Ξερόλες των social media σάς ψάχνει ο... Τζέκο!

Ο Έντιν Τζέκο είχε μία εκπληκτική βραδιά στο Λονδίνο κόντρα στην Τσέλσι, με αποκορύφωμα τη γκολάρα βγαλμένη από το χρυσό ρεπερτόριο του Μάρκο Φαν Μπάστεν, και έστειλε μήνυμα στους απανταχού επικριτές που ζουν και αναπνέουν για να στήνουν πάρτι στα social media. Γράφει ο Βαγγέλης Σταματόπουλος.

Ξερόλες των social media σάς ψάχνει ο... Τζέκο!

Στην σημερινή εποχή υπάρχει ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Νεϊμάρ και μερικοί ακόμα ποδοσφαιριστές -μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού- που δεν είναι απλά γεννημένοι εκτελεστές αλλά και ποδοσφαιρικοί καλλιτέχνες, έχοντας τον τρόπο να κάνουν απίθανα και πανέμορφα πράγματα με τη μπάλα στα πόδια τους κάνοντας άπαντες να μένουν με το στόμα ανοιχτό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όλοι οι υπόλοιποι είναι του... πεταματού ή για παράδειγμα αν κάποιος δεν έχει τον τέλειο σωματότυπο πρέπει να τον... ξεσκίσουμε στην κριτική και να τον λοιδωρήσουμε σε τέτοιο βαθμό για να αναδείξουμε τα μειονεκτήματά του.

Όχι τίποτα άλλο αλλά υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις παικτών που κάποιοι βιάστηκαν να τους κρίνουν (αυστηρά), να τους δικάσουν (άδικα), να τους "θάψουν" ποδοσφαιρικά (με φθόνο) και τελικά να έχουν φτάσει στο σημείο όχι μόνο να δίνουν απαντήσεις αλλά να εκθέτουν κόσμο και κοσμάκη.

Το παράδειγμα που εχω στο μυαλό μου είναι του Έντιν Τζέκο, με τον 31χρονο επιθετικό να έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην Γερμανία με την... Βόλφσμπουργκ μετρώντας συνολικά 66 γκολ σε 111 παιχνίδια στην Bundesliga , 2 τίτλους Premier League με την Μάντσεστερ Σίτι έχοντας να επιδείξει και 50 γκολ σε 130 ματς Premier League, και όμως να υπάρχει μία απίστευτη κανιβαλική διάθεση εις βάρος του από τότε που πήγε στην Ρόμα το καλοκαίρι του 2015.

Βλέπετε, "φταίει" και αυτός γιατί δεν μπόρεσε με τη... μία να αρχίσει να πυροβολεί τις αντίπαλες εστίες (8 γκολ σε 31 ματς) και έτσι η μέτρια πρώτη του σεζόν στο "Olimpico" (σε συνδυασμό με τα αρκετά χρήματα που δόθηκαν για αυτόν) ήταν βούτυρο στο ψωμί των ποδοσφαιρικών κατηγόρων που τον "σταύρωσαν" μέσω των social media.

Αργός, βαρύς και άτεχνος ήταν το.. τρίπτυχο που ακολουθούσε την κολώνα στην επιθετική γραμμή της εθνικής Βοσνίας ενώ κάποιοι το προχώρησαν ακόμα περισσότερο αφού τον "βάφτισαν" και αδιάφορο και τεμπέλη, λες και είχαν κάμερες και έβλεπαν όλες τις προπονήσεις της Ρόμα. Υπήρχαν βέβαια και εκείνοι που το... τερμάτισαν με το προσωνύμιο "Edin Cieco" (Τυφλός Τζέκο) που του κόλλησαν... Τι να πεις;

Roma's Edin Dzeko, right, celebrates with his teammate Aleksandar Kolarov after scoring during the Champions League group C soccer match between Chelsea and Roma at Stamford Bridge stadium in London, Wednesday, Oct. 18, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Roma's Edin Dzeko, right, celebrates with his teammate Aleksandar Kolarov after scoring during the Champions League group C soccer match between Chelsea and Roma at Stamford Bridge stadium in London, Wednesday, Oct. 18, 2017. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Τίποτα, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κρίνεις κάποιον μόνο από μία σεζόν επειδή έτσι σε συμφέρει αλλά σε βάθος χρόνου, και η συνέχεια απέδειξε πως κάποιοι καλύτερα να μασάνε παρά να μιλάνε ή τουλάχιστον πριν μιλήσουν να βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό τους.Ο Τζέκο δεν είναι Μέσι ή Ρονάλντο αλλά δεν είναι και... χθεσινός και την περασμένη σεζόν έβαλε κάθε κατεργάρη στον πάγκο του.

Απόδειξη τα 29 γκολ του στη Serie A (σε ένα πρωτάθλημα που οι άμυνες των περισσοτέρων ομάδων είναι για σεμινάριο), αφήνοντας πίσω του στον πίνακα των σκόρερ παίκτες όπως οι Ικάρντι, Ιγκουαΐν και Μέρτενς, ενώ με τα 39 γκολ που είχε σε όλες τις διοργανώσεις έσπασε το αντίστοιχο ρεκόρ που κρατούσε στην ομάδα της αιώνιας πόλης ο θρυλικός Φραντσέσκο Τότι.

Και επειδή κάποιοι προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το επίτευγμά του λέγοντας πως τον "έκαναν μάγκες" οι εξτρέμ της ομάδας, με πρώτο και καλύτερο τον Σαλάχ, ήρθε η φετινή σεζόν να τους δώσει απαντήσεις. Ο Σαλάχ πήγε στην Λίβερπουλ, η Ρόμα πήρε νέο προπονητή και όμως ο Τζέκο συνεχίζει το.. χαβά του για να εκθέτει τους ξερόλες και τους παντογνώστες του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Στη Serie A μετράει ήδη 7 γκολ στις 8 πρώτες αγωνιστικές ενώ το βράδυ της Τετάρτης έδωσε ένα μοναδικό σόου και στο Champions League. Σε εκτός έδρας ματς, απέναντι σε αγγλική ομάδα που έχει Ιταλό προπονητή στον πάγκο, ο Βόσνιος ήταν ασταμάτητος: σκόραρε αλά... Φαν Μπάστεν πετυχαίνοντας ίσως το καλύτερο γκολ της χρονιάς, σκόραρε με το κεφάλι, ήταν ασταμάτητος στον αέρα, δεν του έπαιρνες τη μπάλα από τα πόδια ούτε με αίτηση.

Πλέον, μετράει 100 παιχνίδια με τη φανέλα της Ρόμα σε όλες τις διοργανώσεις και τα νούμερά του είναι εκπληκτικά, πόσο μάλλον για έναν παίκτη (τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της Βοσνίας) που έχει ακούσει τα μύρια όσα τα τελευταία χρόνια: 59 γκολ και 18 ασίστ! "Ξέρω ότι ο κόσμος ασκεί κριτική όταν παίζεις άσχημα, αυτό είναι κομμάτι της δουλειάς και είμαι εντάξει με αυτό, δεν είναι πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι οι προσβολές, αυτό είναι που πληγώνει περισσότερο.

Αυτή είναι εποχή των social media και ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει δημόσια αυτό που πιστεύει, ανεξάρτητα από το πόσο παράλογο ή ανόητο είναι αυτό. Ο καθένας έχει δικαίωνα να σε προσβάλλει επειδή δεν σκόραρες ή δεν έπαιξες καλά. Νομίζουν ότι νοιάζονται περισσότερο αλλά δεν είναι αλήθεια. Αυτό που δεν βλέπουν είναι πως είμαστε και εμείς άνθρωποι και έχουμε προβλήματα όπως όλοι.

Λένε κάποιοι ότι δεν τρέχω; Ότι δεν δίνω τον καλύτερο εαυτό μου; Αυτό είναι αστείο! Σας διαβεβαιώνω πως κανείς από τις εξέδρες ή την τηλεόραση δεν θέλει να κερδίσουμε περισσότερο από ότι θέλω εγώ. Σε κάθε ματς, αδιαφορώντας για το ποιον έχω αντίπαλο ή το θεσμό που παίζουμε, θέλω να σκοράρω ή να βοηθήσω την ομάδα να σκοράρει για να κερδίσουμε. Σε κάθε ματς δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Σε κάθε ματς", δήλωνε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Guardian" την παραμονή του Τσέλσι-Ρόμα ο Έντιν Τζέκο.

Τώρα δεν χρειάζεται να κοιτάζει τα σχόλια στα social media γιατί όλα θα είνα αποθεωτικά. Σε λίγες ημέρες πάλι, θα ξαναβρεί κάποια από τα επικριτικά σχόλια που λατρεύουν να του κάνουν επειδή απλά δεν είναι τέλειος. Ζούμε άλλωστε στην εποχή που ο φίλαθλος κόσμος ζει και να αναπνέει για κρίνει για το 90λεπτο έχοντας μνήμη χρυσόψαρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK