Οι 3 πιο βασικές ασκήσεις με λάστιχο

Με αυτό το ασκησιολόγιο θα γυμνάσεις όλο σου το σώμα. Απλά διάλεξε αντίσταση.

Οι 3 πιο βασικές ασκήσεις με λάστιχο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

Το λάστιχο ίσως είναι το πιο απλό όργανο προπόνησης που μπορεί να έχεις. Στην ουσία είναι ένα πολυόργανο και ο λόγος που το ονομάζω έτσι είναι διότι υπάρχουν εκατοντάδες ασκήσεις που μπορείς να εκτελέσεις με αυτό. Είναι λογικό να υπάρχουν διάφορων ειδών λάστιχα. Αυτό που ορίζει τη δυσκολία του είναι η ελαστικότητα του: όσο πιο σκληρό, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση υπάρχει, άρα τόσο πιο δύσκολη γίνεται η εκτέλεση της άσκησης. Στο παρακάτω ασκησιολόγιο, σου παρουσιάζουμε 3 ασκήσεις που θα γυμνάσουν όλο το σώμα. Διάλεξε την αντίσταση του λάστιχου ανάλογα με τη φυσική σου κατάσταση. Σε κάθε άσκηση, κάνε 5 σετ των 20 επαναλήψεων με 40 δευτερόλεπτα ξεκούραση μεταξύ των σετ.

AΣΚΗΣΗ 1: ΠΛΑΓΙΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Οι 3 πιο βασικές ασκήσεις με λάστιχο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

Πέρνα το λάστιχο κάτω από τα πόδια και πιάσε με τα χέρια τις λαβές. Κάνε 10 πλάγια βήματα από τη μία μεριά και 10 πλάγια βήματα από την άλλη. Φρόντισε πάντα τα χέρια να τα έχεις λυγισμένα.

AΣΚΗΣΗ 2: ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ

Οι 3 πιο βασικές ασκήσεις με λάστιχο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

Πέρασε το λάστιχο κάτω από τα λυγισμένα πόδια και πιάσε το άνω μέρος με τα χέρια τα οποία πρέπει να είναι λυγισμένα στο ύψος των ώμων. Με μια κίνηση τέντωσε τα πόδια και τα χέρια ώστε να έρθουν πάνω από το κεφάλι.

ΑΣΚΗΣΗ 3: ΑΡΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Οι 3 πιο βασικές ασκήσεις με λάστιχο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΛΗΣ

Δέσε καλά το λάστιχο σε ένα χαμηλό σταθερό σημείο. Πιάσε με το δεξί χέρι τη λαβή και απομακρύνσου μέχρι να τεντώσει αρκετά ώστε να σε τραβάει. Από εκείνη τη θέση εκτέλεσε άρσεις θανάτου στο ένα πόδι τεντώνοντας το άλλο προς τα πίσω και φέρνοντας τον κορμό παράλληλα με το έδαφος. Κάνε τις ίδιες επαναλήψεις και στα 2 πόδια.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE (Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ:6944691723).

Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνηση σου, βρες τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram @vpolimero.

News 24/7

24MEDIA NETWORK