Ο Κόμπι Μπράιαντ προπόνησε όλο το φετινό ΝΒΑ

Ο Κόμπι Μπράιαντ είχε υποσχεθεί να εκπαιδεύσει και να εμψυχώσει την επόμενη γενιά, μέσω των σπορ. Ήταν κύριος. Το κάνει σε εγκαταστάσεις 9.290 τετραγωνικών μέτρων, στην Καλιφόρνια όπου δημιούργησε τη Mamba Sports Academy, όπου υπάρχουν τα πάντα.

O Ρατζόν Ρόντο και ο Άντονι Ντέιβις ήταν δυο από τους δεκάδες ΝΒΑers που αποτάθηκαν στον Μπράιαντ, για να τους ετοιμάσει για τη νέα σεζόν.
O Ρατζόν Ρόντο και ο Άντονι Ντέιβις ήταν δυο από τους δεκάδες ΝΒΑers που αποτάθηκαν στον Μπράιαντ, για να τους ετοιμάσει για τη νέα σεζόν. MAMBA SPORTS ACADEMY

Αν αναζητήσεις στο Google πληροφορίες για τη 'Mamba Sports Academy' θα διαπιστώσεις πως υπάρχουν συνάνθρωποι μας, οι οποίοι έχουν αναρωτηθεί ποιος είναι ο ιδιοκτήτης. Το προσπερνάς, γιατί έχεις και μια δουλειά να κάνεις και μπαίνεις στο site της ακαδημίας που έχει φτιάξει ο Κόμπι Μπράιαντ. O oποίος Mamba δεν απευθύνεται μόνο σε μπασκετμπολίστες, αλλά σε όλους τους αθλητές. Ας δούμε τι έφτιαξε στην περιοχή Thousand Oaks της Καλιφόρνια, για τους νέους αθλητές.

Στις εγκαταστάσεις που 'πιάνουν' 9.290 τετραγωνικά μέτρα, υπάρχουν πέντε γήπεδα μπάσκετ, άλλα τόσα για βόλεϊ, δυο για μπιτς βόλεϊ, στίβος, προπονητήριο για esports, οκτάγωνα, σχολή ζίου ζίτσου και ειδικό μέρος για προπονήσεις των παικτών του baseball. Το αποτέλεσμα είναι 'ολιστική αθλητική προπόνηση'.

Ποια είναι η Mamba Mentality

Όλο αυτό είχε δημιουργηθεί από το 2016, ως Sports Academy. Από το 2018 μπήκε στη μέση ο Μπράιαντ και το Γενάρη του 2019 έγινε το relaunching. Τότε ήταν που είπε ο θρύλος πως 'θέλω να προσθέσω στη διαδικασία τη Mamba Mentality. Η Mamba Mentality είναι η μόνιμη περιέργεια, το να αναρωτιέσαι πώς μπορώ να γίνω σήμερα καλύτερος από ό,τι ήμουν χθες. Αυτό σημαίνει να βάζεις πάθος στην εξέλιξη σου, να κάνεις τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια που απαιτείται για να γίνεις εξαιρετικός. Εδώ σκεφτόμαστε για τον εαυτό μας και οι στόχοι μας είναι δικοί μας. Παίρνουμε την ευθύνη για τη δουλειά που χρειάζεται να κάνουμε, ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Η Mamba Sports Academy είναι η φυσική επέκταση της δέσμευσης μου να εκπαιδεύσω και να εμψυχώσω την επόμενη γενιά των παιδιών, μέσω των σπορ. H βάση μας είναι να μπαίνουμε σε ό,τι κάνουμε και να περνάμε καλά, γιατί πρέπει να περνάμε καλά. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να γίνουμε καλύτερα μέλη της ομάδας, της οικογένειας και της κοινότητας μας και στο τέλος, η καλύτερη έκδοση του εαυτού μας”. Για την ιστορία, ο Μπράιαντ δεν έχει βάλει μόνο τα λεφτά και το όνομα. Είναι εκεί και κάνει δουλίτσα.

Σε αυτά που προσφέρει δεν είναι μόνο όσα γυμνάζουν το σώμα, αλλά και ό,τι μπορεί να κάνει καλύτερο το μυαλό, τις αντιδράσεις και τον τρόπο που βλέπει ο κάθε αθλητής το σπορ του.

Σε ξεχωριστό χώρο που έχει ονομάσει Cog Lab (από το cognitive, δηλαδή το νοητικό, το διανοητικό) υπάρχουν όλα τα 'εργαλεία' που 'χει να προσφέρει η τεχνολογία και μέσω των οποίων τσεκάρουν οι αθλητές το χρόνο αντίδρασης σε όποιο task έχουν μπροστά τους, την επιδεξιότητα, τον τρόπο που μπορούν να εκμεταλλευτούν τους όποιους χώρους κλπ, κλπ., γιατί όπως λέει το αφεντικό “για να γίνεις εξαιρετικός, πρέπει να προπονείσαι έξυπνα”.

Η εμπειρία του, του επιτρέπει να γνωρίζει πως η αποκατάσταση είναι το ίδιο σημαντική με την προπόνηση, οπότε πρόσθεσε και ένα χώρο για αποθεραπεία των μυών -ώστε να μειωθεί το ρίσκο τραυματισμού. Κάθε μέλος της ακαδημίας αποκτά το λογαριασμό του στο app που του δείχνει ακριβώς τι κάνει κάθε μέρα -ατομικά και σε σύγκριση με άλλους.

Σε αυτές τις εγκαταστάσεις εμφανίστηκαν αυτό το καλοκαίρι όσοι ήθελαν να δουλέψουν με τον ίδιο τον Μπράιαντ. Ένας ήταν ο Μαρκέλ Φoλτζ. Άλλοι οι Καγουάι Λέοναρντ, Άντονι Ντέιβις, Τζαλίλ Οκαφόρ, Κουίνσι Πόντεξτερ, Tρίσταν Τόμπσον, Τζρου Χόλιντεϊ, Τζαβέιλ ΜακΓκι, Τζούλιους Ραντλ, Αϊζάια Τόμας, ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, Κάιλ Κούζμα, Τζόρνταν Κλάρκσον Κέβιν Πόρτερ και Φράνκλιν Τζάκσον. Όλοι αυτοί ασχολήθηκαν και με τα παιδιά που είναι στην ακαδημία -αυτά που τώρα ξεκινούν το σπορ.

Για να διευκολύνει τη δουλειά, ο Black Mamba πρόσθεσε το Mamba Pro Invitational, το καμπ που απευθύνθηκε αποκλειστικά στους 'καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ'.

Στο ίδιο διάστημα 'έτρεχαν' και προγράμματα για επαγγελματίες αθλητές άλλων σπορ, όπως του NFL, του βόλεϊ και του μπέιζμπολ, οι οποίοι πέρασαν το δικό τους 'Γολγοθά', ώστε να είναι στην καλύτερη φάση τους μέσα στη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK