Τι (δεν) είδε ο Πέδρο Μαρτίνς απ' τη σουίτα...

Ολα όσα "εντόπισε" το μάτι του Πέδρο Μαρτίνς από τη χορταστική εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στην Κέρκυρα στο μπλοκάκι του Σταύρου Γεωργακόπουλου. Τα κέφια του Ανσαριφάντ, η ουσία του Φορτούνη, το κερασάκι στην τούρτα από τον Βρουσάι αλλά και τα προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ Κ-17 / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Την ευκαιρία να τα δει… όλα είχε ο Πέδρο Μαρτίνς έστω και από την προεδρική σουίτα του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε την επιστροφή του Ολυμπιακού στο γήπεδό του μετά από 2,5 μήνες να συνδυάζεται από πλουραλισμό στην επίθεση, 5 γκολ το ένα καλύτερο από το άλλο και ορισμένους συνδυασμούς που είχαν καιρό να εμφανιστούν στο Φάληρο.

Καρίμ, Φορτούνης και Μιραλάς σε μεγάλα κέφια έσυραν το χορό, έκρυψαν τη μπάλα με… διαβολικό τρίγωνο στη φάση του 3-1 που σημείωσε ο Έλληνας διεθνής, ενώ ο Μάριν έχασε την ευκαιρία να μπει στη εξίσωση. Ο Γερμανός παρότι κεφάτος και με αρκετές πρωτοβουλίες, φέρθηκε εγωιστικά σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, στις οποίες αντί να πασάρει προτίμησε να τελειώσει τη φάση και να στερήσει από την ομάδα του άλλο ένα γκολ τουλάχιστον.

Το γεγονός ότι ανάμεσα στους δύο ακραίους, παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου όπως ο Μιραλάς και ο Μάριν η συνεργασία είναι άγνωστη λέξη, θα πρέπει μάλλον να προβληματίσει την (τωρινή και την επόμενη) τεχνική ηγεσία. Φορτούνης, Ταχτσίδης και Ένγκελς επέστρεψαν στην ενδεκάδα, στο πρώτο παιχνίδι της μετά Όσκαρ Γκαρθία εποχής κι έστειλαν μηνύματα ενόψει της επόμενης με τη συνολική τους παρουσία, έστω κι απέφυγαν τα λάθη.

Παράλληλα, άλλοι τρεις πιτσιρικάδες της ομάδας στάθηκαν στο ύψος τους. Ο Νικολάου τα πήγε καλά ως παρτενέρ του Ένγκελς, ο Ανδρούτσος στάθηκε μια χαρά ως δεξιός μπακ από τη στιγμή που αντικατέστησε τον Ομάρ, ενώ ο Βρουσάι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Παρότι δεν είναι ούτε 20 (19 ετών και 9 μηνών) όχι απλά έκανε αισθητή την παρουσία του καλύπτοντας για 15 λεπτά τα ίδια τετραγωνικά με τον Κέβιν Μιραλάς, αλλά πέτυχε με θράσος και στιλ το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.

ΟΣΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΟΝΤΗΣ

Ο Ανσαριφάρντ πραγματοποίησε ίσως την πιο γεμάτη εμφάνισή του στη διάρκεια της φετινής περιόδου. Μπορεί από τα δύο γκολ που πέτυχε το ένα να ακυρώθηκε (ορθά) ως οφσάιντ, αλλά μοίρασε και δύο υπέροχες ασίστ (σε Φορτούνη, Βρουσάι). Και σα να μην έφτανε αυτό, αγκάλιασε πρώτος το νεαρό σκόρερ, αφού τον είχε «ταΐσει» νωρίτερα με υπέροχη ασίστ στο χώρο και τον έδειχνε στον κόσμο για να αποθεωθεί. Ο Καρίμ για μία ακόμη φορά απέδειξε ότι πέρα από ικανότατος σκόρερ είναι κι ένας φανταστικός συμπαίκτης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο…

Ο Κώστας Φορτούνης χωρίς να ανεβάσει στροφές και σκόραρε και μοίρασε άλλα δύο γκολ (σε Καρίμ και Ένγκελς). Πού να πάρει και τα πάνω του. Όσο για τον Μιραλάς, πέτυχε γκολάρα από τα παλιά με το αγαπημένο του σλάλομ, ξεκίνησε τη φάση του τρίτου γκολ που χάθηκε το τόπι, ενώ ο ρέφερι Διαμαντόπουλος του αρνήθηκε κι ένα πέναλτι σε ανατροπή από τον Σπίνουλα, έπειτα από μία ακόμη ατομική προσπάθεια. Θέλει να μείνει και το «φωνάζει».

Όσο για τον Χρήστο Κόντη, μετά από μια σειρά καλών προπονήσεων, κάτι που δεν συνέβαινε από τη στιγμή που ο προκάτοχός του κατάλαβε ότι μετράει μέρες, ζήτησε πέντε απλά πράγματα και τα είδε σε ικανοποιητικό βαθμό. Απαίτησε από τους στόπερ να γυρίζουν σωστά τη μπάλα και να εκμεταλλεύονται τα διαθέσιμα μέτρα, έχρισε play maker τον Ταχτσίδη πίσω από τον Φορτούνη για έλεγχο και καλή κυκλοφορία, ζήτησε από τους εξτρέμ και δη τον Μιραλάς να εκμεταλλευθούν όλο το πλάτος της επίθεσης.

Εκείνο που δεν είδε ο Κόντης, αλλά και ο Μαρτίνς από την εξέδρα ήταν γρήγορες επιστροφές και καλή ανασταλτική λειτουργία. Είναι πολλές οι 11 τελικές που δέχθηκαν οι «ερυθρόλευκοι» από μια ομάδα με το επίπεδο της Κέρκυρας και επιθετικές αιχμές τους Επστάιν, Μυτίδη. Και μόνο το γεγονός ότι ο Σίλβιο Προτό πέρα από το γκολ που δέχθηκε, χρειάστηκε να επέμβει τουλάχιστον τρεις φορές, αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός με 15 επισκέψεις στην αντίπαλη εστία, σημείωσε 5 γκολ (ένα ανά τρεις προσπάθειες), άρα υπήρξε αποτελεσματικότητα σε μεγάλο βαθμό, όπως και διάθεση από τα ατού της ομάδας που όφειλαν να «δείξουν» και στον επόμενο κόουτς, αλλά και στην εξέδρα…

Τι κρατάμε για το «αύριο»; Ότι όσοι έπαιξαν φώναξαν ο καθένας με τον τρόπο του ένα βροντερό «παρών». Πως δεν έπαιξαν ούτε λεπτό Πάρντο και Τζούρτζεβιτς. Κακός οιωνός για το μέλλον τους στο μεγάλο λιμάνι. Επίσης, ότι η προσπάθεια έστω για την κατάκτηση της 2ης θέσης θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Υ.Γ.: Όταν ο Προτό φεύγει… σφαίρα από το τέρμα του για να φτάσει στην άλλη άκρη, να αγκαλιάσει τον σκόρερ Βρουσάι και να του πει «μικρέ μπράβο, έχεις να κάνεις ακόμη πολλά», δείχνει γιατί πέρα από καλός τερματοφύλακας αποτελεί και παράδειγμα για όλα τα νέα παιδιά. Επαγγελματίας σε όλα και μπράβο του. Με τέτοιες συμπεριφορές και νοοτροπίες χτίζονται οι μεγάλες ομάδες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK