UNDER ARMOUR: Takin' it to the next level since 1996

Η τεχνολογία αναπτύσσεται σε όλους τους κλάδους με ταχύτατους ρυθμούς την τελευταία 20ετία. Το ίδιο ισχύει και για τον αθλητικό εξοπλισμό.

UNDER ARMOUR: Takin' it to the next level since 1996

Κορυφαία αθλητική εταιρία στην ανάπτυξη της αθλητικής τεχνολογίας είναι, δίχως αμφιβολία, η Under Armour! Η αμερικάνικη εταιρία παρόλο που δημιουργήθηκε μόλις 20 χρόνια πριν, έχει ήδη κοντράρει και ξεπεράσει σε πωλήσεις αθλητικές εταιρίες που προϋπήρχαν για δεκαετίες!

Πως συνέβη αυτό? Όλα ξεκίνησαν το 1996, όταν ο Kevin Plank, τότε αρχηγός της ομάδας football του Πανεπιστημίου του Maryland, παρατήρησε πως οι βαμβακερές φανέλες που φορούσε, πάντοτε μούσκευαν και βάραιναν με τον ιδρώτα. Μία σκέψη πέρασε από το μυαλό του για ένα τεχνικά ανώτερο μπλουζάκι που να αγκαλιάζει το σώμα χωρίς να απορροφά την υγρασία. Ένα αθλητικό μπλουζάκι που να συνεργάζεται με το σώμα, ώστε να ρυθμίζει τη θερμοκρασία και να βελτιώνει την απόδοση.

Αυτό ήταν! Μέσα σε 2 εβδομάδες όλοι οι αθλητές του πανεπιστημίου του, φορούσαν τα τεχνικά μπλουζάκια που κατασκεύαζε ο Plank στο σπίτι της γιαγιάς του στη Βαλτιμόρη!

Με μια διαφήμιση αξίας $25,000 στο ESPN, τα τεχνικά μπλουζάκια της Under Armour, του έφεραν κέρδος $1,000,000 ! Αυτά τα λεφτά ήταν αρκετά για να δημιουργήσει την νέα μεγάλη αυτοκρατορία στον χώρο του αθλητικού εξοπλισμού.

UNDER ARMOUR: Takin' it to the next level since 1996

Το 1998 η θρυλική ταινία ‘ Any Given Sunday’ με τον Al Pacino, θα εκτοξεύσει την δημοτικότητα της εταιρίας, καθώς οι αθλητές της ταινίας, φορούσαν UA εξοπλισμό, κάνοντας την ευρέως γνωστή στο αμερικάνικο κοινό.

UNDER ARMOUR: Takin' it to the next level since 1996

Βλέποντας την τεράστια ανταπόκριση των αθλητών στον εξοπλισμό που πουλούσε, η εταιρία ξεκίνησε την μαζική παραγωγή. ο Plank, έχοντας σπουδάσει τεχνολογία υλικών, έδωσε μεγάλη έμφαση στη τεχνολογία των ενδυμάτων και υποδημάτων, προσλαμβάνοντας ουσιαστικά επιστήμονες για να σχεδιάζουν τα ρούχα της Under Armour. Έκτοτε η εταιρία πρωτοπορεί και ανακαλύπτει νέες τεχνολογίες στα αθλητικά είδη που βελτιώνουν τις επιδόσεις των αθλητών.

UNDER ARMOUR: Takin' it to the next level since 1996

Παραδείγματα τεχνολογιών που δεν υπήρχαν πριν την Under Armour?

Υδατοαπωθητικά ρούχα & παπούτσια

Ρούχα που απορροφούν και εξατμίζουν τον ιδρώτα

Ρούχα για καλύτερη απόδοση σε υψηλές θερμοκρασίες

Connected Fitness- Smart Shoes

Ρούχα που διατηρούν τη θερμοκρασία του σώματος στις χαμηλές θερμοκρασίες

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις τεχνολογίες που υπάρχουν χάρη στην Under Armour και κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, ειδικά όταν αθλούμαστε.

Πλέον η UA κυριαρχεί σε Αμερική και Ευρώπη, έχοντας γίνει συνώνυμο του performance apparel ενώ συνεργάζεται με κορυφαίες ομάδες και αθλητές όλων των αθλημάτων όπως ο Stephen Curry, Michael Phelps, Dwayne Johnson & Andy Murray. Στην Ελλάδα η Under Armour μετράει ήδη 4 Brand Houses σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συνεργάζεται με καταστήματα σε όλη τη χώρα!

UNDER ARMOUR: Takin' it to the next level since 1996

Τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε από τα αθλητικά ρούχα και παπούτσια? Only Under Armour knows…

Δες το FB & Instagram Account της Under Armour Greece:

News 24/7

24MEDIA NETWORK