Η προπόνηση που έκανε τον Φαν Ντάικ ένα ζωντανό τείχος

Οι ασκήσεις που κάνει καθημερινά το 'κτήνος' της άμυνας της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Η προπόνηση που έκανε τον Φαν Ντάικ ένα ζωντανό τείχος
Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ, επί το έργον AP PHOTO/RUI VIEIRA

Μετά από τρεις δεκαετίες, η Λίβερπουλ είναι πιο κοντά από ποτέ στο να κατακτήσει την Premier League, ενώ αυτές τις μέρες παίζει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων. Οι κινήσεις που αλλάξαν την ιστορία της ομάδας ήταν δύο: η έλευση του προπονητή Κλοπ και η μεταγραφή του κορυφαίου αυτή τη στιγμή αμυντικού παγκοσμίως, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ.

Όταν ο Φαν Ντάικ μεταγράφηκε από τη Σαουθάμπτον στη Λίβερπουλ πολλοί απόρησαν με το αστρονομικό ποσό ρεκόρ που ξοδεύτηκε για αμυντικό (σ.σ. 70 εκατομμύρια λίρες). Λόγω της ιστορίας με τους τραυματισμούς του, ο κόσμος πίστεψε ότι πρόκειται για άλλη μια περίπτωση πεταμένων λεφτών από τη Λίβερπουλ. Πλέον, τα 70 εκατομμύρια θεωρούνται λίγα για την αξία του παίκτη. Κατάφερε να γίνει ο μοναδικός αμυντικός στην ιστορία που δεν 'έφαγε' ντρίμπλα μέσα σε έναν χρόνο. Συνδυάζει δύναμη, ταχύτητα, έκρηξη, καθαρό μυαλό με την μπάλα στα πόδια, άψογες μεταβιβάσεις και όποτε χρειαστεί, γκολ από στημένες φάσεις. Τι άλλο να ζητήσει ο Κλοπ;

Φυσικά, για να έρθει ο Φαν Ντάικ σε αυτή την κατάσταση και να ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τον βασάνιζαν, δούλεψε πολύ σκληρά. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε κάποιες από τις ασκήσεις που τον βοήθησαν να δυναμώσει και να γίνει το απροσπέλαστο αμυντικό τείχος.

1. BULGARIAN SPLIT SQUAT

2. SINGLE LEG BOX JUMP

3. PROWLER PUSH

4. PENDLAY ROW

5. BARBELL PUSH PRESS

6. BARBELL SIDE LUNGE

7. HIP THRUSTS

Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνηση σου, βρες τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram @vpolimero.

Εν τω μεταξύ, θα αποκλειστεί η Λίβερπουλ από τους '16' του Champions League ή... ποια Ατλέτικο;

 

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK