Η μεταμόρφωση στο σώμα του Γκορέτσκα είναι εξωπραγματική

Μέσα σε μερικούς μήνες, ο Λέον Γκορέτσκα έχει πραγματική μηχανή, με ένα σώμα τόσο πρησμένο που φαντάζει βγαλμένο από κινούμενα σχέδια. Το αποτέλεσμα ήταν το τρεμπλ με την Μπάγερν. Τι έκανε μέσα στην καραντίνα;

Ο Λέον Γκορέτσκα της Μπάγερν πανηγυρίζει για γκολ που σημείωσε κόντρα στην Γκλάντμπαχ για τη Bundesliga 2019-2020 στην 'Άλιαντς Αρένα', Μόναχο | Σάββατο 13 Ιουνίου 2020
Ο Λέον Γκορέτσκα της Μπάγερν πανηγυρίζει για γκολ που σημείωσε κόντρα στην Γκλάντμπαχ για τη Bundesliga 2019-2020 στην 'Άλιαντς Αρένα', Μόναχο | Σάββατο 13 Ιουνίου 2020 AP PHOTO/MATTHIAS BALK

Η κατάκτηση του Champions League από την Μπάγερν επιβεβαίωσε την κυριαρχία της απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες. Μία κυριαρχία πολυεπίπεδη, αφού οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι στο παιχνίδι τους, στην οργάνωσή τους, στο κίνητρό τους, στην ψυχολογία τους και άνευ συζήτησης σε φυσική κατάσταση.

Οι φωτογραφίες του Λέον Γκορέτσκα από τον Μάρτιο και μετά, ήτοι από τη στιγμή που όλη η Ευρώπη μπήκε σε καραντίνα, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Τόσο ο ίδιος στα social media του όσο κι η Μπάγερν ανέβαζαν κατά καιρούς αυτό το χρονικό διάστημα φωτογραφίες του όπου φαινόταν πεντακάθαρα η μεταμόρφωση στο σώμα του. Από ένας λεπτοκαμωμένος ψηλόλιγνος μέσος που αποκτήθηκε από τον σύλλογο το καλοκαίρι του 2019 για να κάνει κυρίως οργανωτικές δουλειές στη μεσαία γραμμή μεταμορφώθηκε σε έναν ταύρο, σε μία καλογυμνασμένη μηχανή, που τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί στον διάβα της. Και όλα αυτά, παρότι για περίπου δύο μήνες στην αρχή της σεζόν είχε τεθεί νοκ άουτ με διάφορους τραυματισμούς.

"Για μένα, το lockdown ήταν τόσο μια κρίση, όσο και μια ευκαιρία. Μια κρίση επειδή σου λείπει το ποδόσφαιρο κι η καθημερινή προπόνηση με την ομάδα, όμως και μια ευκαιρία να αποκτήσεις μυϊκή μάζα σε συνεργασία με τον φυσιοθεραπευτή. Σε καθοριστικά παιχνίδια και στιγμές, είναι σημαντικό να είσαι γυμνασμένος ψυχικά και σωματικά. Τα βάρη με βοηθούν στα τάκλιν, με κάνουν πιο ευέλικτο και ρωμαλέο. Όχι μόνο στο έδαφος, στο ένας προς έναν, αλλά και στον αέρα", είχε δηλώσει στη Bild.

Αποκάλυψε, δε, το πρόγραμμα γυμναστικής του που αποτελείται από πολλές επααλήψεις σε ασκήσεις με βαράκια και με μπάρα. "Πιστεύω ότι στην Μπάγερν είμαστε όλοι σε κορυφαία κατάσταση. Σίγουρα αισθάνομαι εξαιρετικά καλά αυτήν τη στιγμή", δήλωνε ο διεθνής Γερμανός μέσος στις αρχές Αυγούστου και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε πλήρως, αφού ήταν βασικός στους συνεχόμενους θριάμβους των Βαυαρών μέχρι την κατάκτηση του Champions League.

"Απλά αξιοποίησα τον χρόνο μου για να κάνω γυμναστική πιο συχνά και να κάνω βάρη. Φυσικά, συζητήσαμε τα πάντα με τον γυμναστή της Μπάγερν, επειδή πρέπει να προσέξεις να μην χάσεις την έκρηξή σου. Νομίζω ότι βρήκαμε μια καλή ισορροπία. Αισθάνομαι σε τοπ φόρμα στο γήπεδο. Όμως νομίζω επίσης ότι με τα μεσοβδόμαδα παιχνίδια δεν είναι δυνατό να φας και να παχύνεις. Τα κιλά τα χάνεις αμέσως", υπερθεμάτισε μιλώντας στην ιστοσελίδα της Μπάγερν.

Πάντως, ο Γκορέτσκα έχει αναγκαστεί να προσέχει πολύ το σώμα του από τον καιρό που αγωνιζόταν στη Σάλκε, όταν και άλλαξε τη διατροφή του. "Διαγνώστηκα με φλεγμονώδη εντερική νόσο, η οποία είχε αρνητικό αντίκτυπο στην ανάρρωσή μου. Προκλήθηκε από διάφορες τροφές. Από τη στιγμή που σταμάτησα να τρώω γλουτένη, αγελαδινό γάλα, χοιρινό και καρύδια, μπορώ να αναρρώνω πολύ πιο γρήγορα έπειτα από κάθε παιχνίδι".

Τα αποτελέσματα της γυμναστικής και της διατροφής του είναι ορατά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK