To 'εξωγηπεδικό' μυστικό της υπέρ-ανθρώπινης φόρμας του Μανέ

Η Λίβερπουλ σήμερα διέρχεται μια περίοδο διαστημικής εκτόξευσης στην κορυφή της Premier League, 22 βαθμούς από τον δεύτερο. Το μυστικό (δεν) βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

O Σαντιό Μανέ σημειώνει το δεύτερο γκολ του κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ Λίβερπουλ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
O Σαντιό Μανέ σημειώνει το δεύτερο γκολ του κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ Λίβερπουλ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ κατάφερε να νικήσει τη Γουέστ Χαμ με 2-0 προ ημερών, πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ, με την ομάδα του Λονδίνου να έχει ξανά στη βασική ενδεκάδα τον Γιούκας Φαμπιάνσκι, με τον -περίγελο- Ρομπέρτο να αποτελεί παρελθόν.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Σαντιό Μανέ (που δεν αγωνίστηκε στο σαββατιάτικο 4-0 επί της Σαουθάμπτον), η σκληρή δουλειά για τους παίκτες της Λίβερπουλ για τους αγώνες, αρχίζει αρκετά πριν βγουν στο χορτάρι: "Οι οπαδοί βλέπουν αυτό που κάνουμε κάθε Σαββατοκύριακο στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και τα θετικά αποτελέσματα. Όμως, η επαγγελματική δουλειά αρχίζει στο σπίτι για τον καθένα, ενώ υπάρχει και σκληρή δουλειά στις προπονητικές εγκαταστάσεις. Βλέπετε, κάθε ημέρα από την πρώτη που ήρθα στη Λίβερπουλ, οι παίκτες θέλουν να βελτιώνονται και να γίνονται όλο και καλύτεροι. Μπορείς να δεις το γυμναστήριο της ομάδας, που είναι ασφυκτικά γεμάτο μία ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης".

Στις αρχές της περασμένης χρονιάς, ο ίδιος παίκτης είχε περιγράψει για πρώτη φορά το δικό του τελετουργικό προετοιμασίας πριν από κάθε ματς, που περιελάμβανε γυμναστική και δουλειά με τους φυσιοθεραπευτές/γιατρούς της ομάδας, ακόμα και τις μέρες που -φαινομενικά έστω- δεν νοιώθει καμία ενόχληση.

"Μου αρέσει να έρχομαι νωρίτερα και να κάνω τη δική μου προετοιμασία. Πολλές φορές έρχομαι ακόμα και μια ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα που αρχίζει η προπόνηση, ώστε να κάνω θεραπεία μαζί με την ομάδα των γιατρών και στη συνέχεια να μπω στο γυμναστήριο για μια δυνατή προθέρμανση. Κάποιοι παίκτες επιλέγουν κι εκείνοι να κάνουν θεραπεία, κάποιοι άλλοι όχι, είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής. Εγώ θέλω πάντα να είμαι σε φόρμα, γι' αυτό επιλέγω να μπω στο γυμναστήριο και προηγουμένως να δω τους γιατρούς της ομάδας, ακόμα κι όταν έχω κάποιο πολύ μικρό πρόβλημα".

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη του Σενεγαλέζου επιθετικού, ως παράμετρος επιτυχίας λογίζεται και το γεγονός ότι υπάρχει φιλική διάθεση και παρεΐστικο κλίμα μέσα στην ομάδα, καθώς ο κορμός των παικτών της έχει μείνει σταθερός εδώ και 3 χρόνια. Η φετινή πορεία της επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω με τον καλύτερο τρόπο.

Θα αποκαθηλώσει τη Γιουβέντους με τον Έρικσεν η Ίντερ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:



News 24/7

24MEDIA NETWORK