O fit Ζιοβάνι παραμένει ένας 'Μάγος' του αθλητισμού

Ο Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα αποδεικνύει ότι η αγάπη για τη γυμναστική και κάθε πιθανό άθλημα εκεί έξω, μπορούν να νικήσουν τη φθορά του χρόνου. Πόσο τυχεροί είμαστε που τον θαυμάζουμε ακόμα σε ποδοσφαιρικά γήπεδα;

O fit Ζιοβάνι παραμένει ένας 'Μάγος' του αθλητισμού
INSTAGRAM.COM

Το βράδυ της Πέμπτης, μεικτή ομάδα μερικών εκ των καλύτερων παικτών της σύγχρονης ιστορίας της Μπαρτσελόνα έπαιξε κόντρα σε μια ομάδα με θρύλους του ποδοσφαίρου της Κολομβίας (ναι, ήταν ο Κάρλος Βαλντεράμα κι ο Ρενέ Χιγκίτα μέσα, αποθεώστε τους). Βασικό στέλεχος αυτής της ομάδας των Μπλαουγκράνα είναι ένας παίκτης που άφησε εποχή, φορώντας τη φανέλα με το '10', ο Ριβάλντο.

Στη μοναδική ομάδα του κόσμου όπου δυο βασικοί παίκτες μοιράζονται (δικαιωματικά) τον ίδιο αριθμό φανέλας, πρωταγωνιστεί κι η επιβλητική παρουσία του Ζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα. Άρχηγος της ομάδας είναι ο Κάρλες Πουγιόλ, ενώ συμμετέχουν κι ένα σωρό εμβληματικές μορφές που έχουν περάσει από το 'Καμπ Νόου' τα τελευταία 30 χρόνια, όπως ο Χαβιέρ Σαβιόλα και ο Χρίστο Στόιτσκοφ.

Το παιχνίδι κόντρα στην Κολομβία έληξε με σκορ 1-1 και αξίζει να το παρακολουθήσετε για έναν και μοναδικό λόγο: για να θαυμάσετε εκείνον που έχει ακόμα πατήματα και δυνάμεις που θυμίζουν σύγχρονο εν ενεργεία ποδοσφαιριστή, που δεν κινείται στο γήπεδο ασθμαίνοντας, που ξεδιπλώνει ακόμα ψήγματα της τεχνικής του στο χορτάρι. Αναφερόμαστε, φυσικά, στον 48χρονο Ζιοβάνι.

(από το 48.03 και μετά, ξεκινά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του video)

Μπορεί να έχουν περάσει 10 χρόνια από την απόσυρσή του από τους αγωνιστικούς χώρους (Σάντος, 2010), αλλά ο ίδιος δεν έχει λείψει ούτε μια μέρα από τα γήπεδα, από τα γυμναστήρια, από τους προορισμούς που 'ζει' καθημερινά κάθε επαγγελματίας αθλητής.

Ο 'Μάγος' της Μπαρτσελόνα, του Ολυμπιακού, της Σάντος, της εθνικής Βραζιλίας, της Ρεσίφε, της Αλ Χιλάλ και της Μόζι Μιρίμ (με ένα πέρασμα και από τον Εθνικό Πειραιώς) σήμερα ζει μια ηρεμή καθημερινότητα στο Σάντος, μοιρασμένη ανάμεσα στην τετραμελή οικογένειά του, στην κλινική φυσιοθεραπείας που ο ίδιος έχει ανοίξει και στο πρότυπο πειραματικό σχολείο Colégio Acrópole, ενώ κάθε Σαββατοκύριακο παίζει ποδόσφαιρο στο Clube dos Ingleses, μαζί με καλούς φίλους. Αν σκρολάρεις στο Instagram του, θα τον δεις να 'λιώνει' σε καθημερινή βάση, τρέχοντας σε επαρχιακούς δρόμους της πόλης Μπελέμ, να κάνει κωπηλασία, βάρη και κάθε πιθανό άθλημα που συμβαίνει κοντά του.

Παράλληλα, δεν χάνει ευκαιρία να θαυμάσει και τις ποδοσφαιρικές ικανότητες των παιδιών του, Ζενάρο και Ζουλιάνο, με τον δεύτερο να ετοιμάζεται να αγωνιστεί στην εφηβική ομάδα της Σάντος. Ο 'Μάγος' του 2030 είναι προ των πυλών, ο 'Ζιο' -ο 'Μεσσίας' της Σάντος- θα είναι και πάλι εκεί, για να του δείξει πώς ένα κοντρόλ της μπάλας μπορεί να μετατραπεί σε ποδοσφαιρική ποίηση.

Grande Jogador, Giovanni Silva de Oliveira, πραγματικά 'γκράντε':

Ποιος θα προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League; Ατλέτικο ή Λίβερπουλ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK