Το νερό με λεμόνι είναι το καλύτερο φυσικό energy drink

Ας μιλήσουμε για ένα energy drink που δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη και μπορεί να σου χαρίσει απλόχερα ενέργεια.

Το νερό με λεμόνι είναι το καλύτερο φυσικό energy drink

Ο Άντον Τζέιμσον ήταν από τους πρώτους αθλητές στο σύγχρονο NBA που μίλησαν ανοικτά για την κατανάλωση νερού αντί ισοτονικών ποτών και άλλων ζαχαρούχων συμπληρωμάτων διατροφής. Ακολούθησε ο Ντουέιν Γουέιντ, που μίλησε επίσης ανοικτά για το γεγονός ότι πίνει ένα λίτρο φιλτραρισμένο νερό την ημέρα, εξυμνώντας τις ευεργετικές συνέπειες αυτής της συνήθειας, ως προς την αποκατάσταση ύστερα από αγώνες.

Το 'νερό με λεμόνι' ήταν μια ακόμα καλύτερη ιδέα, ένα ρόφημα που εξύμνησαν σελέμπριτι όπως η Beyonce, για τς ευεργετικές ικανότητες ως προς τη διατήρηση ενός ποιοτικού διαιτολογίου, για την αποβολή τοξινών του σώματος με έναν φυσικό τρόπο. Η πραγματικότητα για την κατανάλωση νερού με λεμόνι δεν είναι τόσο εντυπωσιακή, όσο οι μύθοι που το συνοδεύουν, παρ' όλα αυτά παραμένει ένας σημαντικός 'παίκτης', που αν συμπεριληφθεί στο διαιτολόγιό σου, μπορεί να λειτουργήσει ως ένα τέλειο φυσικό energy drink.

Ως μια πλούσια πηγή βιταμίνης C, ο χυμός λεμονιού μπορεί να λειτουργήσει ως μια στιβαρή άμυνα του σώματος ενάντια σε διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος. Η κατανάλωση χυμού λεμονιού με ζεστό νερό κάθε μέρα βοηθάει στη διατήρηση του ph του σώματος, ενώ οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του λεμονιού μπορούν να συμβάλλουν και στην ομαλοποίηση της πέψης των τροφών. Εκτός από βιταμίνη C, τα λεμόνια είναι μια πλούσια πηγή από θρεπτικά στοιχειά όπως ποτάσιο, κάλσιο, φώσφορο μαγνήσιο που λειτουργούν ως δυνατοί 'πολεμιστές' ενάντια σε κρυώματα, ακόμα και σε συμπτώματα που σχετίζονται με δερματολογικές ασθένειες, ενώ παράλληλα βοηθάει και το συκώτι να αποβάλλει τοξίνες. Επίσης, ο συνδυασμός νερού και λεμονιού αποτελεί ηλεκτρολύτη ικανό να συνδράμει στην αποκατάσταση του σώματος ύστερα από έντονη άσκηση και στην αποθεραπεία από τραυματισμούς. 

Σύμφωνα με τον Τζόι Ντουμπόστ, καθηγητή διατροφολογίας της Academy of Nutrition and Dietetics, η σύνδεση της απώλειας βάρους με την κατανάλωση χυμού λεμονιού με νερό είναι κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά και όλες οι σχετικές δίαιτες κρίνονται τουλάχιστον αμφιλεγόμενες. Παρ' όλα αυτά, ένα ρόφημα που περιέχει χυμό λεμονιού και νερό, μπορεί να αποτελέσει πηγή ενέργειας και να εξελιχθεί σε ένα φυσικό 'δυναμωτικό' για τον οργανισμό, ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τους καλοκαιρινούς μήνες, όταν το σώμα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να αντεπεξέλθει σε μια δύσκολη καθημερινότητα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK