Έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει σημαντική ανάσα

Το τρικ του Μαρίνου Ουζουνίδη που ανάγκασε τον Γιάννη Αλαφούζο μέχρι και να... μιλήσει στον Ιβάν Σαββίδη, η μεγάλη χαμένη ευκαιρία πώλησης του Κουρμπέλη που έβαλε το "θέλω" πάνω από την ομάδα και το διπλό όφελος μίας πώλησης του στον ΠΑΟΚ που πήγε στράφι. Ο Τσάρλυ σχολιάζει την τελευταία "πράσινη" μέρα των μεταγραφών.

Έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει σημαντική ανάσα
kourbelis ouzounidis

Βλέποντας πως έχουν βάλει σκοπό να τον αφήσουν με την ομάδα νέων και προσπαθούν να του χαλάσουν και τις επαφές που έχουν γίνει με τον ΠΑΟΚ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης πήγε και έπαιξε το χαρτί της παραίτησης. Πήρε τον μάνατζερ του και άτυπο τεχνικό διευθυντή, Ντίνο Διαμαντόπουλο, και του είπε "... πάμε στα γραφεία να το τελειώνουμε" .

Κατάφερε πολλά! Έφτασε στο σημείο η πίεση του να αναγκάσει τον Γιάννη Αλαφούζο να μιλήσει με τον Ιβάν Σαββίδη. Πήρε μία πρόταση η οποία θα έλυνε για ένα μεγάλο διάστημα πολλά προβλήματα, αλλά βρήκε ένα εμπόδιο που έμελλε να είναι μοιραίο.

ΤΗΝ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο μάνατζερ του Κουρμπέλη, Αντώνης Αποστολόπουλος, ποτέ δεν συναίνεσε σε αυτή τη μεταγραφή.

Για δικούς του λόγους φαίνεται πως δεν ήθελε να δώσει ένα καλό του πελάτη στον ΠΑΟΚ. Διαβεβαίωσε την κρίσιμη στιγμή πως θα έρθει πρόταση από την Σαμπντόρια, ουσιαστικά "χάλασε" τη μεταγραφή και άφησε τον Παναθηναϊκό στα μεγάλα του προβλήματα.

Στον ΠΑΟΚ... βράζουν με την στάση του μάνατζερ του Κουρμπέλη. Τον θεωρούν απόλυτα υπεύθυνο που χάλασε η μεταγραφή και θεωρούν "προσβλητική" τη στάση του.

Διαβάζω κάτι -παράξενα και εκτός πραγματικότητας- αποθεωτικά άρθρα για την πράξη του ποδοσφαιριστή να μην δεχτεί να πάει στην ομάδα του Λουτσέσκου. Τον έχρισαν Παναθηναϊκάρχη.

Μέχρι και οι οργανωμένοι πήγαν στο Κορωπί και τον αποθέωσαν, ενώ ο Κουρμπέλης και ο μάνατζέρ του μίλησαν για καθαρά προσωπικό τους όφελος και σε καμία περίπτωση δεν κοίταξαν τις ανάγκες της ομάδας (χωρίς να είναι υποχρεωμένοι).

Κάποιοι, μάλιστα, πανηγυρίζουν που έμεινε στην ομάδα και ο Παναθηναϊκός θα έχει δυνατό δίδυμο στο κέντρο, λες και αυτό είναι το ζητούμενο αυτή την εποχή.

Ασφαλώς και ο ποδοσφαιριστής όπως και όσοι παραμένουν, έχει φερθεί έντιμα στον Παναθηναϊκό, είναι επαγγελματίας και μαζί με τον μάνατζερ του πήραν την απόφαση να περιμένουν πρόταση από το εξωτερικό. Είναι θεμιτό, απλά, τονίζω πως η επιλογή του να μείνει είναι απέναντι στα συμφέροντα του συλλόγου.

ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΣΑ

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πρόταση που θα του έλυνε πολλά προβλήματα. Άμεση ρευστότητα στα ταμεία του που θα έφτανε στα 1,6 εκατομμύρια ευρώ και θα αποτελούσε τεράστια ανάσα. Δυστυχώς, για τον σύλλογο δεν του κάθεται τίποτα.

Έχασε χρήμα που θα τον βοηθούσε να βγει η χρονιά, να πληρωθούν και αυτοί που έχουν μείνει και αγωνίζονται για την ομάδα. Επίσης, θα έφερνε και τρεις παίκτες που ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε μεγάλη ανάγκη.

Θα ήταν δυνατό... κόλπο να είχε δικούς του τους Κωνσταντινίδη, Κάτσε και το δικαίωμα να κρατήσει και την επόμενη σεζόν τον Μυστακίδη. Ήταν ένα deal το οποίο πρότεινε ο Ιβάν Σαββίδης στα όρια του χαριστικού και θα δημιουργούσε μία καλύτερη επόμενη ημέρα στον σύλλογο.

Για να πετύχει αυτή την συμφωνία πήγε τρελαμένος ο Μαρίνος Ουζουνίδης στα γραφεία. Η διοίκηση κατάλαβε έστω και την ύστατη ώρα πως δεν έχει περιθώριο να τον αφήσει να φύγει και έκανε πίσω. Ο Αλαφούζος ενέκρινε τη συμφωνία, όμως, στο τέλος για ακόμα μία φορά η εξέλιξη δεν βοήθησε τις ανάγκες του συλλόγου.

ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε και στον Παναθηναϊκό δεν μπήκαν τα λεφτά που υπολόγιζαν. Αν δεν συμβεί κάτι αναπάντεχο, νέα μισθοδοσία δύσκολα θα υπάρξει. Τα λεφτά από τον Βιγιαφάνιες υπολογίζονται να πάνε στις προσφυγές ώστε να αποφευχθεί πιθανή αφαίρεση βαθμών.

Είναι απίστευτο, αλλά και μία σκληρή πραγματικότητα πως ο Παναθηναϊκός έχασε τον Χουλτ για περίπου το 12% των χρημάτων που πούλησε ο Ολυμπιακός τον Φιγκέιρας. Πούλησε με διαφορά τον καλύτερο του παίκτη Βιγιαφάνιες, 100 χιλιάρικα λιγότερα από ότι πουλήθηκε ο Πορτογάλος.

Η μοναδική ελπίδα φέρεται να αποτελεί πως η Σαμπντόρια θα έρθει με δυνατή πρόταση για τον Κουρμπέλη και θα προσφέρει άμεσα τα χρήματα, ώστε να γίνουν και οι πληρωμές.

ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ

Το αγωνιστικό είναι το λιγότερο που μετράει. Ο Κάτσε είναι για μένα πολύ αδικημένος ποδοσφαιριστής. Στο γήπεδο με την απόκτηση του αναπλήρωσε ο Παναθηναϊκός σε μεγάλο βαθμό το κενό του Ζέκα. Στο ποδόσφαιρο πολλές φορές το χρηματιστήριο δεν είναι αντιπροσωπευτικό στην αξία των ποδοσφαιριστών. Αυτή την εποχή ο Κάτσε αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία, όπως σε τιμή ευκαιρίας απέκτησε η ΑΕΚ τον Χούλτ.

Για την υπόθεση Μυστακίδη τώρα, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα αν ο ποδοσφαιριστής ερχόταν σαν μέρος της συμφωνίας της μεταγραφής Κουρμπέλη και είχε το δικαίωμα ο Παναθηναϊκός να τον κρατήσει έστω και με την μορφή δανεισμού και για την επόμενη σεζόν. Το καλό είναι πως ο ποδοσφαιριστής θα βγει πολύ ωφελημένος. Έρχεται από ένα σοβαρό τραυματισμό και στον Παναθηναϊκό θα βρει χρόνο για να επανέλθει.

Θα δουλέψει με έναν καλό προπονητή που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της καριέρας του, θα τον βοηθήσει να πάρει τα πάνω του και να είναι έτοιμος για την επόμενη σεζόν. Ο Μυστακίδης έχει σπάνια προσόντα για Έλληνα ποδοσφαιριστή, εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, ευφυΐα στην τελική του απόφαση. Αυτό που δεν έχει βρει μέχρι σήμερα, είναι σε ποιο ρόλο μπορεί να προσφέρει περισσότερα. Δεν αποκλείω στον Παναθηναϊκό να πάρει αναγκαστικά ρόλο φορ.

Το πρόβλημα θα είναι πως αν πάει καλά θα εξαλειφθούν οι πιθανότητες να μπορέσει να τον κρατήσει και την επόμενη χρονιά, μέχρι τότε φυσικά υπάρχει χρόνος και τον Παναθηναϊκό τον απασχολούν πολύ πιο σημαντικά πράγματα.

Από όλη την διαδικασία που παίχτηκε από το μεσημέρι της Τρίτης, ο Ουζουνίδης πέτυχε μία νίκη σημαντική στον εσωτερικό πόλεμο που δέχεται από τους συνεργάτες του Αλαφούζου. Έφερε δύο ποδοσφαιριστές που θα του δώσουν τη δυνατότητα και το απαιτούμενο κίνητρο για να δουλέψει, δεν κατάφερε να φέρει και χρήμα που είναι και το πιο σημαντικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK