Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη υποβιβασμένος, εκτός κι αν...

Ο Τσάρλυ αποκαλύπτει τι είπε με κορυφαίο στέλεχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που αφορά το μέλλον του συλλόγου και το ενδεχόμενο να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία. Οι απορίες για τους "έξι βαθμούς παραπάνω και ένα ματς λιγότερο" του Λουτσέσκου, από τη στιγμή που ήδη ο Ιβάν Σαββίδης ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό.

Ο Παναθηναϊκός είναι ήδη υποβιβασμένος, εκτός κι αν...
alafouzos ouzounidis

Ο Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του παλεύουν μόνοι και κρατάνε την σημαία του Παναθηναϊκού ψηλά. Είναι πολυτέλεια αυτήν την εποχή να μιλάς για το αγωνιστικό, να αναφέρεσαι σε μία νίκη από την στιγμή που είναι πολύ πιθανό να έρθει μέσα στις επόμενες ημέρες ο υποβιβασμός, Όμως οι ποδοσφαιριστές του συλλόγου προσπαθούν και βγάζουν στο γήπεδο την σεζόν με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο έμβλημα το οποίο φορούν.

ΠΛΑΝΟ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ

Ο Παναθηναϊκός από τον Φεβρουάριο και μετά έχει βρει το σχέδιο του και τις ισορροπίες του. Αυτή η προσπάθεια που γίνεται είναι και μία απάντηση στο πως έπρεπε να πορευτεί ο Παναθηναϊκός αυτά τα χρόνια μέχρι να εξυγιανθεί. Κύριε Αλαφούζο, αναλάβατε πράγματι μία πολύ δύσκολη κατάσταση και έπρεπε να την βγάλετε εις πέρας με ένα βιώσιμο πλάνο.

Το περίεργο είναι πως με τέτοιο πλάνο ξεκίνησε μία σοβαρή προσπάθεια το καλοκαίρι του 2013 και το τέλος εκείνης της σεζόν είχε φέρει μία ανέλπιστη μεγάλη επιτυχία. Σήμερα με διαφορετικά δεδομένα, δίχως σοβαρό προγραμματισμό, χωρίς να υπάρχει πολυτέλεια για χτίσιμο, προετοιμασία και κάποιο σοβαρό πλάνο, μία παρόμοια λογική δείχνει ικανή να φέρει στο γήπεδο αποτελέσματα. Άλλωστε ψάχνεις ένα ρόστερ ικανό να λειτουργεί σωστά στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Αν έχεις ικανό προπονητή, με τεχνογνωσία να γυμνάσει καλά την ομάδα και φτιάξει ένα σύνολο το οποίο θα έχει χημεία, έχοντας και την δυναμική που μπορεί να δημιουργήσει ο κόσμος του Παναθηναϊκού, το μόνο σίγουρο είναι πως θα σταθείς με αξιοπρέπεια. Το πλάνο που θα έβγαζε από το πρόβλημα τον Παναθηναϊκό, υπήρχε, πέτυχε και ο ίδιος ο Αλαφούζος αποφάσισε να μην το ακολουθήσει. Αυτός έκανε το λάθος και έφυγε από το πλάνο που θα έσωζε την ομάδα, αυτός πρέπει να το χρεωθεί και να ξαναρχίσει από την αρχή.

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, καταφέρνει παίζοντας μόνιμα με αξιόλογο ανασταλτικά δίδυμο στον άξονα να έχει καλή ανασταλτική λειτουργία, να μην είναι εύκολο να δεχτεί επιθέσεις με κάθετο ποδόσφαιρο και με αυτόν τον τρόπο προστατεύει τα στόπερ του. Παράλληλα ψάχνει την αντεπίθεση και κάποια καλή έμπνευσή του Λουντ ή του Μουνιέ που ξεκινάνε από τα άκρα και όταν χρειάζεται μπαίνουν προς τα μέσα. Δεν υπάρχει κάτι το εξεζητημένο, απλά βλέπουμε μία ομάδα που πράττει με ρεαλισμό, έχει κοντά τις γραμμές της, αμύνεται με πείσμα και ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνει να βγάζει στο γήπεδο την χρονιά με αξιοπρέπεια και αν τα πράγματα πάνε καλά και ο Παναθηναϊκός δεν πέσει να υπάρχει ένας μπούσουλας, ένα μοντέλο το οποίο θα πρέπει να εφαρμοστεί και να δουλέψει την επόμενη χρονιά, βάζοντας σταδιακά και με πλάνο παιδιά και από την ακαδημία.

Αυτές είναι όμως συζητήσεις επόμενης ημέρας.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ

Σήμερα αυτό που καίει τον Παναθηναϊκό είναι αν θα καταφέρει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το Σάββατο το βράδυ, συνάντησα τυχαία υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του Παναθηναϊκού. Μου είπε πως είναι πεποίθηση τους πως θα πάρουν την τροποποιήσει του κανονισμού που περιμένουν κατευθείαν από την ΕΠΟ. Είναι δεδομένο πως ο φάκελος δεν γίνεται να είναι πλήρης.

Το μπλοκ του ΠΑΟΚ είναι ισχυρό και δεν μαζεύονται τα 2/3 των ομάδων που απαιτούνται για να κάνει εισήγηση η Λίγκα και στην συνέχεια να είναι τυπική υπόθεση η επικύρωση από την ΕΠΟ και έχουν ρίξει το βάρος στο να πάρει την ευθύνη κατευθείαν η ΕΠΟ και να τροποποιήσει τον κανονισμό.

Είναι πεπεισμένος μου είπε πως αυτό θα συμβεί. Η ΟΥΕΦΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα. Άλλωστε πουθενά αλλού δεν ισχύει η ποινή του υποβιβασμού. Άμεσα θα μάθουμε αν θα επιβεβαιωθούν όσα μου μετέφερε και αν πράγματι η ΕΠΟ θα αλλάξει τον κανονισμό για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες για χάρη της ανάγκης που υπάρχει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία ο Παναθηναϊκός.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΕΝΟΣ

Στην πραγματικότητα, η διοίκηση Αλαφούζου έφτασε τον Παναθηναϊκό στον γκρεμό. Πρακτικά η ομάδα είναι υποβιβασμένη και η ελπίδα είναι να πιέσουν όλοι. Όσοι θέλουν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη κατηγορία για να πείσουν την ΕΠΟ να τροποποιήσει τον κανονισμό. Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα όλοι κάνουν τα στραβά μάτια, αλλά ο κύριος Αλαφούζος δεν βοηθά την κατάσταση.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν είναι απλό να πέσει ένας τόσο μεγάλος σύλλογος και στο ότι υπάρχουν πολλοί που δεν θα θέλουν να ζήσουν αυτές τις επιπτώσεις, ποντάρουν στην διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πέρασε χωρίς να γίνει τίποτα και στην πραγματικότητα έχει φέρει τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη κατηγορία, μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση η στάση του κόσμου. Στην αρχή δημιουργήθηκε μία δυναμική, πήγαινε πολύς κόσμος στην Λεωφόρο, οι οργανωμένοι φώναξαν συνθήματα τα οποία δημιούργησαν μία συγκίνηση. Όμως όλα έμμειναν στο σύνθημα.

Ξέρετε δεν περίμενα τη λύση να τη φέρει ο κόσμος. Μου κάνει όμως εντύπωση πως όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε ούτε μία προσπάθεια, δεν υπήρξε μία πρόταση, μία οργανωμένη ενέργεια στην λογική να δημιουργηθεί μία δυναμική. Το χειρότερο είναι πως σταδιακά η Λεωφόρος είναι όλο και πιο άδεια. Η μόνη παρέμβαση είναι να βρίζουν σε κάποιο σημείο του αγώνα εναλλάξ την οικογένεια και τον Αλαφούζο, δίχως να έχουν κάνει το δικό του καθήκον, γεμίζοντας την θύρα τους.

Ο ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΟΜΙΝΗ

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε περισσότερο από ότι όριζε η λογική στον Πλατανιά. Η ομάδα του Χιμένεθ κρατιέται σε καλή κατάσταση και έπαιζε με έναν αντίπαλο που τα έχει παρατήσει. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να μπει το πρώτο γκολ πριν φύγει το ημίχρονο για να μην υπάρχει άγχος.

Κατάφερε και με συνεργασία των Αραούχο, Χριστοδουλόπουλου το τελείωμα να έρθει από την μικρή περιοχή και από εκεί και πέρα τα πράγματα έγιναν εύκολα και οι παίκτες της ΑΕΚ προτίμησαν να ελέγξουν το παιχνίδι μέσα από την εύκολη κατοχή τους. Δεν έβαλαν όμως το δεύτερο τέρμα και στο 66ο λεπτό χρειάστηκαν μία μεγάλη επέμβαση από τον Τσιτώντα για να μην γεμίσουν με άγχος. Δεν έχει πάντως νόημα για μεγαλύτερη ανάλυση το παιχνίδι, είναι μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων.

Μου έκαναν εντύπωση οι δηλώσεις του Λουτσέσκου μετά την νίκη του ΠΑΟΚ επί του Πανιωνίου: "έχουμε 6 βαθμούς παραπάνω και ένα παιχνίδι λιγότερο". Προφανώς μετράει και το γκολ που κατακύρωσε ο Κομίνης στα αποδυτήρια, μετά την εισβολή Σαββίδη με το όπλο.

ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Καταλαβαίνω πως είναι σκληρό αυτό που βιώνει ο ΠΑΟΚ. Διεκδίκησε τον τίτλο μετά από 33 χρόνια και συνέβησαν πολλά για να μην καταφέρει να το κατακτήσει. Όμως πληρώνει δύο πράγματα. Το χαρτί το οποίο πέτυχε τον Γκαρθία, για μία ενέργεια που τελικά δεν εξάντλησε η δικαιοσύνη την αυστηρότητα της πάνω στον ΠΑΟΚ και του έδωσε την δυνατότητα να παλέψει στο γήπεδο για να πάρει το πρωτάθλημα και στην συνέχεια το μπουκάρισμα του Σαββίδη με όπλο στο γήπεδο.

Για την οποία ενέργεια ο ίδιος ο Σαββίδης δήλωσε μετανιωμένος και με προσωπική του επιστολή ζήτησε δύο φορές συγνώμη. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα και υπάρχει όλος αυτός ο επικοινωνιακός χαμός και αχαρακτήριστες τοποθετήσεις όπως αυτή του Τουρσουνίδη.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος έχει πειράξει τον ΠΑΟΚ, ποιος τον αδίκησε; Επίσης πως γίνεται να απαιτούν να μην τιμωρηθούν για μία πράξη που ο ιδιοκτήτης της ομάδας έχει ζητήσει με προσωπική του επιστολή συγνώμη στον Ελληνικό λαό. Περιμένω φυσικά να δω την τελική απόφαση, αλλά πιστεύω πως η εικόνα με το όπλο είναι τόσο δυνατή, που δεν μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα που έχουμε δραματικά και στον ΠΑΟΚ, πρέπει να δουν την σκληρή για αυτούς πραγματικότητα με ηρεμία και να κοιτάξουν πως στο μέλλον θα αποφευχθούν τέτοια λάθη.

Γιατί οι συνθήκες να ξαναβρεθεί σύντομα κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή, έχουν δημιουργηθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK