Ναι, μια χαρά θα ήταν ο Κόντε

Είναι δυνατόν να θεωρείται κακός και λίγος ο Πέδρο Κόντε για ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό; Για μία ομάδα που δεν μπορεί να κοντράρει τις περισσότερες ομάδες της Super League και παλεύει για να μη μπει σε μπελάδες υποβιβασμού; Ποιος θα τον σώσει; Ο Οικονόμου ή ο Μυστακίδης; Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ναι, μια χαρά θα ήταν ο Κόντε
EUROKINISSI

Πριν από 1 μήνα και κάτι ο Μαρίνος Ουζουνίδης έριξε στο τραπέζι το όνομα του Πέδρο Κόντε. Είναι η εποχή που ο Ελληνας προπονητής αναζητά εναγωνίως επιθετικό για να λυθεί το πρόβλημα στη γραμμή κρούσης, έχει ακούσει ότι ο Ισπανός επιθετικός ψάχνεται στον ΠΑΣ, παρά το τριετές συμβόλαιο, είχε ακουστεί μέχρι και περίπτωση προσφυγής. Το τάιμινγκ θεωρητικά ήταν κατάλληλο. Ο Παναθηναϊκός ήταν το βήμα παραπάνω για τον Κόντε και φυσικά ο Κόντε ήταν μία σημαντική λύση για την επίθεση.

Ελα, όμως, που το όλο θέμα μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο Κόντε δεν προχώρησε σε προσφυγή άρα ο Παναθηναϊκός αν ήθελε να τον αποκτήσει έπρεπε να δώσει χρήματα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ανέκδοτο ακούστηκε αυτό σε μία εποχή που οι "πράσινοι" σημάδευαν τα ευρώ με το τουφέκι. Αρα η περίπτωση του Ισπανού τελείωσε για το τριφύλλι πριν καν αρχίσει.

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ... ΑΓΑΠΟΥΣΕ

Το βράδυ του Σαββάτου ο Μαρίνος Ουζουνίδης έπλεξε το εγκώμιο του παίκτη των Ιωαννίνων, έστω κι αν στον επίλογο των δηλώσεων φρόντισε να του κουνήσει το δάχτυλο για τη φάση του 90' που θα μπορούσε να τον έστελνε νωρίτερα στα αποδυτήρια. Δεν ήταν τυχαία τα λόγια του Ελληνα κόουτς για έναν ποδοσφαιριστή που συμπαθεί και θα τον ήθελε στα πράσινα για να του λύσει πολλά αγωνιστικά προβλήματα.

Τα λόγια αυτά έχουν μεγαλύτερη σημασία όταν λίγα λεπτά νωρίτερα αυτός ο ποδοσφαιριστής σε έχει "σκοτώσει". Με δύο γκολ που όχι μόνο δείχνουν την κλάση του, αλλά εκθέτουν και την (επιεικώς) κακή αμυντική γραμμή του τριφυλλιού.

ΚΑΙ ΚΟΝΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ

Ο Κόντε δεν είναι ο σούπερ ντούπερ παίκτης. Δεν είναι Μπεργκ ούτε Αραούχο. Αλλά είναι ένας φιλότιμος επιθετικός, που ξέρει μπάλα, κάνει σε μεγάλο ποσοστό τη δουλειά του και σίγουρα σε μία ομάδα σαν τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα. Γιατί, λοιπόν, να μην ξεχωρίσει σε ΑΥΤΟΝ τον Παναθηναϊκό που ουδείς μπορεί να απαντήσει ευθέως αν έχει καλύτερο ρόστερ από τον "Αγιαξ";

Οχι. Δεν έχει. Ισάξιο ίσως, καλύτερο ρόστερ, πάντως, από την ομάδα του Πετράκη δεν έχει. Τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αυτός ο Παναθηναϊκός που παλεύει για τη σωτηρία του (αλήθεια πόσο αστεία ήταν η κουβέντα περί πεντάδας πριν από το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής;) δεν μπορεί να κοντράρει πολλές από τις ομάδες του πρωταθλήματος. Από τη μέση και κάτω, εκεί που... δραστηριοποιείται τώρα. Κόντρα σε ομάδες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις επόμενες αγωνιστικές για να μαζέψει βαθμούς ώστε να μη... γκρινιάζουν οι γεροπαράξενοι περί υποβιβασμού.

Ο Κόντε, λοιπόν, δεν ξέρω αν είναι καλύτερος του Τοτσέ. Σίγουρα ξέρει πολλή περισσότερη μπάλα, αλλά πάνω-κάτω είναι του ίδιου επιπέδου. Ο υγιής Παναθηναϊκός ίσως να μην κοιτούσε την περίπτωσή του, αλλά ΑΥΤΟΣ ο Παναθηναϊκός χρειάζεται (χρειαζόταν) ένα Κόντε.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Κόντε δεν ήρθε ούτε θα έρθει. Ηρθε ο Κάτσε που προσπαθεί φιλότιμα να βοηθήσει -είναι λογικό να χρειάζεται κάποιο χρόνο συμμετοχής- και ο Μυστακίδης που το βράδυ του Σαββάτου ήταν ο μοιραίος παίκτης χάνοντας το άχαστο. Ηρθαν παίκτες για να καλύψουν τρύπες ποσοτικά ουχί ποιοτικά. Δεν ήρθε ο λεγόμενος game changer. Εχασε πολλούς από δαύτους (ο τελευταίος ήταν ο Βιγιαφάνες) και τώρα ο Ουζουνίδης δουλεύει με τη μετριότητα. Μέτριο προς κακό το ρόστερ του τριφυλλιού, δεν απαντά στο ερώτημα αν είναι ικανό να βγάλει τη φετινή χρονιά.

Να τη χ@σω, με το συμπάθιο, την κουβέντα για τον αν ο Παναθηναϊκός ήταν καλός το Σάββατο μέχρι να δεχθεί το 1-0. Κόντρα στη ροή, άτυχος, μπούρδες. Η ουσία είναι μία: οι "πράσινοι" πάσχουν σε όλα τα επίπεδα. Οικονομικά, αγωνιστικά, ψυχολογικά. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δουλεύει μία νέα ομάδα, δοκιμάζει νέα πράγματα (το Σάββατο είδαμε το 3-5-2 θέλοντας να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή) και όλοι κοιτούν το ρολόι να περάσει η ώρα, να κυλήσουν οι μέρες, να έρθει ο Μάιος και να τελειώσει μία σεζόν που ήδη έχει γραφτεί ως η χειρότερη στην ιστορία του. Μέχρι τότε κάθε Κόντε θα μπαίνει ως θέμα συζήτησης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK