Σαλάχ: Η δίαιτα ενός παίκτη που δεν πιστεύει στις δίαιτες

Το 'μαμαδίστικο' φαγητό του Μο Σαλάχ που νίκησε τις extreme και ψαγμένες δίαιτες. Αυτά είναι τα μυστικά της διατροφής του Αιγύπτιου σταρ.

Ο Μοχάμεντ Σάλαχ ύστερα από την επίτευξη ενός γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Μοχάμεντ Σάλαχ ύστερα από την επίτευξη ενός γκολ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ AP PHOTO/JON SUPER

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ -ενίοτε και 'πατρική φιγούρα' για τον Αμρ Ουάρντα- σκοράρει με ρυθμό πολυβόλου και τις προάλλες, στο -πάλαι ποτέ - ντέρμπι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έλαμψε ξανά, αποδεικνύοντας πως είναι ο αδιαφιλονίκητος σταρ της ομάδας του Άνφιλντ, ένας ανθρωπόμορφος Robocop που παραβιάζει διαρκώς τα δίχτυα των αντιπάλων των 'κόκκινων'.

Η εντυπωσιακή φιγούρα του Αιγύπτιου μεσοεπιθετικού προκαλεί δέος. Ο Σαλάχ είναι ένα 'τανκ' που δεν θυμίζει σε καμία περίπτωση τον παίκτη που πριν από μερικά χρόνια δεν είχε καταφέρει να καθιερωθεί στην Τσέλσι. Ο 'Μο' κατάφερε να φιμώσει τους haters, τηρώντας ευλαβικά ένα πρόγραμμα γυμναστικής με επιρροές από το crossfit, ενώ ως προς τη διατροφή του, ακύρωσε κάθε εξεζητημένη μορφή δίαιτας, προτιμώντας λύσεις φαγητού μαγειρεμένου σπιτικά και 'μαμαδίστικα'.

H γυμναστική των πρωταθλητών

O Μοχάμεντ Σάλαχ στο τέλος του αγώνα Νάπολι-Λίβερπουλ - Σεπτέμβριος 2019
O Μοχάμεντ Σάλαχ στο τέλος του αγώνα Νάπολι-Λίβερπουλ - Σεπτέμβριος 2019 AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Σκόπιμα μπαίνει ο παραπάνω πομπώδης τίτλος, για να αναιρεθεί στις λέξεις που διαβάζεις αυτήν τη στιγμή. Όπου 'γυμναστική πρωταθλητών' περιγράφεται ένα ισορροπημένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής που χωρίζει ανά μέρα τις μυικές ομάδες του σώματος και τα στοιχεία της επίδοσής του που επιθυμεί κάθε τόσο να βελτιώνει (πχ. έκρηξη, ταχύτητα, ασκήσεις τεχνικής με την μπάλα). Συνολικά, το πρόγραμμα του Σαλάχ περιλαμβάνει δυο ημέρες έντονης αερόβιας και αναερόβιας προπόνησης, μια ημέρα τεχνικής, μια ημέρα με έμφαση σε επί μέρους στοιχεία επίδοσης και μια ημέρα ξεκούρασης πριν από τον αγώνα.

Η διατροφή 'της μαμάς'

Ο 27χρονος διεθνής λατρεύει τις 'parathas', μια ινδική εκδοχή πίτας που μοιάζει με pancake, τις οποίες και απολαμβάνει κάθε πρωί μαζί με ένα ποτήρι γάλα. Τα φρούτα, σε γενναίες δόσεις συνήθως, καταναλώνονται το απόγευμα, ενώ το μεσημέρι θα προτιμήσει κοτόπουλο, γιαούρτι, ψωμί, όσπρια (φακές) και σαλάτες. Το βραδινό του είναι πάντα πολύ ελαφρύ, με σούπες, σαλάτες και λαχανικά να κυριαρχούν, ενώ φροντίζει πάντα να το έχει ολοκληρώσει πριν από τις 8 το βράδυ. Δεν είναι σίγουρα μια συμβατική, ή μια extreme δίαιτα, είναι ο θρίαμβος των φαγητών που κάποτε μας πίεζε η μητέρα μας να φάμε. Στην περίπτωση του Σαλάχ, δικαιώθηκε απόλυτα.

Pod-όσφαιρο #50: Είναι καλύτερος ο Μάρκους Ράσφορντ από τον 22χρονο Μοχάμεντ Σαλάχ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK