Έχουν έτοιμο τον διάδοχο του Ουζουνίδη!

"Σπρώχνουν" κάποιοι την παραίτηση Ουζουνίδη και έχουν προτείνει να αναλάβει την ομάδα συγκεκριμένος προπονητής από τις Ακαδημίες που ξέρει καλά τα παιδιά και θα δεχτεί να ακολουθήσει το σχέδιο, χωρίς να βάζει εμπόδια. Ο Τσάρλι αποκαλύπτει το πλάνο αποχώρησης του Μαρίνου από τον Παναθηναϊκό...

Έχουν έτοιμο τον διάδοχο του Ουζουνίδη!

Στις 25 Ιανουαρίου, στον Παναθηναϊκό παίχθηκε ένα επεισόδιο σε ένα σίριαλ που γνωρίζαμε πως έχει γραφτεί από τον σεναριογράφο και απλά περιμέναμε το πότε θα το παρουσιάσει στο κοινό. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, εδώ και καιρό, δέχεται πίεση από ανθρώπους του Αλαφούζου και βλέπει ένα πλάνο που οδηγεί στον εξευτελισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος μίας μεγάλης ομάδας, που έχει την "ατυχία" να προπονεί. Νομίζω πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και διαβάζοντας τα ρεπορτάζ, απλά πηγαίνουμε σε επί μέρους συζητήσεις και χάνουμε το δάσος.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ 21ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Αυτό που ζούμε είναι μία συνέχεια των εξελίξεων που έφερε η 21η Σεπτέμβρη. Την ημέρα δηλαδή που ο "Νέρωνας" του Παναθηναϊκού έβγαλε την πρίζα από την ομάδα.

Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ο άνθρωπος που παίρνει τις αποφάσεις στον Παναθηναϊκό. Η απόφασή του, όμως, είναι μία και τελεσίδικη: Να σταματήσει τη χρηματοδότηση στον σύλλογο. Είναι φανερό πως η θέληση του είναι -αν υπάρξει τέτοια δυνατότητα- να μη βάλει για την ομάδα ξανά ούτε ένα ευρώ.

Έχει επιλέξει να επικοινωνεί πως δεν αποτελεί παρελθόν και να χρηματοδοτεί την ομάδα μόνο όταν φθάσει η κατάσταση στο απροχώρητο και πρέπει να μπουν οπωσδήποτε κάποια λεφτά για να μην σκάσει κάποιο "κανόνι" πριν από το καλοκαίρι.

ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΤΖΕΤ

Μην γελιόμαστε, όμως, τα πλάνα και τα μπάτζετ που διαβάζουμε, είναι για γέλια. Όταν ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να ξαναπληρώσει και η εταιρεία έχει χρέη δεν γίνεται να υπάρχουν μπάτζετ. Το μοναδικό που υπάρχει είναι εκποίηση της περιουσίας, ξεπούλημα και προσπάθεια τα λειτουργικά έξοδα να φθάσουν όσο γίνεται πιο χαμηλά. Την περασμένη Τρίτη ο Παναθηναϊκός πήρε στο δικαστήριο πέντε αναβολές -όχι μία, πέντε- μία αν εκδικαζόταν θα άρχιζαν τα -3! Για ποιο μπάτζετ μιλάμε;

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει κριθεί, είναι ο "Νέρωνας" του Παναθηναϊκού, ο Μάρινος Ουζουνίδης δουλεύει στην εταιρία του και το πλάνο είναι συγκεκριμένο. Είτε το δέχεσαι και συνεχίζεις, είτε όχι. Όταν χρωστάς, κερδίζεις πέντε αναβολές μέσα σε μία ημέρα και θες να καλύψεις για ένα διάστημα τις εκκρεμότητες χωρίς να θες να βάλεις χρήματα, μπάτζετ δεν υπάρχει.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΟ

Η συζήτηση λοιπόν που έχει προκύψει είναι εκτός πραγματικότητας, όπως και οι όποιες απαιτήσεις από τον "Νέρωνα" του Παναθηναϊκού. Τα πράγματα είναι συγκεκριμένα και δρομολογήθηκαν από την στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος δεν τα βρήκε με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για το PAO Foundation. Μου είχε προκαλέσει τότε μεγάλη εντύπωση που στις υποχρεώσεις που θεώρησε υπέρογκες και πως δεν βγαίνουν, ο Δημήτρης Γιανακόπουλος είχε βάλει στην συζήτηση και το μπάτζετ-μισθοδοσία των επόμενων τριών ετών.

Ειδικά επειδή πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι χρόνια στον αθλητισμό και περίμενα να αντιλαμβάνεται πως είναι και προίκα για έναν σύλλογο να έχει εξασφαλίσει κάποια καλά συμβόλαια. Τον δικαιολογώ, βέβαια, από την στιγμή που στο μπάσκετ δεν γίνονται πωλήσεις, στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Καταλήγω πως το πλάνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του Αλαφούζου, είναι ένα. Να βγει η χρονιά, να πέσει όσο γίνεται περισσότερο το κόστος μισθοδοσίας του συλλόγου, να πληρωθούν όσο γίνεται περισσότερες υποχρεώσεις, με στόχο να βάλει όσο γίνεται λιγότερο ο Γιάννης Αλαφούζος το χέρι στην τσέπη. Κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με ξεπούλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι σε μία εποχή που ξεπουλά για να ζήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Όταν αυτή είναι η πολιτική, δεν υπάρχει μπάτζετ και γι' αυτόν το λόγο είχα γράψει κείμενο που ανέφερα πως δεν έχει λογική ο Παναθηναϊκός να κοιτάζει αυτή την εποχή, για δανεικό επιθετικό. Καταλαβαίνω πως ως προπονητής, ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει την ανάγκη να έχει κάποιους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές για να μπορέσει να δουλέψει και να παρουσιάσει μία αξιοπρεπή εικόνα. Έχει δίκιο, άλλωστε, είναι προπονητής και από το γήπεδο κρίνεται. Όμως δουλεύει για έναν εργοδότη που δεν μπορώ να αναφέρω πού γράφει την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού.

Έχει καταλήξει πως ο μόνος τρόπος για να ξεμπλέξει οριστικά, είναι μέσα από μία διαδικασία εκποίησης των ποδοσφαιριστών που έχει ο σύλλογος, θα μπορέσει να φτάσει τα νούμερα σε ένα σημείο που θα του επιτρέπουν το καλοκαίρι να μπορέσει να κάτσει στο τραπέζι με κάποιον ενδιαφερόμενο και να τον πείσει να αναλάβει την ομάδα. Η δική μου εκτίμηση, είναι πως για ακόμα μία φορά πράττει λανθασμένα, καθώς το πιο πιθανό είναι τότε να ακούσει, πως "για να ξανακάνω αυτήν την ομάδα ανταγωνιστική, πρέπει να ρίξω ένα σκασμό λεφτά", όμως, αυτή η συζήτηση ανήκει -αν κι εφόσον- στο μέλλον...

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, τη δύσκολη στιγμή έμεινε να πολεμήσει και να λαβωθεί, έμεινε και πάλεψε για τον Παναθηναϊκό. Επέλεξε τον δύσκολο δρόμο και το γεγονός αυτό, τον κρατά ψηλά στην συνείδηση του κόσμου. Θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου σαν ένας άνθρωπος που πάλεψε για τον Παναθηναϊκό σε μία πολύ δύσκολη περίοδο.

Είναι δεδομένο πως στον Παναθηναϊκό υπάρχει ένας εσωτερικός πόλεμος. Οι άνθρωποι που ανήκουν στο περιβάλλον το Αλαφούζου είναι σε ανοιχτή κόντρα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τον συνεργάτη του, Ντίνο Διαμαντόπουλο.

ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Το γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μοιάζει και είναι αυτή τη στιγμή ως το τελευταίο ανάχωμα. Η προσπάθεια του να κρατήσει τον Παναθηναϊκό δημιουργεί έναν σεβασμό στον κόσμο και συγκρατεί αντιδράσεις, αν φύγει θα υπάρχει πρόβλημα. Συμβαίνει όμως αυτό με τους ανθρώπους, να μην βλέπουν τι κερδίζουν από έναν συνεργάτη και να ασχολούνται μόνο με αυτό που χάνουν.

Και αυτό που δεν τους έχει προσφέρει ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι να γίνει "δικός τους" άνθρωπος. Δουλεύει για τον Παναθηναϊκό, όχι για τον Αλαφούζο, το αντιλαμβάνεται ο κόσμος και τον χειροκροτεί, το αντιλαμβάνεται όμως και ο Αλαφούζος με το περιβάλλον του και ενοχλούνται.

Η απορία μου είναι η εξής: Αδυνατούν να αναληφθούν τι μπορεί να δημιουργηθεί αν φύγει ο Ουζουνίδης ή δεν ενδιαφέρονται για τις συνέπειες;

Έχει φτάσει στα αφτιά μου ένα πλάνο για την επόμενη μέρα. Δεν γράφω το όνομα για να μην τον κάψω τον άνθρωπο δεν έχει και καμία ευθύνη. "Σπρώχνουν" κάποιοι την παραίτηση Ουζουνίδη και έχουν προτείνει να αναλάβει την ομάδα συγκεκριμένος προπονητής από τις Ακαδημίες που ξέρει καλά τα παιδιά και θα δεχτεί να ακολουθήσει το πλάνο χωρίς να τους βάζει εμπόδια. Σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις, ο ίδιος ο Ουζουνίδης είπε "ας με διώξουν, εγώ αυτό το πλάνο δεν το υπηρετώ", οπότε επέστρεψε το μπαλάκι στον Γιάννη Αλαφούζο. Είναι απίστευτο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε έναν επιχειρηματία να ακούει υπάλληλο του, να λέει ανοιχτά πως δεν πρόκειται να ακολουθήσει το σχέδιο που έχει θέσει για την εταιρία του και δεν έχει την δυνατότητα ούτε καν να τον απολύσει. Πραγματικά το επόμενο επεισόδιο θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον...

News 24/7

24MEDIA NETWORK