Αυτή δεν ήταν ομάδα Σάντος
Το σοκ που υπέστη η Εθνική, ο εντελώς λαθεμένος τρόπος αντίδρασής της και οι ελπίδες που παραμένουν ζωντανές.
Σύμφωνα, το να αντιδράσει μία ομάδα στο υψηλό επίπεδο μετά από ένα σοκ σαν και αυτό που υπέστη η Εθνική στα καταραμένα πρώτα έξι λεπτά δεν είναι εύκολο.
Εστω και έτσι όμως θα περίμενε κανείς από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να καταθέσει στο χορτάρι κάποιες από τις ιδέες πάνω στις οποίες έχτισε την πρόκριση της και το χαρακτήρα της. Αντ’ αυτού γίναμε μάρτυρες μιας τακτικής που θύμισε μέτρια αγγλική ομάδα της δεκαετίας του 80. Σέντρα και πάλι σέντρα και ξανά σέντρα.
Προς Θεού, δεν υποτιμάμε ούτε την προσπάθεια των διεθνών, ούτε φυσικά ισχυριζόμαστε ότι τους έλειψε η διάθεση και το πάθος. Αλλα, διάολε, έπαιξαν ΤΕΛΕΙΩΣ λάθος, θα έλεγε κανείς ότι ακόμα και σ’ ένα πιθανό τρίτο ημίχρονο η Εθνική δεν θα μπορούσε να σκοράρει χωρίς να κάνει τραγικό λάθος αντίπαλος (σαν αυτό που έκανε ο Τσεχ στο 53′ για να σκοράρει ο Γκέκας).
Τουτέστιν η Εθνική έδειξε χαρακτήρα μόνο ως προς το καθαρά ψυχολογικό κομμάτι του πράγματος. Στο καθαρά τακτικό-ποδοσφαιρικό πήρε πολύ χαμηλό βαθμό, γεγονός που συνιστά έκπληξη για μία ομάδα που προπονεί ένας λάτρης της τακτικής όπως ο Φερνάντο Σάντος.
Φυσικά οι ελπίδες για πρόκριση υφίστανται και η ομάδα υποχρεούται να τις κυνηγήσει μέχρι το τέλος και αυτό θα πράξει. Θα χρειαστεί όμως να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια ως προς το δημιουργικό τομέα του παιχνιδιού κόντρα στην πιο ποιοτική ομάδα του oμίλου. Κοντολογίς κόντρα στους Ρώσους θα δούμε πόσα απίδια πιάνει πραγματικά ο σάκος.
ΥΓ1. Είναι απορίας άξιον το πόσο κακή απόδοση είχε και στο αποψινό παιχνίδι ο Γιώργος Σαμαράς. Δεν του βγήκε απολύτως τίποτα μέσα στο γήπεδο.