Τρελός ΠΑΟΚ σε παλαβό ματς

Τι να του πεις του ΠΑΟΚτσή; Εχει δει κάποιον Ουιλάκι να σκοράρει δύο τέρματα σε 5 λεπτά και μία Σπάρτα Τρνάβα να φτάνει στο 0-3 στο 27'. Εζησε παρόμοια ανατροπή και το βράδυ της Τετάρτης, σε ένα τρελό ματς, με έναν ΠΑΟΚ εξωπραγματικά δυνατό και έτοιμο για μεγάλα πράγματα. Εναν ΠΑΟΚ... αστεράτο! Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Τρελός ΠΑΟΚ σε παλαβό ματς

Το "Μη σταματάς δικέφαλε" ήχησε στην Τούμπα για πρώτη φορά το 1997. Σε εκείνο το τρελό ματς επί της Σπάρτα Τρνάβα, το οποίο ο ΠΑΟΚ πήρε με το... εξωφρενικό 5-3. Το ίδιο τρελό και εξωφρενικό ήταν το ματς με τη Σπαρτάκ Μόσχας το βράδυ της Τετάρτης.

Από πού να το πιάσει κανείς; Από το 0-2 που έγινε 3-2 πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο; Από τις 5-2 τελικές (εντός εστίες αμφότερες) που είδαμε σε κάρτα στην τηλεοπτική οθόνη στο πρώτο μέρος λίγο μετά το 2-2 του Δικεφάλου; Από το πέναλτι που έπιασε ο Πασχαλάκης και κράτησε το υπέρ του ΠΑΟΚ αποτέλεσμα;

ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚΤΣΗ

Αλλά, πραγματικά, τί να του πεις του ΠΑΟΚτσή; Εχει δει κάποιον Ουιλάκι να σκοράρει δύο τέρματα σε 5 λεπτά και μία Σπάρτα Τρνάβα να φτάνει στο 0-3 στο 27'. Εχει δει τον ΠΑΟΚ να απαντά μέχρι το 46' φτάνοντας στο 3-3 και να πετυχαίνει την απόλυτη ανατροπή στο δεύτερο μέρος με 5-3. Τι να του πεις για το βράδυ της Τετάρτης; Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.

Οι Μοσχοβίτες ήταν εύστοχοι και σόκαραν τους γηπεδούχους. Ηταν κόντρα στη ροή και στη λογική, δεν μπορούσε αυτή η ομάδα να κάνει τέτοιο κάζο στον ΠΑΟΚ. Το συγκρότημα του Λουτσέσκου πέτυχε τον άθλο με κανονικό ποδόσφαιρο και δίχως πανικό. Στο 62-38 έφτασε η κατοχή μετά το 1-2 του Πρίγιοβιτς και με παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Με τον Μάτος να κάνει όργια από την πλευρά του και τον Πέλκα να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του.

ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΠΑΛΑΒΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Ηταν παλαβό όλο αυτό που βλέπαμε στο πρώτο ημίχρονο στην Τούμπα. Ηταν τέτοιος ο ρυθμός του αγώνα που πίστευες ότι κάποια στιγμή οι παίκτες θα "σκάσουν". Και το ακόμα πιο παλαβό ήταν ότι ο ίδιος ρυθμός συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο όταν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν. Πήγαν να το κάνουν με το ανύπαρκτο πέναλτι που "είδε" ο διαιτητής, αλλά ο Πασχαλάκης φρόντισε να βάλει και αυτός το όνομά του στους MVP.

Από το 20ο λεπτό και έπειτα ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα σχεδόν τέλεια. Οπως στο πρώτο παιχνίδι με τη Βασιλεία. Εκεί πλήρωσε το λάθος του στο τέλος, το βράδυ της Πέμπτης τα αντίστοιχα λάθη έγιναν στην αρχή. Το αποτέλεσμα το ίδιο. Ο ΠΑΟΚ νικητής με "εύθραυστη" διαφορά, αλλά με την ίδια δυναμική για μία θριαμβευτική ρεβάνς.

ΠΑΟΚ ΜΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ

Μα το θέμα δεν είναι η ρεβάνς. Βάλτε στην άκρη τα προκριματικά του Champions League. Κρατήστε τη γενικότερη εικόνα που βγάζει ο Δικέφαλος. Ομάδα έτοιμη, μονταρισμένη, ποιοτική και πλήρης. Μακράν της δεύτερης η πιο πλήρης ομάδας. Και ώριμη. Ειδικά στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Ομάδα με πρωταθληματικό χαρακτήρα που μπαίνει στο γήπεδο ως φαβορί και κάνει ό,τι μπορεί για να το αποδείξει.

Σμιλεύει χαρακτήρα και δη ευρωπαϊκό χαρακτήρα. Τι παραπάνω θέλει; Προσοχή και αποφυγή λαθών για να αποδείξει σε όλους τους (κατά πολλούς) υπερβολικούς χαρακτηρισμούς. Συγγνώμη, όμως, αλλά τέτοια εικόνα Αύγουστο μήνα αδυνατώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που έδειξε ελληνική ομάδα. Κι αν ο αντίλογος είναι η περίφημη... κοιλιά στο μέλλον λόγω του γρήγορου φορμαρίσματος, εδώ θα είμαστε να τα πούμε. Και να είστε σίγουροι πως με τον εφετινό ΠΑΟΚ θα τα πούμε πολλές φορές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK