Η πιο δύσκολη προπόνηση που έκανε ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ

Πολεμικές τέχνες, crossfit, γυμναστηριακές προπονήσεις. Ποια είναι κατά τον Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ η πιο απαιτητική προπόνηση που έχει πάρει μέρος και πόσο τον βοήθησε στο να γίνει άριστος μαθητής πολεμικών τεχνών;

Η πιο δύσκολη προπόνηση που έκανε ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ

Ο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ανήκει σε εκείνη τη σπάνια υποκατηγορία ηθοποιών που συνδύασαν πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες δράσης, με πραγματική και ολοκληρωμένη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες. Σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία των αρκετά πειστικών ηθοποιών που δεν είχαν ιδέα από αυτές όπως ο Ραλφ Μάτσιο και είναι κρίμα που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τον Μπρους Λι. Ο 59χρονος Βέλγος ηθοποιός/βετεράνος αθλητής πέρασε ώρες ατελείωτες σε προπονητήρια, μέχρι να γίνει ένας ικανός μαχητής πολεμικών τεχνών όπως το shotokan karate, το kick boxing και το muai thai. Όμως, ποτέ δεν έκρυψε και την αγάπη του για κάτι που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε από το σπίτι του αυτές τις μέρες για να γεμίζει τον χρόνο του και να παραμείνει υγιής: το... μπαλέτο.

Ο Βαν Νταμ απέκτησε την πρώτη μαύρη ζώνη στο καράτε σε ηλικία 18 ετών. Στη συνέχεια, αρίστευσε και στο καράτε semi-contact και στο kick boxing, το οποίο -παράλληλα με την υποκριτική- τίμησε με πλήρη αγωνιστική δράση από το 1977 ως το 1982. Ο τίτλος του 'Mr Belgium' στο bodybuilding δείχνει πως ο Βέλγος ηθοποιός πήρε αρκετά στα σοβαρά το ζήτημα της αφοσίωσης στην προπόνηση, της γυμναστικής ως τρόπο ζωής, ενώ η 'crotch punch' (μπουνιά στον καβάλο) έγινε μια κίνηση-σήμα κατατεθέν του. Όμως, ο 'Universal Soldier' δεν θα κατάφερνε να φτάσει σε τόσο εξωπραγματικά επίπεδα fitness, αν δεν είχε αποπειραθεί να δοκιμάσει κάτι πέρα από τα στερεότυπα των πολεμικών τεχνών.

"Το μπαλέτο είναι μια τέχνη, αλλά ταυτόχρονα είναι και άθλημα. Αν μπορείς να επιβιώσεις από μια προπόνηση μπαλέτου, μπορείς να αντέξεις την κάθε προπόνηση μαχητικού αθλήματος", έχει δηλώσει ο Βαν Νταμ, που έχει στο βιογραφικό του 5 χρόνια ενεργούς συμμετοχής σε εκπαίδευση μπαλέτου, ξεκινώντας από την ηλικία των 16 ετών, όταν έκανε τις πρώτες προπονήσεις, στοχεύοντας στο να βελτιώσει την ελαστικότητά του. Αν βρίσκεστε σε φάση τοποθέτησης υψηλών fitness στόχων από το σπίτι, μην υποτιμήσετε το μπαλέτο και δοκιμάστε μια βιντεοκλήση σε όσους το κατέχουν το 'άθλημα'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK