Αεροπειρατεία σε εξέλιξη στην Κύπρο, απελευθερώνονται οι όμηροι

Το αεροσκάφος Α320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε εσωτερική πτήση, MS181, Αλεξάνδρεια-Κάιρο, προσγειώθηκε στις 8:46 στη Λάρνακα με 55 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα, λόγω αεροπειρατείας.

Αεροπειρατεία σε εξέλιξη στην Κύπρο, απελευθερώνονται οι όμηροι

Ο αεροπειρατής, ζωσμένος με εκρηκτικά, έθεσε το αεροσκάφος υπό τον έλεγχό του και ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθυνθεί προς την Κύπρο, απειλώντας να ανατιναχθεί.

Ο πιλότος Ομάρα αλ-Γκαμάλ πληροφόρησε τις αρχές ότι απειλήθηκε από επιβάτη που είχε ζώνη με εκρηκτικά και και ζήτησε να προσγειωθεί στη Λάρνακα.

Το αεροσκάφος μετά την προσγείωσή του οδηγήθηκε σε ένα ειδικό μέρος του αεροδρομίου. Αμέσως στήθηκε ομάδα κρίσεως για αντιμετώπιση της κατάστασης και άρχισαν οι διαπραγματεύσεις. Εν συνεχεία ο αεροπειρατής απελευθέρωσε τα γυναικόπαιδα αιγυπτιακής καταγωγής και ενημέρωσε πως το ίδιο θα έκανε και με τους υπόλοιπους επιβάτες, πλην του πληρώματος. Ανάμεσά στους ήταν και δύο Μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως, Δαμασκηνός και ο Μιτρίας, Νικόδημος. Στο αεροσκάφος επέβαιναν επίσης οκτώ Βρετανοί και δέκα Αμερικανοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αεροπειρατής ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, φαίνεται ότι θέλει να στείλει φάκελο με 4 σελίδες γραμμένες στα αραβικά στην πρώην γυναίκα του που βρίσκεται στην Κύπρο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο αεροδρόμιο για να συνομιλήσει με τον αεροπειρατή, ο οποίος σύμφωνα με το sigmalive, είναι καθηγητής σε πανεπιστήμιο στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK