Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι το απόλυτο finger food για τις βραδιές με την παρέα

Η συνταγή που θα σου δώσει ξεκάθαρα τον τίτλο του MVP της κουζίνας.

Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι το απόλυτο finger food για τις βραδιές με την παρέα

Καλοκαιράκι και οι βεράντες, οι κήποι και οι ταράτσες έχουν την τιμητική τους για συγκεντρώσεις φίλων, άλλες φορές οργανωμένα, άλλες πάλι όχι και τόσο. Τι κι αν φέτος δεν έχει κάποια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση που μπορείς να παρακολουθήσεις με την παρέα; Έχει πάντα ενδιαφέρον να πάρεις τους φίλους σου ένα τηλέφωνο μετά από τη δουλειά ή το Σαββατοκύριακο και να τους καλέσεις σπίτι για συζήτηση, γέλιο και φαγητό.

Άσε που με τη συνταγή που θα μάθεις σήμερα, θα μπορείς να οργανώσεις τις καλύτερες μπασκετικές (μεσημεριανές) συναθροίσεις μόλις αρχίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ. Κι αυτό γιατί με πολύ απλά βήματα, μπορείς να φτιάξεις τα πιο λαχταριστά μπουτάκια κοτόπουλου, για να σερβίρεις στους πεινασμένους φίλους. Για σένα δουλεύουμε.

Να είσαι σίγουρος πως αφού τα γευτούν, θα σε ευγνωμονούν. Ειδικά αν μαζί με το φαγητό, φέρεις στο τραπέζι και μερικές παγωμένες μπύρες ΑΛΦΑ. Υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό για το γεύμα σας;

Καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου, μαριναρισμένα σε σόγια, μπύρα, καστανή ζάχαρη & φρέσκο θυμάρι

Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι το απόλυτο finger food για τις βραδιές με την παρέα
© 2019 DIM VERGIS

Μερίδες: 4

Υλικά:

12 μπούτια κοτόπουλου

200 γρ. σόγια

120 γρ. μπύρα

100 γρ. καστανή ζάχαρη

25 γρ. βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου

100 γρ γραβιέρα, τριμμένη

Φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι το απόλυτο finger food για τις βραδιές με την παρέα
© 2019 DIM VERGIS

Τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τη γραβιέρα και το θυμάρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μπούτια κοτόπουλου και μαρινάρουμε για 12-24 ώρες.

Αποσύρουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το τοποθετούμε σε λαδόκολλα, δένουμε με σπάγκο και ψήνουμε για 45-50' σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς Κελσίου).

Μόλις περάσει ο χρόνος, αποσύρουμε από τον φούρνο, ανοίγουμε με προσοχή τη λαδόκολλα και προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.

Επιστρέφουμε στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10' μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε με το συνοδευτικό της επιλογής μας: πουρέ, ψητή πατάτα ή ρύζι.

Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι το απόλυτο finger food για τις βραδιές με την παρέα
© 2019 DIM VERGIS

Ακολούθησε βήμα-βήμα τη συνταγή και ο τίτλος του MVP της κουζίνας θα σου ανήκει δικαιωματικά. Και μην ξεχνάς πως σε κάθε τραπέζι, όποια γευστική επιλογή κι αν κάνεις, η μπύρα ΑΛΦΑ θα είναι εκεί για να συντροφεύσει μοναδικά τη στιγμή αυτή.

Τα μπουτάκια κοτόπουλου είναι το απόλυτο finger food για τις βραδιές με την παρέα
© 2019 DIM VERGIS

Αν ψήθηκες για ακόμη περισσότερες συνταγές που παίρνουν ΑΛΦΑ, τσέκαρε τα σπουδαία που ετοιμάζει στο video ο σεφ Αλμπέρτο Σιμιλλίδης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