Γιάννη... πούλα (από το Τζίγγερ πούλα)!

Η πίεση που ασκείται στον Γιάννη Αλαφούζο να πουλήσει, ο "χειροπιαστός" Πιεμπονγκσάντ που δεν θυμίζει ανύπαρκτους πρίγκιπες, η αντρίκια στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ανησυχία της κυβέρνησης και ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Γιάννη... πούλα (από το Τζίγγερ πούλα)!

Πιο εύκολο είναι να προφέρεις μονομιάς το όνομα του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ παρά να ξεμπερδεύει ο Παναθηναϊκός με το αδιέξοδο και να κοιτάξει την επόμενη μέρα χωρίς τον Γιάννη Αλαφούζο.

Το όλο θέμα έχει γίνει σίριαλ και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Καταρχάς εδώ έχουμε ένα "χειροπιαστό" όνομα. Τον γκουγκλάρεις, τον βρίσκεις, διαβάζεις, μαθαίνεις γι' αυτόν. Δεν είναι σαουδάραβας με άλλο όνομα το πρωί κι άλλο το βράδυ. Δεν κυκλοφορεί μία φωτογραφία του λες και είναι βγαλμένη από αφίσα του "Ξυπόλυτου Πρίγκιψ" του Δαλιανίδη. Ο Πιεμπονγκσάντ είναι υπαρκτό όνομα. Επιχειρηματίας, μεσολαβητής, μάνατζερ, διαχειριστής, πείτε τον όπως θέλετε, αλλά ο άνθρωπος υπάρχει.

Όπως επίσης υπάρχει και η πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο. Τόσα δίνω, πόσα θες, ψάξε αλλού να βρεις αυτό που θες, για να παραφράσουμε λίγο το γνωστό τραγούδι του αείμνηστου Μητροπάνο. Είναι, λοιπόν, λογικό να γίνει σίριαλ. Μιλάμε για αγοραπωλησία ομάδας, είναι αναμενόμενο να κρατήσει σε μάκρος όλο αυτό. Παρτίδα πόκερ, ρίχνει ο ένας τα χαρτιά του, τα εμφανίζει ο άλλος, παιχνίδι στην τσόχα, μέχρι να βρεθεί, αν βρεθεί, η χρυσή τομή.

Το θέμα είναι ότι την πλευρά του Ταϊλανδού την έχουμε ακούσει. Μάθαμε ποιος είναι, τι έχει κάνει, τι θέλει από τον Παναθηναϊκό, πόσα δίνει, ποια είναι τα σχέδιά του. Από την πλευρά του Αλαφούζου ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Δεν είναι, βέβαια, αναγκασμένος να βγει και να μιλήσει, δεν είναι υποχρέωσή του, αλλά σε ποια υποχρέωση που αφορά τον Παναθηναϊκό ήταν σωστός για να είναι τώρα;

Μόνο κύκλους διαβάζουμε. Φέρεται να είναι θετικός και ανοιχτός για διαπραγματεύσεις. Την ίδια ώρα βγάζει προς τα έξω πως έχει απαντήσει στην άλλη πρόταση, το περίφημο Athens Alive, κάτι που διαψεύδει με οργή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ενα γαϊτανάκι εις βάρος του Παναθηναϊκού. Τουλάχιστον ο Γιαννακόπουλος με τα όσα έβγαλε προς τα έξω κράτησε μία παναθηναϊκή στάση.

Ο κόσμος τρώει τα νύχια του από την αγωνία για την επόμενη μέρα. Κυριολεκτικά ως προς την "επόμενη". Ουδείς ξέρει τι μπορεί να σκάσει αύριο, μία νέα αφαίρεση βαθμών, να βγει ο... περιπτεράς και να ζητήσει τα δανεικά, ένας απλήρωτος λογαριασμός ρεύματος, τα κοινόχρηστα. Χιούμορ επιπέδου Σεφερλή, αλλά είναι τέτοια η κατάσταση στον Παναθηναϊκό που σηκώνει πολλά. Οι παίκτες και ο Ουζουνίδης σηκώνουν περισσότερα.

Το δεδομένο, έτσι όπως έχουν τα πράγματα, είναι πως ο Γιάννης Αλαφούζος φέρεται να θέλει λεφτά για να δώσει την ΠΑΕ. Δεν έχει τη διάθεση του "πάρτε την, να την ξεφορτωθώ". Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος, θα κοιτάξει το συμφέρον του ακόμα κι αν αυτό είναι πάνω από το σύλλογο. Όμως, εδώ μπαίνουν διάφορα "αλλά" που έχουν να κάνουν με την επιτακτική ανάγκη να γυρίσει σελίδα ο Παναθηναϊκός και να βγει από το τούνελ.

Δεν είμαι της άποψης ότι δώστε την ΠΑΕ όπου να 'ναι για να απαλλαχθεί από τα δεσμά του Αλαφούζου γιατί αυτό μπορεί να φέρει περισσότερα δεινά. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία έχουν τον μανδύα του "σοβαρού". Δεν έχουν άλογα, ταξί και άγνωστους πρίγκιπες.

Όσο περνούν οι μέρες θα βγαίνουν κι άλλα στην επικαιρότητα. Σήμερα είναι η συνέντευξη του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ και οι πρώτες ενδείξεις του τι ακριβώς θέλει από τον Παναθηναϊκό και τι μπορεί να περιμένει από εκείνον ο Παναθηναϊκός. Ισως να βγουν κι άλλα. Από την Τρίτη κυκλοφόρησε το όνομα του Ρέστη, ουδείς το επιβεβαιώνει, άπαντες ψάχνονται γιατί το θέμα είναι φρέσκο, τώρα έσκασε, άρα το σίριαλ θα έχει πολλά επεισόδια.

Το θετικό στην όλη κατάσταση είναι ότι απαντήθηκε το ερώτημα "ποιος θα ενδιαφερθεί για τον Παναθηναϊκό". Καλό είναι να λέμε για μαγαζιά-γωνία και όλα τα συναφή, αλλά τίποτα χειροπιαστό δεν υπήρχε μέχρι να εμφανιστεί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και τώρα ο Ταϊλανδός.

Ο Αλαφούζος έχει το "πιστόλι" του κόσμου στον κρόταφό του. Οι καταστάσεις τον πιέζουν να πουλήσει. Αλαφούζο, πούλα, για να παραφράσουμε ένα γνωστό σύνθημα της... πρόσφατης επετείου.

Ο mr. ΣΚΑΪ ξέρει πως αν δεν υπάρξουν εξελίξεις θα σκάσει στα χέρια του ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο ξέρει και η κυβέρνηση. Τα διαβάσατε τις προάλλες στο Contra. Αν και για το δεύτερο διατηρώ επιφυλάξεις κατά πόσο "καίγεται" πραγματικά η κυβέρνηση για το αν θα υποβιβαστεί ο Παναθηναϊκός. Ισως να είναι επηρεασμένη από τη γενικότερη αντίδραση του κόσμου. Είναι αλλιώς με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό που βγαίνουν στους δρόμους κι αλλιώς με Παναθηναϊκό που ο καναπές έχει πάρει το σχήμα του σώματος.

Τώρα μάθαμε τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Μάθαμε και την αντίδραση Γιαννακόπουλου, ανοιχτός σε όλα για το καλό του συλλόγου. Λογικό. Δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής όλα αυτά, Athens Alive χωρίς ποδόσφαιρο δεν γίνεται. Αρα επανερχόμαστε στις πρώτες παραγράφους. Σίριαλ με πολλά επεισόδια και στη μέση ο Αλαφούζος να ακούει στα αυτιά του το "Αλαφούζε, πούλα". Μέχρι να γίνει, υπομονή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK