O Kenneth Faried έφτιαξε ίδρυμα με λεφτά από το Fortnite

Ο φανατικός gamer Faried τερμάτισε δεύτερος σε μεγάλο τουρνουά Fortnite και κέρδισε 250.000 δολάρια για φιλανθρωπίες. Με συνοπτικές διαδικασίες, έφτιαξε ένα ίδρυμα με το όνομα και τις αρχές του και συνεχίζει να παίζει για έναν καλύτερο κόσμο.

O Kenneth Faried έφτιαξε ίδρυμα με λεφτά από το Fortnite
AP IMAGES

Ο Kenneth Faried, γνωστός και ως 'Manimal' στους κύκλους των εκατομμυρίων μυστών του ΝΒΑ, ετοιμάζεται για την πρώτη του σεζόν μακριά από το Denver. Μετά από επτά χρονιές με τους Nuggets, ο Faried μετακόμισε στο Brooklyn και είναι έτοιμος για νέες προκλήσεις - και χιλιάδες ριμπάουντ.

Η έφεση του όμως στα ριμπάουντ δεν είναι τίποτα μπροστά στην έφεσή του στο gaming. Τον περασμένο Ιούνιο, με συμπαίκτη τον επαγγελματία gamer CourageJD, ο Faried τερμάτισε στη δεύτερη θέση του τουρνουά της Epic Games 'Fortnite Pro-Am' κερδίζοντας 250.000 δολάρια για φιλανθρωπίες. (Μικρή υπενθύμιση: Μπορείς να μάθεις τα πάντα για το Fortnite μέσα από το διαφωτιστικό θέμα της Νίκης Μπάκουλη).

Ο σέντερ των Nets (πλέον) χρησιμοποίησε τα χρήματα για να ανοίξει το Kenneth Faried HAT. Τα αρχικά HAT είναι για τις λέξεις 'humble', 'appreciative' και 'thankful' (ταπεινός, γεμάτος εκτίμηση και ευγνώμων), χαρακτηριστικά που τον έχουν βοηθήσει, όπως δηλώνει, να φτάσει τόσο μακριά.

Σε συνέντευξή του στο Sport Techie, δήλωσε ότι το όνειρό του ήταν να σπουδάσει Computer Science και Information Systems, αλλά το να κάνεις διπλές προπονήσεις καθημερινά, και ειδικότερα το να τρέχεις στις 5 τα ξημερώματα γιατί στις 8 είχες μάθημα, δεν ήταν οι ιδανικότερες συνθήκες για το ακαδημαϊκό του όνειρο. Το μπάσκετ επικράτησε.

Το μικρόβιο της τεχνολογίας βέβαια είχε μπει από νωρίς στον Faried, ο οποίος χρησιμοποιεί κάμερα σε όλες του τις προπονήσεις για να τσεκάρει το ρυθμό της καρδιάς του, την επιβάρυνση στα γόνατά του, την έκρηξη, αλλά και το άλμα του. "Μαθαίνω πάρα πολλά με την τεχνολογία, πραγματικά με βοηθάει να βελτιώνομαι", σημειώνει και συνεχίζει. "Με το μηχάνημα VertiMax και τη βοήθεια ενός ειδικού γιλέκου, μπορείς να μετρήσεις πόση δύναμη χρησιμοποιείς όταν προσγειώνεσαι στο παρκέ μετά από οποιοδήποτε άλμα, πράγμα που με βοηθάει να ελέγξω καλύτερα το πού κατανέμω τη δύναμη στο σώμα μου".

Denver Nuggets forward Kenneth Faried (35) in the second half of an NBA basketball game Thursday, March 15, 2018, in Denver. The Nuggets won 120-113. (AP Photo/David Zalubowski)
Denver Nuggets forward Kenneth Faried (35) in the second half of an NBA basketball game Thursday, March 15, 2018, in Denver. The Nuggets won 120-113. (AP Photo/David Zalubowski) AP IMAGES

(AP Photo/David Zalubowski)

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της συνέντευξης του 'Manimal' όμως ήταν αυτό σχετικά με την αγάπη του για το gaming.

"Ξεκίνησα να παίζω εξαιτίας του πατέρα μου και, περιέργως, και της μητέρας μου. Οι δυο τους ήταν φανατικοί gamers, η μητέρα μου έχει μια τηλεόραση δίπλα στο κρεβάτι της για να παίζει Xbox, ενώ ο πατέρας μου κάνει κατάληψη στο σαλόνι. Αρκετές φορές παίζουμε αντίπαλοι στο 'Madden' ή μαζί στο 'Dynasty Warriors'. Προσπαθώ να τον πείσω να παίξει Fortnite, αλλά του αρέσουν περισσότερο τα αθλητικά και τα RPG".

Ο Faried επρόκειτο να κατέβει στο Fortnite Pro-Am με άλλο συμπαίκτη, τον Summit1G, ο οποίος αρρώστησε λίγες μέρες πριν το τουρνουά και απέσυρε τη συμμετοχή του. Αντικαταστάθηκε από τον CourageJD με τον οποίο ταίριαξε από την αρχή, εξ ου και η δεύτερη θέση στο τουρνουά.

"Ο CourageJD ήταν φοβερός συμπαίκτης, του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ήταν σπουδαίος δάσκαλος και ηγέτης, ήταν αυτός που μας καθοδήγησε σε όλο το παιχνίδι", δηλώνει ο Faried.

"Πίστευα πάντοτε στη ζωή μου ότι μέσα από τα εμπόδια, αλλά και τα καλά που συναντάς στην πορεία σου, πρέπει να παραμένεις ταπεινός και ευγνώμων για όλα. Το ίδρυμα έχει σκοπό να περάσει αυτές τις αρχές στα παιδιά". Το μόνο που λησμόνησε να σημειώσει στο τέλος της συνέντευξής του ο Faried είναι για τις αρχές που διέπουν το Fortnite και το πώς θα διαπρέψεις και σε αυτό.

Είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα μιλήσει και γι' αυτό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK