3 ασκήσεις για να πετύχεις τα τέλεια push-ups

Πρώτον, θα χρειαστεί να μην ντρέπεσαι να δοκιμάσεις τα λεγόμενα 'γυναικεία'. Δεύτερον, ο δρόμος προς τα τέλεια push-ups θέλει προσήλωση στον στόχο.

3 ασκήσεις για να πετύχεις τα τέλεια push-ups
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Τα push-ups, ή αλλιώς οι κάμψεις, είναι ακριβώς αυτό που λέει ο αγγλικός όρος: σπρώχνω προς τα επάνω. Πολλοί άνδρες τα έχουν συνδυάσει, όχι άδικα, με τον στρατό αφού είναι μια κλασική τιμωρία πειθαρχίας. Τα push-ups είναι μια από τις 5 βασικές και θεμελιώδεις ασκήσεις στη γυμναστική. Ιδανική για την εκγύμναση του στήθους, κατά κύριο λόγο, ενώ παράλληλα γυμνάζει χέρια, ώμους, κορμό.

Μπορεί να είναι μια συνηθισμένη άσκηση αλλά πολλοί χωλαίνουν στη σωστή εκτέλεση. Το βασικότερο λάθος που γίνεται στην άσκηση είναι ότι η λεκάνη δεν είναι στην ίδια ευθεία με το υπόλοιπο σώμα. Συνήθως σακουλιάζει προς τα κάτω με αποτέλεσμα να φτάνει πρώτη στο έδαφος πριν το στήθος. Στη σωστή εκτέλεση, το σώμα πρέπει να είναι σε ευθεία γραμμή και να κατεβαίνει μαζί προς τα κάτω, μέχρι το στήθος να φτάσει πολύ κοντά στο πάτωμα. Από εκεί σπρώχνεις δυνατά προς τα επάνω, ενώ σφίγγεις όλο το σώμα, και τεντώνεις τα χέρια χωρίς να χαλάς την ίσια γραμμή του κορμού.

Αν κάποιος θέλει να δαμάσει τη σωστή τεχνική, καλό θα είναι να αρχίσει με τα βασικά:

1. ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ 'ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ PUSH-UPS'

3 ασκήσεις για να πετύχεις τα τέλεια push-ups
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Μην ντρέπεσαι. Mε αυτόν το τρόπο, ακουμπώντας δηλαδή τα γόνατα στο πάτωμα, μειώνεις το βάρος του σώματος και το σώμα μπορεί πιο εύκολα να έρθει σε ευθεία γραμμή.

2. ΚΛΑΣΙΚΑ PUSH-UPS

3 ασκήσεις για να πετύχεις τα τέλεια push-ups
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Αφού πλέον έχεις καταλάβει την τεχνική, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κανονικές κάμψεις. Ξεκίνησε κάνοντας λίγες αλλά καλές. Όσο βελτιώνεσαι, μπορείς να προσθέτεις επαναλήψεις. Πρόσεξε όμως: μη χαλάς την τεχνική, όταν κουράζεσαι.

3. ΚΑΜΨΕΙΣ ΣΕ ΜΠΑΛΑ

3 ασκήσεις για να πετύχεις τα τέλεια push-ups
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Πλέον έχεις γίνει πολύ καλός στις κάμψεις. Ήρθε λοιπόν η ώρα να αυξήσεις τον βαθμό δυσκολίας. Τοποθέτησε το χέρι σου σε μια ιατρική μπάλα. Έτσι, θα πρέπει να σφίξεις πολύ σώμα και ώμο για να μη χάσεις την ισορροπία. Επιπλέον, μεγαλώνεις το εύρος κίνησης της άσκησης. Αφού εκτελέσεις μια κάμψη, ρόλαρε την μπάλα στο άλλα χέρια και επανάλαβε.

Φρόντισε οι κάμψεις με τις διάφορες παραλλαγές να είναι στο πρόγραμμα προπόνησης σου. Θα βελτιώσεις πολύ την δύναμη του άνω κορμού. Ταυτόχρονα όμως, πρόσεξε στις υπερβολές οι οποίες μπορούν να σε οδηγήσουν σε μυικές ανισορροπίες και τραυματισμούς.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το studio γυμναστικής, MELTDOWN FITNESS HOUSE (Λεωφ. Κύπρου 172, Αργυρούπολη, τηλ. 6944691723).

 Αν θες να μάθεις καινούργιες ασκήσεις και να αναβαθμίσεις την προπόνηση σου, βρες τον Βαγγέλη Πολυμερόπουλο στο Instagram @vpolimero.

News 24/7

24MEDIA NETWORK