' ενώ σκόραρε μόλις 3π στο διάστημα 32'-38' με το σκορ να πηγαίνει στο 77-69.

Πάλι καλά που δεν προλάβαινε κάτι παραπάνω το Μιλάνο δηλαδή που έκανε πολύ ζημιά με τον Γκάουντελοκ στην περιφέρεια. Αυτό προβληματίζει και τον Σφαιρόπουλο μαζί με ένα μικροτραυματισμό (σφίξιμο και αναμένει εξετάσεις) του Στρέλνιεκς. Συνολικά οι "ερυθρόλευκοι" είχαν 10/24τρ.

ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ

Πάνω απ' όλα όμως μετρά η νίκη. Η ομάδα είναι πάλι στην κορυφή και έχει την άλλη εβδομάδα την Μπασκόνια στην Ισπανία σε ένα σημαντικό αγώνα. Στα κέρδη ο Γουίλτζερ που αυτό που είχαμε πει ότι μπορεί να δώσει, το μακρινό σουτ δηλαδή, το δίνει. Είχε 15π με εξαιρετικά ποσοστά. Το να μπει στο πνεύμα της άμυνας και τα σχετικά είναι δύσκολο, καθώς τότε θα έβρισκε και δουλειά στο ΝΒΑ μετά το καλό του κολεγιακό βίο. Κουρασμένος τελευταία και λογικά ο Μακ Λιν που τράβηξε κουπί με τις απουσίες.

Ο Τολιόπουλος πήρε 15λεπτο και ήταν καλός με τις 4ας αν και άστοχος(0/3τρ). Ο Παπαπέτρου σταθερά σε ανοδική πορεία. Πολύ καλός ο Σπανούλης με 14π,7ας σε 20'. Ο Μιλουτίνοφ θετικός, ο Πρίντεζης ήταν επηρεασμένος από την απουσία του. Σταθερά σε φόρμα και με πολύ βελτιωμένα ποσοστά ο Παπανικολάου (15π). Ο Μάντζαρης βρήκε τον χρόνο του με την απουσία του Ρόμπερτς και τα 27' και ήταν καλός με 8π και 6ας και 5ρ. Ο Μπόγρης τα γνωστά. Δεν μπορεί σε αυτό το επίπεδο και ας το προσπαθεί. Ο Τόμπσον δεν μπήκε ουσιαστικά στο παιχνίδι(11' με 1/1σ). Ο Στρέλνιεκς έπαιξε μόλις 6' για τον λόγο που είπαμε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK