Ποια φρούτα περιέχουν λιγότερη ζάχαρη;

Καρπούζι εναντίον πεπόνι, η μεγάλη μάχη των καλοκαιρινών φρούτων. Και όχι μόνο!

Ποια φρούτα περιέχουν λιγότερη ζάχαρη;

Το καλοκαίρι είναι παραδοσιακά η ιδανική, η καλύτερη εποχή για να αφήσουμε τους εαυτούς μας λίγο πιο χαλαρούς. Συγκεκριμένα, δεν νοείται καλοκαίρι χωρίς να μετράς παγωτά σε τουλάχιστον εβδομαδιαία (αν όχι καθημερινή βάση). Επίσης, δεν νοείται καλοκαίρι, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει υπάρξει στην πραγματικότητα και όχι στη σφαίρα της συλλογικής φαντασίας, αν δεν υπάρχουν στην ημερησία διάταξη πολλά και δροσερά φρούτα.

Τα φρούτα είναι ένας αρκετά safe τρόπος για να διατηρήσεις τη δίαιτα σου και το σώμα σου να παραμένει 'μάχιμο' για τη νέα σεζόν, για νέες, πάσης φύσεως αθλητικές δραστηριότητες. Αρκετά φρούτα μπορούν να συμβάλλουν επίσης στο να μειώσεις τη ζάχαρη στο διαιτολόγιο σου. Ποια είναι τα φρούτα του καλοκαιριού που περιέχουν τη λιγότερη ζάχαρη;

Βατόμουρα

Ποια φρούτα περιέχουν λιγότερη ζάχαρη;

Πέρα από την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, περιέχουν μόλις 7 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι.

Ακτινίδια

Το πιο σουρέαλ φρούτο, με την πιο 'εξωγήινη' μορφή, πρακτικά ανήκει στην οικογένεια των μούρων και περιέχει μόλις 6 γραμμάρια ζάχαρη.

Γκρέιπφρουτ

Ποια φρούτα περιέχουν λιγότερη ζάχαρη;

Ο αφανής ήρωας των εσπεριδοειδών, που μπορεί να κάνει τη διαφορά σε ένα διαιτολόγιο αθλητή ή και οποιουδήποτε λαχταρά ένα δροσιστικό φρούτο με ελάχιστη ζάχαρη. Μόλις 9 γραμμάρια σε κάθε φρούτο.

Καρπούζι

Ο ροκ σταρ του καλοκαιριού, ένα σέξι, κατακόκκινο φρούτο, που για έναν παράξενο λόγο, η ιεροτελεστία του κοψίματος του στα δυο, γίνεται η πιο 'καλοκαιρινή' εικόνα κάθε καλοκαιριού, είτε είσαι παιδί είτε 30 ετών. Το καρπούζι είναι ένα φρούτο με γεύση που γλυκίζει, παρόλα αυτά μια φέτα καρπουζιού 100 γραμμαρίων δεν περιέχει περισσότερα από 6 γραμμάρια ζάχαρη. Αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι το καρπούζι περιέχει λυκοπένιο, μια ουσία με έντονη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση, γίνεται σαφές ότι το καρπούζι είναι ο 'βασιλιάς των φρούτων' του καλοκαιριού και ταυτόχρονα, ένα τίμιο φάρμακο της φύσης.

9. Πεπόνια (αργείτικα)

Ποια φρούτα περιέχουν λιγότερη ζάχαρη;

Οφείλουν το πορτοκαλί χρώμα τους σε υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α. Ένα φλιτζάνι περιέχει λιγότερα από 13 γραμμάρια ζάχαρης και υψηλή θρεπτική αξία.

Πορτοκάλια

Το αουτσάιντερ του καλοκαιριού, ένα φρούτο που το απολαμβάνουμε περισσότερο από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο, αν και μπορούμε να τα βρούμε σε σούπερ μάρκετ σχεδόν όλο τον χρόνο. Ένα πορτοκαλί, πέρα από μια 'ένεση' βιταμίνης C, έχει περίπου 12 γραμμάρια ζάχαρης ανά φρούτο και λιγότερες από 70 θερμίδες.

Ροδάκινα

Ποια φρούτα περιέχουν λιγότερη ζάχαρη;

Τα ροδάκινα μπορούν να είναι εξαιρετικά γλυκά, αλλά περιέχουν λιγότερα από 13 γραμμάρια ζάχαρης ανά φρούτο. Και το κυριότερο, τα απολαμβάνεις καλύτερα στη θάλασσα.

ΠΗΓΗ: 

ΠΗΓΉ: ITROFI, USDA

News 24/7

24MEDIA NETWORK