Η λατρεία του Λεμπρόν Τζέιμς για το κρασί προκάλεσε αστεία fake news

Ο Λεμπρόν Τζέιμς αγαπάει το κρασί,έχει καλή φυσική κατάσταση, άρα γυμνάζεται πίνοντας κρασί. Κι όμως, αυτή είναι μια πραγματική σκέψη που εξέφρασε γνωστή αθλήτρια του WNBA.

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Μέμφις Γκρίζλις
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση των Λος Άντζελες Λέικερς με τους Μέμφις Γκρίζλις AP PHOTO/BRANDON DILL

Η καραντίνα έβαλε σε παύση την 'κανονική' ροή γεγονότων σε ολόκληρο τον πλανήτη και σε αρκετές περιπτώσεις φανέρωσε το πιο ρεαλιστικό, πιο ανθρώπινο πρόσωπο αρκετών υπέρ-αθλητών. Ο Λεμπρόν Τζέιμς άφησε για λίγο στην άκρη τη μάχη πρωταθλητισμού με τους Λος Άντζελες Λέικερς και έδωσε χρόνο στη γυναίκα του, Σαβάνα, στα παιδιά τους, στο Tik Tok, στο Netflix και φυσικά στο αγαπημένο κελάρι του, που έχει γεμίσει με κάθε λογής κρασιά από Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ.

Ο Τζέιμς λατρεύει να συλλέγει ποιοτικά κρασιά και αυτή είναι μια πληροφορία που ουδέποτε έχει κρύψει. Πρόκειται για ένα χόμπι που ο 'King James' αντιμετωπίζει αρκετά σοβαρά. Ο πάλαι ποτέ συμπαίκτης του, Ντουέιν Γουέιντ, που έχει λανσάρει το δικό του brand κρασιών, ήταν ένας από τους 'drinking partners' που μύησαν τον Τζέιμς στην οινογνωσία.

Όμως, αυτή η αγάπη του για το κρασί φαίνεται πως έχει παρερμηνευθεί από ορισμένους αθλητές. Η Σου Μπερντ, γνωστή γκαρντ του WNBA και σύντροφος της αρχηγού της εθνικής ποδοσφαίρου γυναικών των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπίνο, σε ένα από τα Instagram Live που διοργανώνει αυτές τις μέρες, με καλεσμένους συναθλητές/συναθλήτριές της από το μπάσκετ και όχι μόνο, αποκάλυψε πως ξεκίνησε να ασχολείται με το κρασί, μιμούμενη τον Τζέιμς. Σύμφωνα με το Deadspin, η Μπερντ επιχείρησε να συνδέσει την άρτια φυσική κατάσταση του αρχηγού των Λέικερς με το κρασί, υπονοώντας μεταξύ σοβαρού και αστείου (ίσως) πως η κατανάλωση κρασιού χαρίζει μακροζωία και υγεία.

Η διαιτολόγος/διατροφολόγος Βανέσα Ριζέτο απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς περί οφέλους του κρασιού στην υγεία, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. "Αν θέλεις να συνοδέψεις το φαγητό σου με ένα ποτήρι κρασί, πρέπει να γνωρίζεις πως ο οργανισμός σου μπορεί να διασπάσει ένα πράγμα κάθε φορά. Το σώμα αντιμετωπίζει το αλκοόλ σαν ένα δηλητήριο, από το οποίο πρέπει να διασπάσει την αιθανόλη και να τη μετατρέψει σε ένα υποπροϊόν, το οποίο αποβάλλει άμεσα από τη ροή του αίματος", δήλωσε η Ριζέτο, κατανοώντας παρ' όλα αυτά, πως η κατανάλωση κρασιού μπορεί να λειτουργήσει καταπραϋντικά και να βοηθήσει τον καθένα, ακόμα και τον Τζέιμς στην καταπολέμηση του στρες. Είναι ένα χόμπι, σίγουρα πάντως δεν είναι ελιξήριο μακροζωίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK