Η 'χρυσή' διατροφή του Κέβιν Ντουράντ είναι ακραία νόστιμη, και λίγο γκουρμέ

Και σολομός και λαχανικά, και κοτόπουλο και (πολλά) γλυκά! Πες μας τι τρως Κέβιν Ντουράντ!

O Κέβιν Ντουράντ γιορτάζει μαζί με φαν των Γκόλντεν Στειτ Γουόριορς την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18.
O Κέβιν Ντουράντ γιορτάζει μαζί με φαν των Γκόλντεν Στειτ Γουόριορς την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2017-18. AP PHOTO/MARCIO JOSE SANCHEZ

Ο Κέβιν Ντουράντ βρίσκεται πλέον στους Μπρούκλιν Νετς και 'σβήνει' μία-μία τις μέρες της αποθεραπείας του, μέχρι να πατήσει ξανά παρκέ, ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα πριν από μερικούς μήνες. Σήμερα αναμένουμε την επιστροφή ενός από τους κορυφαίους παίκτες του NBA, ο οποίος ζευγαρώνοντας με τον Κάιρι Ίρβινγκ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Μέχρι τότε, εξετάζουμε το διαιτολόγιο του KD, λίγο πριν την συμμετοχή του στους τελικούς του NBA της προ-προηγούμενης σεζόν, όταν και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Αυτό το 'χρυσό' διαιτολόγιο, περιγράφει ιδανικά την πειθαρχία, την έμφαση στα νόστιμα - ενίοτε και γκουρμέ- γεύματα των αθλητών που αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο και φυσικά, την ανάγκη που έχουν και εκείνοι (άνθρωποι είναι!) για γλυκό.

Ο προσωπικός σεφ του Κέβιν Ντουράντ εξηγεί: "Κατά τη διάρκεια των playoffs ξεκινάμε από κάτι πολύ σημαντικό. Κόβουμε τελείως μπέργκερ, πίτσες και άλλα cheat meals και αυξάνουμε τις ποσότητες λαχανικών στα γεύματα και την κατανάλωση βιταμινούχων τροφών. Αυτό συμβαίνει γιατί θέλουμε να έχει ενέργεια, να αντέχει το σώμα του στην καταπόνηση των συνεχών αγώνων. Οι τροφές που χρησιμοποιούμε ως 'πυρήνα' για το διαιτολόγιο του, είναι οι εξής: σολομός, κοτόπουλο σχάρας και λαχανικά. Το κάθε πιάτο που δημιουργώ έχει τις δικές του ιδιαιτερότητε, ώστε να βοηθάμε τον Κέβιν στο σκληρό πρόγραμμα αγώνων που καλείται να διαχειριστεί".

Για το πρώτο παιχνίδι (σε μια σειρά αγώνων playoffs)

"Κοτόπουλο λεμονάτο με ζυμαρικά από ρεβίθια και μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας. Η σάλτσα μαγειρεύεται αργά με φρέσκο βασιλικό και σκόρδο. Ως επιδόρπιο επιλέγω φρέσκα φρούτα και μπόλικο νερό. Δίνω ιδιαίτερη έμφαση στα ζυμαρικά από ρεβίθια γιατί είναι πολύ εύκολα για τον Κέβιν να τα χωνέψει, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης και δεν παχαίνουν".

Για το δεύτερο παιχνίδι

"Το μενού έχει: Σολωμό σχάρας με harissa (μπαχαρικό), κινόα, σωταρισμένο σπανάκι, φρέσκο αβοκάντο και τζατζίκι από γάλα καρύδας. Σε αυτή την περίπτωση η κινόα επιλέγεται διότι περιέχει και τα εννέα αμινοξέα που είναι απαραίτητα στον ανθρώπινο οργανισμό για την αποκατάσταση του σώματος ύστερα από έντονη καταπόνηση. Ο σολομός επίσης, περιέχει καθαρή πρωτεΐνη και λιπαρά Ω3, που είναι εξίσου σημαντικά για την διατροφή ενός αθλητή που δοκιμάζεται στο υψηλότερο επίπεδο".

Εκτός Έδρας

"Εδώ εφαρμόζουμε τον θεσμό του 'goal meal', ενός γεύματος που θα τηρήσει πιστά, αποφεύγοντας παράλληλα συγκεκριμένες τροφές. Κάπου εδώ όμως λαμβάνω σοβαρά υπόψιν ότι ο Κέβιν αγαπάει τα γλυκά και γι`αυτό φροντίζω να τον εφοδιάζω με σακούλες σνακ ώστε να τιθασεύει αυτή την επιθυμία. Επιλέγω να δημιουργήσω γλυκά με πρώτη ύλη το μέλι, το σιρόπι αγαύης και την ζάχαρη καρύδας, ώστε να έχει στη διάθεση του σνακ υγιεινά και ελαφριά, που να ικανοποιούν και τη λιγούρα του για γλυκό. Τα υψηλά επίπεδα γλουτένης είναι ένα μεγάλο εμπόδιο για κάθε αθλητή είτε κατά την προετοιμασία του πριν από μια αθλητική δραστηριότητα υψηλής δυσκολίας, όσο και κατά την αποκατάσταση του, μετά το πέρας αυτής".

Στο παρακάτω αφιέρωμα που ανέβηκε στην επίσημη σελίδα της Team USA στο YouTube, o Ράιαν Λόπεζ αναλύει βήμα προς βήμα την διαδικασία της προετοιμασίας των γευμάτων ενός κορυφαίου σε παγκόσμιο επίπεδο αθλητή, όπως ο Κέβιν Ντουράντ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK