21 λόγοι που αγαπάμε τον Γίργκεν Κλοπ

Το μεσαίο όνομα για το οποίο δεν μπορείς να τον μισήσεις, η γυναίκα του, ο πανηγυρισμός αλά Στάριτζ και η κόντρα με Μπάγερν και Μουρίνιο. Αυτοί είναι οι 21 λόγοι για τους οποίους αγαπάμε τον Γίργκεν Κλοπ.

21 λόγοι που αγαπάμε τον Γίργκεν Κλοπ

Η νέα στήλη του Contra.gr θα καταπιάνεται με πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις που όλοι αγαπάμε και δεν ντρεπόμαστε να το δηλώσουμε. Το ποδαρικό κάνει ο θριαμβευτής και των ημιτελικών του Champions League, ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γίργκεν (ή Γιούργκεν) Κλοπ.

> Επειδή το μεσαίο όνομά του είναι Νόρμπερτ. Πώς μπορείς να μισήσεις έναν άνθρωπο με όνομα Νόρμπερτ;

> Γιατί κάποια στιγμή το μαλλί του ήταν ίδιο με του Νικ Κάρτερ από τους Backstreet Boys.

> Γιατί δεν άφησε παρακαταθήκη μόνο στην Ντόρτμουντ, αλλά και στη Μάιντς.

> Γιατί όταν υποβιβάστηκε ως τεχνικός της Μάιντς το καλοκαίρι του 2007, στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Βόλφσμπουργκ άρχισε να... τραγουδάει το κομμάτι των τίτλων τέλους του "Ροζ Πάνθηρα". "Θα επιστρέψουμε όπως ο σπουδαίος ροζ φιλόσοφος", υποσχέθηκε.

> Γιατί είναι παντρεμένος με την Ulla Sandrock.

21 λόγοι που αγαπάμε τον Γίργκεν Κλοπ
AP PHOTO/CLINT HUGHES

> Γιατί τα χρόνια που ήταν παίκτης δεν παράτησε τις σπουδές του. Αντίθετα, πήρε το δίπλωμα του στις Αθλητικές Επιστήμες, φοιτώντας στο Goethe University of Frankfurt

> Για τη δήλωση του Νέβεν Σούμποτιτς, μετά από τον θρίαμβο της Ντόρτμουντ επί της Ρεάλ Μαδρίτης το 2013: "Ό,τι κι αν πει, είναι ο Λόγος του Θεού. Πιστεύουμε σε εκείνον κι εκείνος πιστεύει σε εμάς".

> Για τα μπέιζμπολ καπέλα που δεν αποχωρίζεται, όπως αυτό με το γούρικο "pöhler" ("ποδοσφαιριστής" στην τοπική διάλεκτο του Ρουρ) που οδήγησαν 4ο διαιτητή να του πει ότι... μυρίζει.

> Γιατί πήγε στην Ντόρτμουντ με μικρότερο συμβόλαιο από αυτό που είχε στη Μάιντς

> Γιατί τόλμησε να απαντήσει στον Ούλι Χένες ("εάν φορούσα κιτρινόμαυρο παντελόνι όταν έπεφτα για ύπνο, δεν θα κοιμόμουν ήσυχα") με το "αναρωτιέμαι τι χρώμα είχε το παντελόνι του πριν πάει για ύπνο".

> "Αυτήν τη στιγμή, είναι όπως οι Κινέζοι. Κοιτάζουν τι κάνουν οι άλλοι και το αντιγράφουν, αλλά με περισσότερα χρήματα και διαφορετικούς παίκτες" . Γι' αυτήν την ατάκα για την Μπάγερν.

> Γιατί έκανε εμφύτευση μαλλιών το 2013 και δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει δημόσια γι' αυτό.

> Γιατί δεν δίστασε να τσαλακώσει την εικόνα του, κάνοντας τον πανηγυρισμό του Ντάνιελ Στάριτζ σε μικρά παιδιά.

> Γιατί αντιμετωπίζει με απίστευτο τρόπο τα σοβαρά λάθη των παικτών του, που κοστίζουν παιχνίδια. Όταν ο Ματς Χούμελς έκανε ένα από αυτά, ο Κλοπ τον πλησίασε ήρεμα και του είπε "δεν φταις εσύ". Ο Χούμελς απάντησε "το ξέρω". Ο Κλοπ του είπε ξανά "δεν φταις εσύ" και πήρε την ίδια απάντηση από τον παίκτη του. Ο Γερμανός τεχνικός επέμεινε και για τρίτη φορά είπε στον Χούμελς "δεν φταις εσύ". Αυτός κοίταξε ψηλά και του απάντησε "ΟΚ, το ξέρω". Ο Κλοπ για τέταρτη φορά, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στα λόγια του, είπε στον Χούμελς "ΔΕΝ φταις εσύ". Τότε ο Χούμελς τον απώθησε, λέγοντας του "κοίτα φίλε, μην παίζεις μαζί μου!" Ο Κλοπ ήρεμος τον πλησίασε και του είπε "δεν φταις εσύ". Ο Χούμελς ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του προπονητή του.

> Γιατί έχει εξαιρετικά ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ.

> Για τον τρόπο που πανηγύρισε όταν ο Άνταμ Λαλάνα σκόραρε για το 5-4 της Λίβερπουλ στην έδρα της Νόριτς.

> Γιατί τον Δεκέμβριο του 2014, όταν η Ντόρτμουντ βρέθηκε στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga, στο Χριστουγεννιάτικο πάρτι του συλλόγου ο Κλοπ έβαλε τους παίκτες του πίσω από τη μπάρα για δύο ώρες, να σερβίρουν μπύρες στους οπαδούς. Ήταν ο τρόπος που επέλεξε ο Γερμανός τεχνικός για να ζητήσει συγγνώμη για την κακή πορεία της ομάδας.

> Γιατί μπορεί το σύγχρονο gegenpressing να μην είναι δική του έμπνευση (δεύρω έξω Ραλφ Ράνγκνικ), όμως το έχει απογειώσει τόσο, που όλοι το συνδέουν με εκείνον. Οι ομάδες του, χάσουν - κερδίσουν, παίζουν ποδόσφαιρο που σε καθηλώνει.

> Είναι ο μοναδικός προπονητής που έχει περισσότερες νίκες από ήττες κόντρα στον Πεπ Γκουαρδιόλα (8-6).

Manchester City manager Josep Guardiola, right, and Liverpool manager Juergen Klopp talk during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola, right, and Liverpool manager Juergen Klopp talk during the English Premier League soccer match between Liverpool and Manchester City at Anfield stadium in Liverpool, England, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

> Γιατί έχει και περισσότερες νίκες και κόντρα στον Ζοζέ Μουρίνιο (4-2).

> Γιατί ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε αν είναι Γιούργκεν ή Γίργκεν, αλλά σίγουρα είναι Κλόπαρος.

(Photo credits: AP Photo/Rui Vieira, Clint Hughes, Dave Thompson, Frank Augstein)

News 24/7

24MEDIA NETWORK