Η σκληρή αγάπη του Χάρι Κέιν για το ρύζι και το ψωμί

H δίαιτα του σέντερ φορ της Τότεναμ έχει κάποιες μικρές και χαρακτηριστικές πινελιές πειθαρχίας. Μπορείς να την ακολουθήσεις.

O Χάρι Κέιν εκτελεί εύστοχα ένα πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στο στάδιο Καραϊσκάκης
O Χάρι Κέιν εκτελεί εύστοχα ένα πέναλτι κόντρα στον Ολυμπιακό, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League, στο στάδιο Καραϊσκάκης AP PHOTO/THANASSIS STAVRAKIS

Χάρι Κέιν, ένας υψηλόσωμος Λονδρέζος που στην πρώτη του χρονιά με την Τότεναμ σκόραρε 31 φορές, ένας πραγματικός 'ληστής' των γκολ, ένας από τους σημαντικότερους σέντερ φορ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, που ταλαιπώρησε την άμυνα του Ολυμπιακού στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο στάδιο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'. Ένας υπέρ-παίκτης, που κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του, τηρώντας με πειθαρχία κάθε σύστημα προπόνησης που του έδινε ο τεχνικός ηγέτης της Τότεναμ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, αλλά και κάθε πρόγραμμα διατροφής που διαμορφώνει μαζί με τον προσωπικό του μάγειρα.


Ο Χάρι Κέιν κατάφερε να παρουσιάσει αλματώδη βελτίωση στην ταχύτητα του, στο σκοράρισμα, στην εκρηκτικότητα, στη συνολική του απόδοση, κάνοντας μια κίνηση ματ. Ο ίδιος έχει μιλήσει γι' αυτό το ματ της καθημερινότητας του, στην Independent: "Τον Δεκέμβρη του 2016 γνώρισα ένα σπουδαίο μάγειρα. Εκείνη την εποχή, η γυναίκα μου ήταν έγκυος. Μαγείρευα πότε εγώ, πότε εκείνη, το φαγητό γινόταν συχνά βαρετό. Του ζήτησα να έρχεται στο σπίτι και να μας εξηγεί ποιες τροφές είναι καλύτερο να τρώμε σε συγκεκριμένες ώρες. Μου εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τη διαδικασία αποκατάστασης του σώματος μετά από μια σκληρή προπόνηση και ειλικρινά με άφησε άφωνο. Στο τέλος, με βοηθούσε να αναρρώνω πιο εύκολα από μικροτραυματισμούς μου, τρώγοντας τις κατάλληλες τροφές".

Η πραγματική επανάσταση του Κέιν, δεν ήταν το γεγονός ότι προσέλαβε τελικά, έναν επαγγελματία μάγειρα που έρχεται μέχρι σήμερα, έξι μέρες την εβδομάδα, στο σπίτι του, αφήνοντας φαγητό στο ψυγείο. Ο Κέιν κατάφερε να διαμορφώσει το πρόγραμμα της διατροφής του, ώστε η προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα και η αποκατάσταση, στο τέλος αυτού, να γίνονται πιο άνετα. Το σημείο κλειδί της δίαιτας του, είναι το γεγονός ότι η έχει φροντίσει η δίαιτα του να περιλαμβάνει υδατάνθρακες μόνο στο σκέλος ενός εκ των δυο μεγάλων γευμάτων (μεσημεριανό ή βραδινό) ώστε να νοιώθει πιο 'φρέσκος' και λιγότερο 'βαρύς' πριν από κάθε ματς.

Ένα μέσο καθημερινό γεύμα του Χάρι Κέιν

  • Πρωινό: Αυγά ομελέτα με μαύρο ψωμί και σπανάκι
  • Μεσημεριανό: Στήθος κοτόπουλου με πράσινα λαχανικά, όπως μπρόκολο ή σπαράγγια.
  • Βραδινό: Boost πρωτεΐνης, με κοτόπουλο, μπριζόλα ή ψάρι και συνοδευτικό γλυκοπατάτες ή λαχανικά.
  • Ανάμεσα σε γεύματα: Ξηροί καρποί, φρούτα, γιαούρτι.

Ένας συνδυασμός 'σκληρής αγάπης' για τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες με προσήλωση στην ποιοτική πρωτεΐνη, είναι ένα καλό βήμα ώστε ο Χάρι Κέιν να βρίσκεται διαρκώς σε πλεονεκτική θέση για γκολ.

Στο νέο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου αναρωτιούνται αν ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται περισσότερο για την Ευρώπη ή για το ελληνικό πρωτάθλημα μετά το 2-2 με την Τότεναμ:

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK