H Stoiximan είναι το μοναδικό μέλος του Οργανισμού Ρύθμισης στην Ελλάδα

Η UEFA ενώνει τις δυνάμεις της με τον ESSA με στόχο την καταπολέμηση της ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας και των στημένων αγώνων.

H Stoiximan είναι το μοναδικό μέλος του Οργανισμού Ρύθμισης στην Ελλάδα
balla stoiximan

Η UEFA έχει υπογράψει συμφωνία για την ανταλλαγή πληροφοριών με τον διεθνή Οργανισμό ESSA, η οποία έρχεται να ενισχύσει την εκστρατεία της UEFA για να καταπολεμήσει τα στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με την παρούσα συμφωνία, ο ESSA και τα 25 μέλη της από κορυφαίους παρόχους αθλητικού στοιχηματισμού πρόκειται να στηρίξουν τις προσπάθειες της UEFA να εντοπίσει ανάλογες απόπειρες χειραγώγησης αγώνων χρησιμοποιώντας την ειδική πλατφόρμα προειδοποίησης του ESSA, η οποία στοχεύει στην παρακολούθηση, αναφορά και καταγραφή δραστηριότητας ύποπτων στοιχημάτων σε όλο τον κόσμο.

Η UEFA εφαρμόζει πολιτική μηδενικής ανοχής για τα στημένα παιχνίδια. Ο Πρόεδρος της UEFA, Aleksander Čeferin, έχει καταστήσει την καταπολέμηση των στημένων αγώνων σημαντική προτεραιότητα και το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει αναπτύξει και χρηματοδοτεί διάφορες πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στην προστασία της ακεραιότητας του ευρωπαϊκού παιχνιδιού.

Μεταξύ αυτών είναι η λειτουργία ενός συστήματος ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης (Betting Fraud Detection System), το οποίο παρακολουθεί και αναλύει τις στοιχηματικές δραστηριότητες σε περίπου 32.000 αγώνες στην Ευρώπη κάθε χρόνο, τόσο στην διοργάνωση της UEFA όσο και στις εθνικές ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.

Ο ευρωπαϊκός οργανισμός ανέπτυξε, μεταξύ άλλων, ένα δίκτυο στελεχών στο πλαίσιο των εθνικών διοργανώσεων, οι οποίες συνεργάζονται με τις τοπικές διωκτικές και εποπτικές αρχές. Επιπλέον, η UEFA συνεργάζεται με την ευρωπαϊκή διωκτική αρχή EUROPOL, όπως και με άλλες εθνικές εγκληματικές αρχές και αρμόδιες αρχές τυχερών παιγνίων, καθώς επίσης και απευθείας με τις αστυνομικές αρχές και τους εισαγγελείς. Παράλληλα, καταρτίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα στους παίκτες, τους διαιτητές και τους προπονητές με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευσή τους για τους κινδύνους των στημένων αγώνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πειθαρχικές αρχές της UEFA, οποιοσδήποτε συμμετέχει σε στημένους αγώνες αναμένεται να του απαγορευτεί δια παντός η ενασχόλησή του στο άθλημα.

Ο ESSA κατέχει θέσεις στις ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, συμμετέχοντας σε μια σειρά από δραστηριότητες που στόχο έχουν την ανάδειξη και αντιμετώπιση των στημένων αγώνων. Επιπλέον, αναπτύσσει μια σειρά δικών της σημαντικών πρωτοβουλιών και συμμετέχει σε άλλα projects για την αντιμετώπιση των στημένων αγώνων.

« Είμαστε ευτυχείς που ο ESSA θα συνεργαστεί με την UEFA στην αποστολή μας για την εξάλειψη της χειραγώγησης αγώνων στο ποδόσφαιρο και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ αξιόπιστων συνεργατών αποτελεί βασικό ορόσημο σε αυτό το εγχείρημα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Integrity της UEFA, Emilio Garcia. « Οι στημένοι αγώνες είναι μια ασθένεια που απειλεί την ψυχή του ποδοσφαίρου, και το παιχνίδι πρέπει να προστατεύεται από εκείνους που επιδιώκουν να επωφεληθούν από αυτό διαπράττοντας εγκληματικές ενέργειες».

« Ο ESSA έχει παίξει καθοριστικό ρόλο προκαλώντας και συντονίζοντας την στάση της μηδενικής ανοχής μέσα στην στοιχηματική αγορά και των νόμιμα αδειοδοτημένων παρόχων της, μπροστά στην απειλή των στημένων αγώνων μέσα από τον στοιχηματισμό", δήλωσε ο Khalid Ali, Γενικός Γραμματέας του ESSA. « Αυτή η συμφωνία αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της συνεχούς δέσμευσής μας να βοηθήσουμε όλες τις αθλητικές αρχές να διατηρήσουν τα υψηλότερα επίπεδα ακεραιότητας».

Ήδη από τον Ιούλιο του 2016, η Stoiximan αποτελεί το μοναδικό μέλος στην Ελλάδα στον Οργανισμό Ρύθμισης για την Ακεραιότητα της Στοιχηματικής Αγοράς,- ESSA, ενισχύοντας την αποστολή του για την προστασία της ακεραιότητας όλων των αθλητικών γεγονότων. Με την είσοδο της Stoiximan στον Οργανισμό, ως ενός εκ των σημαντικότερων παικτών της στοιχηματικής αγοράς στην Ελλάδα, ο Οργανισμός ενδυναμώνει την παγκόσμια διασφάλιση αξιοπιστίας στη στοιχηματική αγορά και την αποτροπή της διαφθοράς μέσα σε αυτήν.

Σε δήλωσή του ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, μέλος του Δ.Σ της Stoiximan ανέφερε: «Αυτή η ένωση των δυνάμεων μεταξύ του ESSA και της UEFA, μας κάνει να νιώθουμε ακόμη πιο ασφαλείς, ότι δηλαδή οι προσπάθειες για την καταπολέμηση της ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχίσουν να ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Για την Stoiximan είναι στρατηγικής σημασίας η συμμετοχή της ως μέλος στον ESSA, αφού ανάμεσα στις πιο δυναμικές δραστηριότητές της ανήκει ο ποδοσφαιρικός στοιχηματισμός. Το να μπορούμε να εγγυηθούμε στους πελάτες μας αλλά και στον ίδιο τον αθλητισμό ότι η δραστηριότητα που εκτελείται μέσα από εμάς είναι ασφαλής, αξιόπιστη, και ακέραιη θα παραμένει πάντα υψίστης σημασίας.»


News 24/7

24MEDIA NETWORK