3 ασκήσεις για να μην ξανανιώσεις ενοχλήσεις στη μέση

Είναι το μέρος του σώματος που δέχεται την περισσότερη επιβάρυνση. Ώρα να το γυμνάσεις σωστά.

3 ασκήσεις για να μην ξανανιώσεις ενοχλήσεις στη μέση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

Αν ρωτήσεις 10 Έλληνες ποιο μέρος του σώματος είναι αυτό στο οποίο έχουν ενοχλήσεις, οι 8 θα σου απαντήσουν στη μέση. Δυστυχώς η καθημερινότητα μας έχει πολύ καθιστική ζωή και κακές επιβαρύνσεις. Σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης και την εμφάνιση της παχυσαρκίας καταπονούν πάρα πολύ τη σπονδυλική στήλη με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυτές οι ενοχλήσεις. Αν θες να μην πονάει η μέση σου πρέπει να έχει γυμνασμένο κορμό. Οι κοιλιακοί και οι ραχιαίοι είναι οι πιο σημαντικοί μυς που κρατάνε σε καλή κατάσταση τη μέση. Άρα αυτούς τους μυς πρέπει να προσέχεις και να γυμνάζεις.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι να προσέχεις και το βάρος του σώματος σου. Πολλά παραπάνω κιλά από αυτά που πρέπει να έχεις σίγουρα θα δημιουργήσουν ενοχλήσεις στην μέση σου, διότι η σπονδυλική στήλη δέχεται παραπάνω επιβαρύνσεις από αυτές που μπορεί να αντέξει. Όλα είναι θέμα μηχανικής στο ανθρώπινο σώμα. Παρακάτω, η γυμνάστρια Μελίνα Βαζαίου παρουσιάζει 3 βασικές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις όπου και αν βρίσκεσαι 2-3 φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα χρειαστείς τρία 8λεπτα μέσα στην ημέρα. Οποιοσδήποτε μπορεί να αφιερώσει αυτόν το χρόνο. Με αυτές τις ασκήσεις θα κινητοποιήσεις και θα δυναμώσεις τη μέση σου. Σε βάθος χρόνου, θα δεις ότι οι μικροενοχλήσεις θα εξαφανιστούν.

ΑΣΚΗΣΗ 1: ΑΝΑΠΟΔΗ ΓΕΦΥΡΑ

3 ασκήσεις για να μην ξανανιώσεις ενοχλήσεις στη μέση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

Κάτσε στο πάτωμα με τεντωμένα και ενωμένα τα πόδια σου. Τοποθέτησε τα χέρια κάτω και στο πλάι. Σφίξε την κοιλιά και σήκωσε ψηλά τη λεκάνη μέχρι το σώμα να έρθει σε ευθεία γραμμή. Μείνε εκεί για 3 δευτερόλεπτα και επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

ΑΣΚΗΣΗ 2: ΡΑΧΙΑΙΟΙ

3 ασκήσεις για να μην ξανανιώσεις ενοχλήσεις στη μέση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

Ξάπλωσε μπρούμυτα και έχοντας τις μύτες των ποδιών καρφωμένες στο πάτωμα, σήκωσε το άνω μέρος του κορμού επάνω με τεντωμένα χέρια. Από εκείνη τη θέση, λύγισε τα χέρια και φέρτα κοντά στο κεφάλι. Μετά επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων.

ΑΣΚΗΣΗ 3: ΠΛΑΓΙΑ ΓΕΦΥΡΑ

3 ασκήσεις για να μην ξανανιώσεις ενοχλήσεις στη μέση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

Ξάπλωσε στα πλάγια ρίχνοντας το βάρος στον αγκώνα σου με το άλλο χέρι τεντωμένο ψηλά και τα πόδια τεντωμένα. Σφίξε την κοιλιά και σήκωσε ψηλά τη λεκάνη μέχρι το σώμα να έρθει σε ευθεία γραμμή. Μείνε εκεί για 3 δευτερόλεπτα και επανάφερε το σώμα στην αρχική θέση. Κάνε 3 σετ των 10 επαναλήψεων σε κάθε πλευρά.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE (Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ:6944691723).

Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνηση σου, βρες τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram @vpolimero.

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK