Ο νόμος του ΟΑΚΑ και οι... πράσινοι αστερίσκοι!

Ο Σωτήρης Γεωργίου αναλύει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Εφές, τα... δωράκια του Αταμάν και την ήττα "πονοκέφαλο" από τη Βαλένθια που του στέρησε την ευκαιρία να μείνει μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Euroleague.

Ο νόμος του ΟΑΚΑ και οι... πράσινοι αστερίσκοι!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με το δεξί στο δύσκολο Γενάρη και με το... καλημέρα ξεπέρασε το εμπόδιο της Εφές.

Για την ακρίβεια δεν ήταν εμπόδιο η αποκαρδιωτική τουρκική ομάδα, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει εύκολο ματς στη εφετινή Ευρωλίγκα και εκτός αυτού οι "πράσινοι" έρχονταν από τις άσχημες εμφανίσεις σε Βαλένθια και Ρόδο.

Με αυτά και με αυτά και ας είναι ουραγός η Εφές, δεν παύει να είναι μια ακριβή ομάδα που βρίσκεται σε μια καλύτερη κατάσταση από πριν με την αλλαγή προπονητή και άρχισε να παίζει άμυνα. Το τρομερό της βραδιάς; Ο ΠΑΟ έκανε περίπατο έχοντας 20π. και ενώ είχε 17 ριμπάουντ λιγότερα. Αλλά με 14 τρίποντα στην έδρα σου δεν πρέπει να ανησυχείς!

ΤΟ "ΔΩΡΑΚΙ" ΤΟΥ ΑΤΑΜΑΝ

Ο Αταμάν ανέλαβε την Εφές και πάει να τα αλλάξει όλα. Και βασικά πάει να βάλει τους παίκτες του στην φιλοσοφία να παίξουν άμυνα. Και το έχει καταφέρει ως ένα βαθμό. Όμως έχει χάσει παίκτες. Ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με το αμερικάνικο στοιχείο και έτσι κατέβασε την Εφές στο ΟΑΚΑ χωρίς τους Λέντο - Μακόλουμ.

Συνεπώς η Εφές ήρθε μισή. Έμεινε από πάγκο και χωρίς τον κορυφαίο της σκόρερ (Μακόλουμ).

Δεν ήρθε και το νέο απόκτημα, ο ΝΒΑer Τόνι Ντάγκλας και έτσι είδαμε ένα σύνολο που έκανε παιδικά λάθη στην επίθεση χάνοντας μόνη την μπάλα πχ. Προσπάθησε να κρατηθεί με το ατομικό ταλέντο των ακριβών της παικτών αλλά αυτό δεν αρκούσε.

Ενδεικτικό της κατάστασης της Εφές που παραπαίει ήταν ότι δεν έκανε ούτε ένα(!) φάουλ στην 3η περίοδο και συνολικά έκανε 11 σε όλο το παιχνίδι!!!

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ...ΚΛΑΣΙΚΟ ΟΑΚΑ

Τι κάνει ο ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ; Σκοράρει κατά ριπάς από τα 6,75μ. και έτσι οι 13.000 φίλοι του (εξαιρετικό νούμερο) είδαν πάλι... πράσινη καταιγίδα από το τρίποντο.

Με 5/10 στο ημίχρονο και 14/26τρ. συνολικά, ο ΠΑΟ είχε πάλι απίστευτα ποσοστά και αριθμό. Και με πλουραλισμό και χωρίς κανένα τρίποντο από τον κορυφαίο του μπόμπερ τον Ρίβερς. Ο ΠΑΟ από την αρχή πήρε διαφορές καθώς μπήκε σοβαρός και διαβασμένος και με τσαμπουκά, με τον Καλάθη που επέστρεψε να κάνει άψογη δουλειά σε όλους τους τομείς. Ο Παππάς έδειξε πόσο καλός σουτέρ είναι(4/5τρ.) και πως πρέπει όπως επιμένω από καιρό να πάρει τα ...κλειδιά στην επίθεση.

Ο Ντένμον σε ανοδική πορεία είχε 3/3 και ο Καλάθης έσπασε τα κοντέρ του με 3/4τρ! Το "τριφύλλι" προηγήθηκε με 23-12 στο δεκάλεπτο και 47-33 στο ημίχρονο. Πήγε χαλαρά στους 20π. καθώς σκόραρε σε όλες τις περιόδους 20+ και απλά χαλάρωσε στο φινάλε κατεβαίνοντας σε μονοψήφιο αριθμό η διαφορά.

Το καλύτερο της μέρας, το είπαμε και στην αρχή. Κάνεις περίπατο με 20π. στην ουσία σε ματς που έχεις 17 ριμπ. λιγότερα (20-37!). Όχι, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Ο Καλάθης εξαιρετικός, ο Παππάς σούπερ. Καλός Ντένμον, θετικοί Γκιστ, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Σίνγκλετον.

Κακός (0/5 σουτ) ο Ρίβερς, μέτριοι Λεκαβίτσιους, Βουγιούκας.Τ ίποτα ο Γκάμπριελ, λίγα πράματα ο Λοτζέσκι,ελάχιστα έπαιξε ο Όγκαστ που παραμένει εκτός πραγματικότητας.

Η ...ΠΙΚΡΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΙ

Ο κόσμος του ΠΑΟ και οι παίκτες μαζί με τον Πασκουάλ έφυγαν πάντως με μια πικρία. Η ήττα της ΤΣΣΚΑ στην Βαρκελώνη τους θύμισε την Βαλένθια και το ματς της περασμένης εβδομάδας που έχασαν από την ομάδα των 10 συνεχόμενων ηττών.

Αν ο Παναθηναϊκός είχε περάσει σαν φαβορί και έχοντας και διαφορές στην διάρκεια του αγώνα από την Βαλένθια θα ήταν σήμερα πρώτος!

Τώρα περιμένει την επόμενη εβδομάδα την φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Πάμε και στους αστερίσκους. Προβλημάτισαν ασφαλώς τα 17 χαμένα ριμπάουντ στο τελικό σύνολο που βγάζουν μάτι...

Προβλημάτισε το χαλάρωμα στο τέλος, αλλά έχει και δικαιολογία. Υπήρξε ένα θέμα στο μαρκάρισμα του Άνταμς που έκανε ότι ήθελε κάποια στιγμή. Ο πιο μεγάλος προβληματισμός όμως είναι το ντεφορμάρισμα του Ρίβερς που δεν του... πήγαινε τίποτα και έχανε μέχρι και λέι απ. Ο Αμερικανός έμεινε άποντος, όμως, αποθεώθηκε από τον κόσμο με το όνομά του δείχνοντας ότι ξέρει να αναγνωρίζει.

Ο άλλος που απογοήτευσε είναι ο Γκάμπριελ που δεν έχει ούτε σουτ πλέον και είναι σαν ξένο σώμα αν και με ακριβό 3ετές συμβόλαιο που μάλλον μετάνιωσαν στον ΠΑΟ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK