Σκίστε τα διαρκείας, η ΑΕΚ διαλύεται!

Ο κόσμος αγχώνεται, δεν βλέπει μεταγραφές, διαβάζει για ήττα σε φιλικό και ετοιμάζεται... να σκίσει τα διαρκείας. Ποιο πρωτάθλημα, μωρέ αδερφάκι μου; Εδώ είμαστε υπό διάλυση, χαμός, πού πάμε, θα μας πάρουν και τα σώβρακα οι άλλοι. Η ΑΕΚ της γκρίνιας και της εσωστρέφειας επέστρεψε! Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΙΕΤΖ ΛΕΓΚΝΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΚΙΕΛΤΣΕ / ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΙΕΤΖ ΛΕΓΚΝΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το να καθυστερείς σε μία μεταγραφική περίοδο δεν είναι παράλογο. Συμβαίνει πολλάκις. Και ο Ολυμπιακός παρουσιάζει καθυστέρηση στο να κλείσει τις επόμενες μεταγραφές του, ο ΠΑΟΚ δεν έχει μεγάλο πρόβλημα γιατί είχε ελάχιστες απώλειες σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, η ΑΕΚ "φωνάζει" για μεταγραφές.

Το θέμα είναι πως το χειρίζεσαι αυτό. Στην ΑΕΚ, τα κλασικά. Μουρμούρα, γκρίνια, άγχος, ισοπέδωση. Προφανώς και χρειάζονται μεταγραφές για να αντικατασταθούν αυτοί που έφυγαν, αλλά και για να ενισχυθούν οι "κιτρινόμαυροι" στον τριπλό στόχο της επόμενης περιόδου: διατήρηση των σκήπτρων στο πρωτάθλημα, κύπελλο και είσοδος στους ομίλους του Champions League.

Ο... ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ

Το γήπεδο φτιάχνεται. Μέρα με τη μέρα ετοιμάζεται το νέο "σπίτι". Η είδηση για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα έφερε χαμόγελα, αλλά είναι αυτή η σιγουριά που διέπει πλέον τον κόσμο της Ενωσης που δεν προκαλεί ενθουσιασμό. Ο βολεμένος δεν τρελαίνεται με αυτά.

Η όλη φάση θυμίζει λίγο Παναθηναϊκό των 90s. Τότε που έμπαιναν εκατομμύρια (σε δραχμές) στα ταμεία από το Champions League, αλλά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης προτιμούσε να επενδύσει στο προπονητικό κέντρο της Παιανίας. Πανάκριβα μηχανήματα εργομετρικών, αλλά από μεταγραφές λίγα πράγματα. Νασιόπουλοι και Θεοφύλακτοι Νικολαϊδηδες δεν γέμιζαν το μάτι. Ο κόσμος ήθελε μεταγραφές.

Ετσι είναι μαθημένοι οι φίλαθλοι. Ελάχιστους μήνες μετά τη φιέστα της Ριζούπολης, τους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα, η ΑΕΚ έγινε η πιο... σίγουρη και ήσυχη ομάδα. Τέρμα το άγχος για τα οικονομικά, τα χρέη, το γήπεδο, τέρμα ο εφιάλτης του υποβιβασμού. Τώρα πέρασε στο επόμενο επίπεδο. Με την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι οπαδοί σιγουρεύτηκαν για τη δυναμική και τη σιγουριά στα διοικητικά. Τώρα θέλουν το κάτι παραπάνω.

ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΓΚΡΙΝΙΑ

Προσέξτε: προφανώς η ΑΕΚ θέλει μεταγραφές. "Φωνάζει" ότι χρειάζεται χαφ. Εναν αντικαταστάτη του Γιόχανσον. Θέλει και εξτρέμ, θέλει και επιθετικό. Δεν είναι πολλές οι κινήσεις, αλλά κρίνονται ως επιτακτικές.

Στο θέμα του επιθετικού δεν είναι στο χέρι της ΑΕΚ. Το είπε και ο Ουζουνίδης. Ο,τι φωτίσει η... Ρόμα. Για τα χαφ, όμως, αυτή τη στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό. Και εκεί ακριβώς έρχεται η ανησυχία.

Ο κόσμος έχει την εντύπωση πως στην ΑΕΚ έχουν απλώσει τα πόδια πάνω στο γραφείο και περιμένουν να χτυπήσει το φαξ. Λες και ο Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του δεν θα ήθελαν να έχουν τουλάχιστον το 90% του ρόστερ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Δεν είναι, όμως, κάτι ανήκουστο αυτό. Συμβαίνει. Απλώς στην ΑΕΚ όλα μεγεθύνονται. Ερχεται ο πανικός, η γκρίνια, η κριτική, η ισοπέδωση. Το ημερολόγιο γράφει 9 Ιουλίου και ήρθε... το τέλος του κόσμου. Αν υπήρχε "πανικόμετρο" θα είχε χτυπήσει "κόκκινο".

Είναι και αυτή η ρημάδα η σύγκριση. Σου λέει, ο ΠΑΟΚ είναι σχεδόν έτοιμη ομάδα, ο Ολυμπιακός παίρνει παίκτες, εμείς τι κάνουμε; Και έρχεται και αυτό το φιλικό με κάποια Μίετζ Λέγκνιτσα, για να δέσει το γλυκό.

Διαβάζει ο κόσμος για δύο πρόσωπα, μαθαίνει για την ήττα, βλέπει τις ενδεκάδες και τις αλχημείες του Μαρίνου Ουζουνίδη και ετοιμάζεται... να σκίσει τα διαρκείας. Ποιο πρωτάθλημα, μωρέ αδερφάκι μου; Εδώ είμαστε υπό διάλυση, χαμός, πού πάμε, θα μας πάρουν και τα σώβρακα οι άλλοι.

ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ

Μη γελάτε και μη σας φαίνονται υπερβολικά όλα αυτά. Αν δεν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, ευτυχισμένοι άνθρωποι είστε. Και καλά κάνετε. Οι υπόλοιποι ζουν με την εφημερίδα στο ένα χέρι και το κινητό στο άλλο. Και δώσ'του σκρολ στα σάιτ για να διαβάσουν τα μεταγραφικά. Καμία κίνηση, ένα όνομα μωρέ αδερφάκι μου. Δώσε μου κάτι να διαβάσω να ηρεμήσω.

Εδώ προέκυψε γκρίνια ακόμα και για την αθλητική εταιρεία που ανέλαβε να ντύσει την ΑΕΚ. Αγνωστο όνομα, δεν δίνουμε λεφτά για τις φανέλες, ποια είναι αυτή η εταιρεία, τι σχέδιο θα ετοιμάσουν. Ετσι είναι ο φίλαθλος και ειδικά της ΑΕΚ.

Ζει με τη γκρίνια, με τη μουρμούρα. Μεμψιμοιρία και άγιος ο Θεός. Είπαμε, υπάρχει καθυστέρηση, χρειάζονται μεταγραφές, αυτό που προπονεί ο Ουζουνίδης τούτη την περίοδο δεν είναι η ολοκληρωμένη ΑΕΚ της νέας σεζόν. Αυτό μέχρι τον πανικό είναι ένα... καλοκαίρι δρόμος. Τόσο κρατά η μεταγραφική περίοδος και είθισται τον Αύγουστο να γίνονται τα... καλά.

Μέχρι τότε μακριά η γκρίνια από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Γιατί κάποια στιγμή θα τον πάρει και αυτόν η μπάλα. Μπορεί να αρχίσει μουρμούρα για τον τρόπο που προπονεί. Μη σας κάνει εντύπωση αν διαβάσετε κάτι ΚΑΙ γι' αυτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK