Είστε σίγουροι ότι μπορεί να σωθεί;

Ο Παναθηναϊκός που παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού και ουδείς βάζει το χέρι του στη φωτιά για το αν θα τα καταφέρει, ο τρελαμένος Ουζουνίδης, η απουσία ενός κανονικού επιθετικού, το αδύναμο ρόστερ, η ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και η επιτακτική ανάγκη αντίδρασης του κόσμου. Σχόλιο του Σταύρου Καραΐνδρου.

Είστε σίγουροι ότι μπορεί να σωθεί;
EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός με τον Λεβαδειακό δεν ήταν κάτι διαφορετικό από αυτά που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. Ενα καλό διάστημα που έφερε τα δύο τέρματα και μια πιο... γλυκιά ήττα δεν φτάνει για να αλλάξει τη γενικότερη εικόνα.

Οι "πράσινοι" έχουν αποδυναμωθεί, έχουν τα δικά τους προβλήματα, το ρόστερ δεν είναι ικανό για μεγάλα πράγματα και κάθε φορά επιβεβαιώνεται αυτό που πολλοί φοβούνται να πουν ή δηλώνουν κατηγορηματικοί πως δεν θα συμβεί: ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ

Δεν είναι η βαθμολογική του θέση και η μικρή διαφορά από τη διακεκαυμένη ζώνη. Είναι όλα τα παραπάνω. Δεν υπάρχει η αγωνιστική δυνατότητα για κάτι παραπάνω και χρειάζεται κάτι δραστικό για να διαφοροποιηθεί η κατάσταση. Ετσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, η ομάδα του τριφυλλιού θα παίζει κάθε αγωνιστική τη σωτηρία τη και αν καταφέρει να πετύχει το στόχο αυτό αναμένεται να γίνει την ύστατη στιγμή. Εκτός αν εσείς τα βλέπετε διαφορετικά και μπορείτε να στηρίξετε τις ελπίδες σας κάπου.

Οι ευθύνες γνωστές. Μην αναμασάμε την ίδια καραμέλα. Υπάρχει υπεύθυνος για όλο αυτό, έχει ονοματεπώνυμο. Αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή το να δείχνουμε με το δάχτυλό μας τον φταίχτη δεν αλλάζει τα πράγματα. Το πρόβλημα παραμένει. Το θέμα είναι η αντιμετώπισή του.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός χάνει για αγωνιστικούς λόγους. Μέχρι πριν από λίγο καιρό υπήρχε το άλλοθι της γενικότερης κατάστασης. Η γενικότερη κατάσταση έφερε εξελίξεις, ο Ουζουνίδης έχασε βασικούς ποδοσφαιριστές, δεν αποκλείεται να χάσει κι άλλους στη συνέχεια και τώρα πια οι "πράσινοι" δείχνουν ανίκανοι ακόμα και να βγάλουν τη χρονιά.

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΓΚΟΛ;

Οπως έχουν τα πράγματα άπαντες στο στρατόπεδο του συλλόγου πρέπει να πιουν μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την ομάδα, δεν έχει το σύνολο για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από τη σωτηρία του. Μοναδικό πλεονέκτημα η παρουσία του Ουζουνίδη στον πάγκο, ενός κανονικού προπονητή. Αλλά τι να κάνει κι αυτός όταν βλέπει στο χορτάρι ποδοσφαιριστές που ντροπιάζουν τη φανέλα που φορούν; Τι να κάνει όταν βλέπει μία ομάδα να παίζει χωρίς φορ και να χάνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις όποιες φάσεις κάνει στο ματς;

Ακούστηκε εντόνως τελευταία, με διάφορα δημοσιεύματα που έγιναν συγκεκριμένα όσον αφορά στο ενδιαφέρον για παίκτες, πως ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να αποκτήσει επιθετικό με τη μορφή δανεισμού. Μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ολο αυτό αντιμετωπίστηκε με σκληρή κριτική.

Πιθανότατα να υπάρχει λογική, πιθανότατα να είναι... παράλογο να ακούγεται πως η ομάδα θα πάρει παίκτες όταν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για να βγάλει την εβδομάδα και περιμένει πως και πως τα χρήματα από τον ΠΑΟΚ για τον Μολέδο για να δει πως θα τα μοιράσει δεξιά κι αριστερά. Είναι λίγο ιλαροτραγικό να ακούγεται το ενδεχόμενο μεταγραφής -έστω και με τη μορφή δανεισμού- όταν την ίδια στιγμή κυκλοφορούν προσβλητικά, για την ιστορία του συλλόγου, δημοσιεύματα που θέλουν να μην υπάρχει... σάλιο ακόμα και για τη διαμονή σε ξενοδοχεία.

