Κοιλιακοί: Οι 3 απαραίτητες ασκήσεις με ιατρική μπάλα

Ένα από τα 'αρχαιότερα' γκάτζετ των γυμναστηρίων, στις υπηρεσίες των κοιλιακών σου.

Κοιλιακοί: Οι 3 απαραίτητες ασκήσεις με ιατρική μπάλα
CONTRA.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON

Όσοι είναι άνω των 40 ετών θα θυμούνται ότι τα δύο αθλητικά γκάτζετ που συναντούσαμε στις προπονήσεις των γυμναστηρίων και των ομάδων, ήταν το σχοινάκι και η ιατρική μπάλα. Η ιατρική μπάλα είναι μια συμπαγής μπάλα διαφόρων κιλών, από 1 μέχρι 20, ιδανική για προπόνηση λειτουργική. Επίσης, χρησιμοποιείται για ασκήσεις έκρηξης και δύναμης. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα και φυσικά μπορείς να εκτελέσεις τις ασκήσεις όπου και να βρίσκεσαι.

Πλέον, η ιατρική μπάλα έχει εξελιχθεί σε wall ball (μπάλα για χτυπήματα σε τοίχο), τις έχουν βάλει χερούλια για μεγαλύτερη ποικιλία ασκήσεων, και smash ball για να τη χτυπάμε δυνατά κάτω. Παρακάτω, θα σου δείξουμε 3 βασικές ασκήσεις με ιατρική μπάλα που θα γυμνάσουν τους κοιλιακούς σου. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις θεωρούνται κλασικές και φυσικά έχουν άμεσο αποτέλεσμα στην ενδυνάμωση του κορμού σου.

ΑΣΚΗΣΗ 1: ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΜΕ ΤΕΝΤΩΜΑ ΧΕΡΙΩΝ

. 5 2019.: Contra.gr /  Watkinson
CONTRA.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON

Πάρε θέση για κοιλιακούς κρατώντας με τεντωμένα χέρια την ιατρική μπάλα πάνω από το στήθος. Σήκωσε τον κορμό σου πάνω και συγχρόνως φέρε τα χέρια ψηλά πάνω από το κεφάλι. Τα πόδια παραμένουν λυγισμένα. Χαμήλωσε το σώμα σου κάτω και επανάλαβε.

ΑΣΚΗΣΗ 2: ΠΛΑΓΙΟΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ

. 5 2019.: Contra.gr /  Watkinson
CONTRA.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON

Κάτσε κάτω με τα πόδια να είναι ελαφρώς λυγισμένα και ο άνω κορμός σε γωνία περίπου 45 μοιρών με το έδαφος. Πιάσε την μπάλα και κράτα την μπροστά σου. Σκοπός της άσκησης είναι να περιστρέφεις το κορμό δεξιά και αριστερά ακουμπώντας την μπάλα στα πλάγια κάθε φορά.

ΑΣΚΗΣΗ 3: ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ V ME ENA ΠΟΔΙ

. 5 2019.: Contra.gr /  Watkinson
CONTRA.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ-WATKINSON

Ξάπλωσε ανάσκελα με χέρια και πόδια τεντωμένα. Κράτα την μπάλα στα τεντωμένα χέρια πάνω από το κεφάλι. Με μια κίνηση σήκωσε τον άνω κορμό και τα χέρια μαζί με το αριστερό πόδι έτσι ώστε το πόδι να συναντήσει την μπάλα σχεδόν πάνω από την κοιλιά σου. Ξάπλωσε πάλι στην αρχική θέση και επανάλαβε το ίδιο με το δεξί πόδι.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE (Λεωφόρος Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ:6944691723).

Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνηση σου, βρες τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram @vpolimero.

News 24/7

24MEDIA NETWORK