Πως μπορεί να σπάσει το συμβόλαιο της ΕΡΤ με τους "7"

Το φυσιολογικό ερώτημα που προκύπτει μετά και την επίσημη υπογραφή του συμβολαίου της ΕΡΤ με τις 7 ΠΑΕ είναι το εξής: Μπορεί αυτό το συμβόλαιο να σπάσει πριν τη λήξη του, το 2020; "Ναι", είναι η απάντηση, υπάρχει, όμως, και το "αλλά"...

Το φυσιολογικό ερώτημα που προκύπτει μετά και την επίσημη υπογραφή του συμβολαίου της ΕΡΤ με τις 7 ΠΑΕ είναι το εξής: Μπορεί αυτό το συμβόλαιο να σπάσει πριν τη λήξη του, το 2020;

Θεωρητικά, ναι. Σε περίπτωση που η Λίγκα δεν τηρήσει τη δέσμευσή της για τη μείωση των ομάδων στο επόμενο πρωτάθλημα σε 14 (από 16) κάτι που θα σημάνει, σχεδόν de facto, το σπάσιμο της συμφωνίας. Ηταν άλλωστε ο κύριος όρος.

Πρακτικά όμως, επειδή στη Λίγκα προφανώς δεν θα... αυτοκτονήσουν, το να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μάλλον αδύνατον.

Επίσης, τι θα γίνει αν τον Μάιο γίνουν εκλογές και προκύψει κυβέρνηση άλλου κόμματος που μπορεί να έχει άλλες ιδέες για το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΕΡΤ με τους επτά της Λίγκας;

"Ακόμα και τότε, δεν θα σπάσει, εκτός αν πρόκειται για... τρελούς" τονίζεται από αρμόδια και πολύ αξιόπιστη πηγή. Με την έννοια ότι η συμφωνία θα είναι επικερδής για τη δημόσια τηλεόραση στο οικονομικό κομμάτι, αλλά και για το ποδόσφαιρο συνολικά.

Ολα αυτά βέβαια θα φανούν στην πορεία.

Ως προς τις ρήτρες τέλος, θα ισχύσουν για όλες τις ομάδες, ακόμα κι αυτές που έχουν υπογράψει συμβόλαια με τη "NOVA". Σε κάθε σοβαρό παράπτωμα, απλά θα παρακρατείται ποσό από το τηλεοπτικό συμβόλαιο μετά και τη σχετική απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας.

N.Γ.

Longread

Ρεάλ - Μπάρτσα 2011, τελικά έμεινα απ' έξω!

Με αφορμή τον τελικό του Copa del Rey, ο Θανάσης Κρεκούκιας θυμάται εκείνον του 2011. Το μοναδικό εισιτήριο, το κέρμα της κρίσης, τα 9 γκολ, τα "no" του Μουρίνιο και το Πάσχα στο Πουέρτο δε Σαγούντο!

Why we love

23 λόγοι που αγαπάμε τον Ερίκ Καντονά

Η κλοτσιά σε ρατσιστή φίλαθλο της Κρίσταλ Πάλας, οι διαφημίσεις που πρωταγωνίστησε, τα γκολ που δεν πανηγύριζε και ο γιακάς. Με αφορμή τα γενέθλια του Ερίκ Καντονά, βρήκαμε 23 λόγους που τον αγαπάμε.