Η καλή μέρα από την καλή πράξη φαίνεται

Επειδή, μια καλή μέρα χρειάζεται και μια ανάλογη πράξη, μπορείς και εσύ να επιστρατεύσεις τη φαντασία σου για να βοηθήσεις!

Η καλή μέρα από την καλή πράξη φαίνεται

Οι άνθρωποι υπάρχουν μόνο όταν βρίσκουν μια θέση στη ζωή των άλλων. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, αλλά ο πιο ουσιαστικός είναι αυτός της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Το να προσφέρεις, λοιπόν, ανάλογα με τις δυνατότητές σου στον συνάνθρωπο κάνει τη διαφορά όχι μόνο για εκείνον που βοηθάς, αλλά και για σένα τον ίδιο. Γιατί, στο τέλος της ημέρας, αυτές οι πράξεις είναι που πραγματικά νοηματοδοτούν τη ζωή μας. Η προσφορά και ο εθελοντισμός δεν είναι μόνο θέμα των "μεγάλων" αλλά θέμα εμάς των "μεγάλων" είναι να περάσουμε στα παιδιά πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να προσφέρουμε.

Ο εθελοντισμός λοιπόν δεν έχει ηλικία και πρέπει να γίνει στάση για όλους μας. Με αυτό το σκεπτικό, δεν μπορούμε παρά να εκτιμήσουμε την πρωτοβουλία των δημητριακών NESQUIKτης Nestlé, που μας προτρέπουν να πούμε "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ" και καλούν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να κάνουν κάτι σπουδαίο στην πράξη: να στηρίξουν άλλα παιδιά που το έχουν ανάγκη!

Για περισσότερες πληροφορίες για την ενέργεια των δημητριακών NESQUIK μπείτε στο www.nestle.gr.

Η καλή μέρα από την καλή πράξη φαίνεται

Συγκεκριμένα, τα αγαπημένα δημητριακά μικρών και μεγάλων σε συνεργασία με το Μη Κυβερνητικό Σωματείο «Δεσμός», προσκαλούν τα παιδιά, μαζί με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συμμαθητές τους, να συγκεντρώσουν και να δωρίσουν συσκευασμένα τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια, βρεφικά και άλλα είδη σε Ιδρύματα και κοινωφελείς Οργανισμούς, χαρίζοντας απλόχερα χαμόγελα και αισιοδοξία.

Μέσα από το ψηφιακό εργαλείο του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ www.desmosdirect.org, μπορούν εύκολα να πάρουν ιδέες, να εντοπίσουν πού υπάρχει ανάγκη για αυτά που έχουν συγκεντρώσει και να έρθουν σε επαφή με τους οργανισμούς.

Κάπως έτσι, τα δημητριακά NESQUIK κάνουν την αρχή και με τη βοήθεια του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣπροσφέρουν 200,000 μερίδες δημητριακών σε 14 κοινωφελείς οργανισμούς που φροντίζουν παιδιά, καλύπτοντας τις ανάγκες των οργανισμών για δημητριακά για 1 ολόκληρο χρόνο και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση.

Στόχος είναι η ενέργεια να εξαπλωθεί, από συμμαθητή σε συμμαθητή, από τάξη σε τάξη και από σχολείο σε σχολείο σε όλη την Ελλάδα, για να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Με τη βοήθεια των δημητριακών NESQUIKτα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να προσφέρει οτιδήποτε μπορεί, είτε αυτό είναι υλικό αγαθό είτε είναι μια απλή βοήθεια.

Όλα αυτά αρκεί να υπάρχει καλή θέληση, καθώς με τη βοήθεια του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ μπορείς και συ να δεις τις ανάγκες των κοινωφελών οργανισμών σε ολόκληρη τη χώρα και να προσφέρεις όλα εκείνα τα αγαθά, που οι συνάνθρωποι μας στερούνται.

Δες με ποιους τρόπους μπορείς και εσύ να προσφέρεις ώστε να γίνει η καθημερινότητα όλων καλύτερη.

Επειδή, όμως, οι καλές πράξεις δεν είναι μόνο τα παραπάνω μπορείς να λάβεις δράση και να ξεκινήσεις από μια μικρή οργάνωση ή από μια μικρή εθελοντική κίνηση της γειτονιάς σου.

Η καλή μέρα από την καλή πράξη φαίνεται

Καθάρισε τη γειτονιά σου

Αρκεί να ξυπνήσεις μια Κυριακή και να επισκεφτείς μαζί με τα παιδιά σου το πάρκο της γειτονιάς ή μια κοντινή παραλία ή, απλά, να βγεις στο δρόμο μπροστά από το σπίτι σου και να μαζέψετε όλα τα σκουπίδια, που είναι πεταμένα. Στη συγκεκριμένη ενέργεια μπορείς να ζητήσεις τη βοήθεια της οικογένειάς σου, των φίλων σου.

Η καλή μέρα από την καλή πράξη φαίνεται

Χάρισε ρούχα και παιχνίδια

Δεν χρειάζεται να απευθυνθείς σε κάποιον οργανισμό για να χαρίσετε τα ρούχα σας. Δείξε στο παιδί σου πως να κάνει ένα άλλο παιδί ευτυχισμένο. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα στις ντουλάπες του σπιτιού, βάλτο να διαλέξει και εκείνο τα ρούχα και τα παιχνίδια που θέλει να χαρίσει και δωρίστε τα σε εκείνη την οικογένεια από το φιλικό περιβάλλον ή από τη γειτονιά σου, που ξέρεις ότι προσπαθεί να τα βγάλει πέρα.

Γίνε εθελοντής αιμοδότης

Μπορείς να λάβεις μέρος στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνει ο δήμος σου ή κάποιος οργανισμός, όπως η " Γραμμή Ζωής" και το " Αιμοδοσία", για να σώσεις ζωές. Δείξε στο παιδί σου πως αξίζει να δώσεις λίγο από το χρόνο σου για να σώσεις μια ζωή.

Βοήθησε τους άστεγους

Σε κάθε γωνιά μιας μεγάλη πόλης θα δεις σίγουρα έναν άστεγο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να του προσφέρεις τροφή ή ρουχισμό. Παράλληλα, μπορείς να διοργανώσεις εθελοντικές κινήσεις, συλλέγοντας τρόφιμα από κυλικεία ή εστιατόρια και δίνοντάς τα σε ανάλογους οργανισμούς ή στους ίδιους τους άστεγους.

Η καλή μέρα από την καλή πράξη φαίνεται

Στήριξε τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

Πέρνα λίγο χρόνο κοντά σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, γίνε ο διασκεδαστής τους για μια μέρα μαζί με τα παιδιά σου. Άστα να ζωγραφίσουν, να τραβήξουν φωτογραφίες, και να κάνουν νέους φίλους.

Η καλή μέρα από την καλή πράξη φαίνεται

Επισκέψου καταφύγια ζώων

Τα ζώα είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου και η πλειοψηφία τα λατρεύει, πόσω μάλλον τα παιδιά. Επισκέψου, μαζί με την οικογένειά σου, ένα καταφύγιο ζώων και ζήτα από τα παιδιά σου να βοηθήσουν, όσο μπορούν τους υπόλοιπους εθελοντές. Μπορείτε να συλλέξετε τροφή για τα ζώα, να παίξετε για λίγο μαζί τους, να κάνετε τα βόλτα έξω από τα κλουβιά και να προσφέρετε προμήθειες στο καταφύγιο. Και εσείς θα περάσετε τη μέρα σας ευχάριστα ενώ θα κάνετε μια καλή πράξη.

Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε, ας κάνουμε την «Καλή Πράξη» λοιπόν και η επόμενη μέρα θα είναι σίγουρα μια… καλή ημέρα!

Γιατί, μια καλή πράξη είναι σημαντική, χιλιάδες καλές πράξεις μαζί μπορούν να κάνουν τη διαφορά!

Για περισσότερες πληροφορίες για την ενέργεια των δημητριακών NESQUIK μπείτε στο www.nestle.gr.

News 24/7

24MEDIA NETWORK