Αλήθεια, όμως, όταν μπροστά σου έχεις αυτό το πρόβλημα, του σκοραρίσματος, γιατί να μην κάνει τέτοιες σκέψεις; Οταν βλέπεις ότι ο Παναθηναϊκός παίζει χωρίς επιθετικό και περιμένεις από τον Μολίνς να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά όταν ο ίδιος δεν ξέρει σε ποια ακριβώς θέση παίζει και τι ακριβώς είναι, γιατί να μην σκεφτείς πως πρέπει να διορθωθεί τούτο το πρόβλημα και να βρεις, έστω για το διάστημα που απομένει, έναν ποδοσφαιριστή που θα βάζει τη μπάλα στο πλεχτό;

ΟΜΑΔΑ ΑΦΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ

Μην ξεχνάτε πως το πρωτάθλημα έχει μπει σε μία κρίσιμη καμπή και οι "πράσινοι" αναζητούν-επιζητούν βαθμούς. Δεν έχουν άλλο πια την πολυτέλεια να τους πετούν δεξιά κι αριστερά. Η αλήθεια είναι ότι στα τελευταία δύο παιχνίδια με Πλατανιά και Λαμία παρουσιάστηκε μια κάποια βελτίωση στο δημιουργικό κομμάτι. Εβγαλε φάσεις, δημιούργησε κι έχασε ευκαιρίες. Αλλά στην κρίσιμη στιγμή δεν υπήρχε αυτός που θα σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Θα μου πείτε, αυτό είναι που πρέπει να καίει τώρα τον Παναθηναϊκό; Η απόκτηση επιθετικού; Είπαμε, όλα τα άλλα είναι δεδομένα. Τα οικονομικά προβλήματα δεν εξαφανίζονται, εκεί θα είναι. Στη γωνιά. Καθημερινά θα προκύπτει κάτι. Από αναβολή σε αναβολή θα πηγαίνει το πράγμα πρέπει να σκάσει η βόμβα.

Το αγωνιστικό πρέπει να "καίει" περισσότερο τη δεδομένη χρονική στιγμή γιατί υπάρχει μια ομάδα που χρειάζεται τους βαθμούς για να γλιτώσει τους μπελάδες. Εκτός αν άπαντες έχουν χωνέψει την πιθανότητα υποβιβασμού, θα μάθουν να ζουν με αυτή, οπότε δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε. Κανένα άγχος, καμία κριτική, κανένα σχόλιο. Απλά παρακολούθηση της κατρακύλας μέχρι τον γκρεμό.

Το μόνο θετικό από την εφιαλτική βραδιά με τον Λεβαδειακό η ανακοίνωση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και ο εκνευρισμός του Ουζουνίδη. Για το πρώτο, αν βγείτε στο δρόμο να ρωτήσετε 10 άτομα τι εστί Παναθηναϊκή Συμμαχία ανάθεμα αν σας απαντήσουν οι τρεις. Υπάρχει, όμως, είναι εδώ, έβγαλε αντίδραση, είπε πράγματα που θα έπρεπε να ειπωθούν εδώ και καιρό. Κι αν κάτι πρέπει να κρατήσουμε είναι ο επίλογος που αφορά τον κόσμο. Ισως να είναι αυτό το "ηλεκτροσόκ" για να ξεσηκωθούν οι φίλαθλοι για την κατάντια της αγαπημένης τους ομάδας.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Για τον Ουζουνίδη είναι απόλυτα ανθρώπινο. Τρελάθηκε. Στα αποδυτήρια, λένε, πως ξέσπασε, είπε πράγματα που τάραξαν τους ποδοσφαιριστές. Καλό θα ήταν αυτά να τα έλεγε και στη συνέντευξη Τύπου. Δεν έπρεπε να την αποφύγει. Αλήθειες θέλει ο κόσμος, ακόμα κι αν αυτές πονάνε. Ισως να του πέρασε από το μυαλό να τα βροντήξει και να φύγει. Ουδείς ξέρει παρά μόνο αυτός. Στο μυαλό του, όμως, δεν πρόκειται να μπούμε.

Το ποτήρι έχει κι άλλο φαρμάκι. Οι γροθιές θα συνεχίσουν να έρχονται. Θα αντέξουν όσοι έχουν γερό στομάχι. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν την αδιαφορία. Εξάλλου η αδιαφορία είναι το χαρακτηριστικό του Παναθηναϊκού. Για να βγουν στους δρόμους πρέπει να τους "πιπιλίσουν" το μυαλό. Τώρα δεν υπάρχει τέτοιος για να κάνει έστω αυτό. Κάποτε στήθηκε ολόκληρη "επιχείρηση" για το περίφημο συλλαλητήριο. Τώρα στήθηκε "επιχείρηση" για τη διάλυση μίας ομάδας χωρίς να ανοίξει μύτη. Ε, αυτό το λες και βελτίωση. Κατόρθωμα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK