Τα 7 καλύτερα μέρη για τρέξιμο στην Αττική

Από τη Νέα Σμύρνη και τη Μαρίνα Φλοίσβου ως το Καβούρι και το Παναθηναϊκό Στάδιο. Ας τρέξουμε.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΗΛΙΔΑΣ-ΠΥΡΓΟΥ-ΟΛΥΜΠΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
LATO KLODIAN / EUROKINISSI SPORTS

Το τρέξιμο είναι μια απαιτητική κατάσταση, ένα άθλημα που ζητά να σηκωθείς από τον καναπέ σου, να ξεφύγεις από την ακινησία και να δοκιμάσεις τις αντοχές σου. Κάποιοι θεωρούν το τρέξιμο ως μια απελευθέρωση, ως μια επαφή με αυτό που βρίσκεται όταν ξεπερνάς τα όρια σου. Το τρέξιμο μπορεί να είναι μια κατάσταση που σε φέρνει κοντά με τη φύση ή κοντά με την πόλη σου, μια σχέση αγάπης με αυτό που κάθε μέρα ορίζει τη 'σπίτι - δουλειά/δουλειά - σπίτι' ρουτίνα σου. Ρωτήσαμε τους φανατικούς αναγνώστες του Contra.gr που αγαπούν το τρέξιμο, ποια είναι τα αγαπημένα σημεία στην Αθήνα για προπόνηση. Η παρακάτω επτάδα συνιστά τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις τους.

(πάντα θα υπάρχει ως εναλλακτική επιλογή και η περιπέτεια της Σαντορίνης, για τους πιο τολμηρούς)

Νέα Σμύρνη (Άλσος)

Άποψη δρομέα σε αγώνισμα running στη Νέα Σμύρνη
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Καταρχάς, προσπερνάς την πλατεία Νέα Σμύρνης και τους πειρασμούς για υψηλού επιπέδου ποτό και φαγητό που παραμονεύουν εκεί. Το Άλσος Νέας Σμύρνης είναι μια safe επιλογή για τρέξιμο, σε ένα όμορφο περιβάλλον με κύριο σημείο αναφοράς το πράσινο, σε κοντινή απόσταση τόσο από το κέντρο όσο και από τα νότια προάστια.

Ολυμπιακό Στάδιο

Άποψη από τις στήλες Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εγγυημένη, vintage επιλογή, με τις συναντήσεις των αθλητών να γίνονται στις αψίδες Καλατράβα και τις κυκλικές διαδρομές κατά μήκος του σταδίου να διαχωρίζουν τους έχοντες αντοχή από τα πτώματα.

Παναθηναϊκό Στάδιο

Άποψη από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο Αθηνών
Άποψη από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο Αθηνών ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρωί - μεσημέρι - βράδυ, ο στίχος του Φοίβου Δεληβοριά "κάποιος έφτιαξε στη γη το Παγκράτι / και δεν έκλεισα μάτι / από κείνη τη μέρα εγώ" παίρνει σάρκα και οστά και αποκτά αθλητική απόχρωση, καθώς το Παναθηναϊκό Στάδιο (ή Καλλιμάρμαρο, όπως... απεχθάνονται να το ακούν οι ντόπιοι) αποτελεί διαχρονικό στέκι άθλησης για Παγκρατιώτες, ενώ και το Μετς και ο Βύρωνας δίνουν ραντεβού εδώ.

Πάρκο 'Σταύρος Νιάρχος'

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Η φράση "πώς τους πετσόκοψες έτσι" ανήκει σίγουρα σε αυτήν την εμβληματική μορφή του ελληνικού κινηματογράφου και της τηλεόρασης που έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Oneman, όμως κατά πάσα πιθανότητα απευθύνεται και στους σιδεροκέφαλους runners που προπονούνται σε καθημερινή βάση στους απέραντους χώρους του Πάρκου 'Σταύρος Νιάρχος', ενός σημείου συνάντησης για Πειραιώτες, Φαληριώτες, Καλλιθεώτες και Αθηναίους.

Φλοίσβος

Παραλία Φλοίσβου: Στιγμιότυπο
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το αθηναϊκό Jersey Shore, μια μαγική περιοχή που τα βράδια μεταμορφώνεται για να υποδεχτεί ζευγαράκια σε ρομαντική έξοδο, αλλά τα πρωινά παίρνει ξανά την καθημερινή, αστική μορφή της, που αγκαλιάζει runners που θέλουν να προπονηθούν σε ένα ήρεμο περιβάλλον με θαλασσινή θέα.

Πάρκο Τρίτση

Απελευθέρωση πουλιών από την "Άνιμα" στα πλαίσια περιβαλλοντικών δράσεων στο Πάρκο Τρίτση, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017.
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Old school προορισμός, με λιμνούλες, γρασίδι, χώμα και πολλά χιλιόμετρα για να κάνεις την προπόνησή σου σε μια γαλήνια τοποθεσία, ένα πάρκο που με λίγη περισσότερη φροντίδα θα μπορούσε να γίνει το δικό μας, αθηναϊκό Hyde Park.

Καβούρι

Στιγμιότυπο από αγώνα water jump στο Καβούρι
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ / EUROKINISSI

Για το τέλος, άφησα τη δική μου πρόταση τοποθεσίας για τρέξιμο. Αν και Πειραιώτης, θα απαρνηθώ το ΣΕΦ, τη Μαρίνα Ζέας και την πλατεία Αλεξάνδρας και θα σου προτείνω αγαπητέ αναγνώστη να τρέξεις στο Καβούρι, στην ωραιότερη παραθαλάσσια διαδρομή της Αθήνας. Dear runner, οι δρόμοι είναι δικοί μας, καλή απόλαυση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK