Ώμοι: 3 βασικές ασκήσεις που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα

Έχοντας αναλύσει βασικές ασκήσεις για τις μεγαλύτερες μυικές ομάδες, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την σημαντικότητα των ώμων.

Ώμοι: 3 βασικές ασκήσεις που πρέπει να κάνεις κάθε μέρα
CONTRA.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - WATKINSON

Οι ώμοι είναι μια ομάδα μυών και αρθρώσεων την οποία χρησιμοποιούμε συνεχώς στην καθημερινότητα μας. Όταν θες να σηκώσεις τη σακούλα με τα ψώνια, να στρίψεις το τιμόνι του αυτοκινήτου, απλά να σηκώσεις το χέρι σου να πιάσεις κάτι από ένα ψηλό ράφι. Σε όλες αυτές της περιπτώσεις δουλεύουν οι ώμοι. Πολλοί στο γυμναστήριο αμελούν της σωστή εκγύμναση των ώμων ή ακόμα χειρότερα γυμνάζουν πολύ το στήθος και σχεδόν καθόλου τους ώμους δημιουργώντας μυικές ανισορροπίες στο σώμα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πόνοι και τενοντίτιδες.

Υπάρχουν 3 βασικές ασκήσεις για τους ώμους οι οποίες ουσιαστικά μοιάζουν με τις βασικές κινήσεις που κάνεις στην καθημερινότητα σου. Να σηκώνεις το χέρι ψηλά, να το σηκώνεις πλάγια και να το σηκώνεις εμπρός. Σαφώς και υπάρχουν πολλές διαφορετικές ακόμα ασκήσεις, στροφικές, δυναμικές κλπ. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε τις 3 βασικές. Αν οι ώμοι σου είναι τελείως αγύμναστοι, ξεκίνα να τις κάνεις με πολύ λίγα κιλά. Όσο πιο πολύ δυναμώνεις, μπορείς να βάζεις το βάρος της επιβάρυνσης.

ΑΣΚΗΣΗ 1: ΠΙΕΣΕΙΣ ΩΜΩΝ

.  10  2019.



: Contra.gr /    Watkinson
CONTRA.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - WATKINSON

Ίσως η κλασικότερη άσκηση. Γυμνάζει όλη την άρθρωση και είναι η άσκηση που μπορείς να βάλεις πιο πολλά κιλά διότι λειτουργούν όλοι οι μύες της ωμικής ομάδας. Μπορείς να την κάνεις καθιστός αλλά και όρθιος. Πιάσε τους αλτήρες, σήκωσε τα χέρια σου στο ύψος τους κεφαλιού με λυγισμένους αγκώνες και τις παλάμες να κοιτάνε εμπρός. Τέντωσε τα χέρια σου να έρθουν πάνω από το κεφάλι και μετά, επανάφερε τα στην αρχική θέση.

ΑΣΚΗΣΗ 2: ΠΛΑΓΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΩΜΩΝ

.  10  2019.



: Contra.gr /    Watkinson
CONTRA.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - WATKINSON

Η άσκηση που εκτός από δύναμη θα δώσει την γράμμωση στους ώμους σου στο σημείο που ενώνονται με τον τρικέφαλο, σχηματίζοντας αυτό το τρίγωνο στο χέρι. Μπορείς να την κάνεις καθιστός αλλά και όρθιος. Έχεις τα χέρια στο πλάι με τις παλάμες να κοιτάνε το σώμα. Σήκωσε τα στο πλάι κάνοντας σταυρό με τις παλάμες να κοιτάνε κάτω, μέχρι το ύψος των ώμων.

AΣΚΗΣΗ 3: ΕΜΠΡΟΣΘΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΩΜΩΝ

.  10  2019.



: Contra.gr /    Watkinson
CONTRA.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - WATKINSON

H άσκηση που γυμνάζει τους μύες που ενώνονται με το στήθος. Και αυτή μπορείς να την κάνεις καθιστός αλλά και όρθιος. Έχεις τα χέρια στο πλάι με τις παλάμες να κοιτάνε εμπρός. Σήκωσε τα μπροστά με τις παλάμες να κοιτάνε κάτω, μέχρι το ύψος του στήθους.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το Studio Γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE (Λεωφόρο Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ:6944691723).

Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνηση σου, βρες τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram @vpolimero.

News 24/7

24MEDIA NETWORK