Η 'καρατέκα' δίαιτα του Λεβαντόφσκι που τον έκανε κορυφαίο σκόρερ

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι πραγματοποιούσε εκπληκτική σεζόν με την Μπάγερν μέχρι να τραυματιστεί. Τη διατροφική προετοιμασία του επιμελείται μια πρωταθλήτρια του καράτε, που τυχαίνει να είναι και σύντροφος του.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν πανηγυρίζει ύστερα από τη νίκη επί της Βέρντερ για τα ημιτελικά του DFB-Pokal 2018-2019 στο 'Βέζερσταντιουμ', Βρέμη, Τετάρτη 24 Απριλίου 2019
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι της Μπάγερν πανηγυρίζει ύστερα από τη νίκη επί της Βέρντερ για τα ημιτελικά του DFB-Pokal 2018-2019 στο 'Βέζερσταντιουμ', Βρέμη, Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Μπορεί να τραυματίστηκε έπειτα από την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Τσέλσι για τους αγώνες νοκ-άουτ του Champions League, αλλά αυτό δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια παρένθεση, στην ξέφρενη πορεία του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι προς το να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στην Ευρώπη. Σίγουρα υπάρχει και η περίπτωση του Έρλινγκ Χάαλαντ, του σέντερ φορ που προετοιμάζεται για κάθε ματς ως μια βελτιωμένη εκδοχή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Όμως, ο 31χρονος Πολωνός φορ αποτελεί μια κραταιά δύναμη του σκοραρίσματος, ένας sniper των διχτυών του αντιπάλου, που πυροβολεί κατά βούληση εδώ και 12 χρόνια. Η προετοιμασία του εκτός γηπέδου, σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό, προέρχεται από τις εμπνεύσεις της Άνα Λεβαντόφσκα, της πρώην πρωταθλήτριας καράτε/νυν διατροφολόγου με την οποία έχει δημιουργήσει μια όμορφη τετραμελή οικογένεια.

Τι περιέχει όμως αυτή η δίαιτα;

Η Λεβαντόφσκα έχει περιγράψει συνοπτικά τη μεθοδολογία της κοινής διατροφής που ακολουθεί με τον σύντροφο της: "Απέχουμε από την λακτόζη και προτιμούμε να αποφεύγουμε φαγητά με κύριο συστατικό το αλεύρι. Μια σωστή διατροφή πρέπει να ξεκινά από το ποιοτικό φαγητό. Σπαγγέτι με λαχανικά, χυλός για πρωινό, καλής ποιότητας ψάρι είναι ο πυρήνας μιας σωστής διατροφής. Ως συνοδευτικό με το φαγητό, ο Ρόμπερτ προτιμά χυμό πατζαριών με κανέλα ή πιπέρι καγέν. Τα φρέσκα βότανα και τα μπράουνις ως συνοδευτικά είναι 'must' στην καθημερινότητά του".

Η 'καρατέκα' δίαιτα του Λεβαντόφσκι που τον έκανε κορυφαίο σκόρερ

Κρίνοντας και από την περίπτωση του Μοχάμεντ Σάλαχ, του 'τανκ' της Λίβερπουλ που εμπιστεύεται μόνο σπιτικά φαγητά από τα χέρια της μητέρας του, είναι σαφές πως το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη διατροφική προετοιμασία είναι ένα άτομο εμπιστοσύνης και όχι εκέινος ο μοχθηρός διατροφολόγος που σε κοιτάει με μισό μάτι κάθε φορά που προφέρεις τη λέξη 'μπράουνις'.

Πρέπει να αναβληθεί το Euro 2020 λόγω κορονοϊού; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK