ΑEK next generation, έστω και... πιλοτικά!

Ο Ζοζέ Μοράις δείχνει τη διάθεση να χρησιμοποιήσει τους παίκτες από την ακαδημία της ΑΕΚ όπου και όταν προκύψει ευκαιρία, γεγονός για το οποίο έκανε ιδιαίτερη συζήτηση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της "Ένωσης". Το contra.gr συνοψίζει την επόμενη "κιτρινόμαυρη" γενιά.

ΑEK next generation, έστω και... πιλοτικά!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η είσοδος του Κώστα Γαλανόπουλου στον αγώνα με τον Πλατανιά ως αλλαγή σε ένα χρονικό σημείο που… έκαιγε η μπάλα και η πίεση μεγάλωνε για την ΑΕΚ με το σκορ στο 0-0, αλλά και η χρησιμοποίηση των «Γαλανό», Γιαννούτσου και Τσέλιο στο αρχικό σχήμα του αγώνα της Καρδίτσας, έχουν τη δικιά της σημασία για την «Ένωση» και για τον τρόπο που ο Ζοζέ Μοράις δείχνει να διαχειρίζεται τους νεαρούς παίκτες του ρόστερ.

Ο Πορτογάλος δεν δίστασε να δώσει χρόνο συμμετοχής στους μικρούς, με πρώτο τον Γαλανόπουλο ο οποίος βοήθησε την ομάδα και έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει αν πάρει ευκαιρίες χωρίς να συγκαταλέγεται απλά σαν μία ποσοτική… περίπτωση στο ρόστερ.

ΔΥΝΑΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, ΝΑΦΘΑΛΙΝΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑ

Η τελευταία στο πρωτάθλημα με τον Πλατανιά, ήταν η 3η φετινή συμμετοχή του Γαλανόπουλου για τη φετινή Σούπερ Λιγκ και 6η γενικά. Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε την περασμένη αγωνιστική σεζόν στο -αδιάφορο- φινάλε της «Ένωσης» στα play-off στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο. Φέτος ενώ ξεκίνησε… δυναμικά μπαίνοντας στον αγώνα της Γαλλίας με τη Σεντ Ετιέν για να αποτελέσει 3ο χαφ μαζί με τους Γιόχανσον-Σιμόες σε μια φάση που ο Κετσπάγια ήθελε να «κλειδώσει» το ματς στο 0-0, στη συνέχεια χάθηκε αφού ο Γεωργιανός τεχνικός επέλεξε να μην του ξαναδώσει ευκαιρία.

ΑEK next generation, έστω και... πιλοτικά!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΜΟΡΑΙΣ, ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΧΑΦ

Ο Μοράις τον έβαλε για λίγο (στο 84’) στο 0-0 με τον Πανιώνιο στη θέση του Γιόχανσον, στη θέση του Σιμόες στην Τούμπα (ξανά στο 84’) ενώ στο ματς με τον Πλατανιά του έδωσε περισσότερο χρόνο συμμετοχής (περνώντας τον στη θέση του Γιόχανσον στο 64’). Ο 19χρονος μέσος κέρδισε τον κόουτς, τους συμπαίκτες του και την εξέδρα κάνοντας καλό ματς και αναγκάζοντας τους επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσο πρέπει να παίζει και πιο συχνά, αφού κάθε ευκαιρία που έχει πάρει την έχει αρπάξει από τα μαλλιά.

ΕΣΚΙΖΑΝ ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ!

Ο Γαλανόπουλος είναι ένα από τα παιδιά των τμημάτων υποδομής της ΑΕΚ για τα οποία οι συστάσεις του συνόλου των ανθρώπων της ακαδημίας ήταν κάτι παραπάνω από θετικές, αφού τα τελευταία χρόνια όλοι οι προπονητές του στις μικρότερες ομάδες της «Ένωσης»… έσκιζαν τα διπλώματά τους από τη σιγουριά για το αν μπορεί να σταθεί στην πρώτη ομάδα. Από τα 15-16 του χρόνια κιόλας, όταν ακόμα αγωνιζόταν στην Κ17 που συμμετείχε (τότε) στα τοπικά πρωταθλήματα της Αθήνας λόγω της παρουσίας της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

Στον αγώνα με τον Πλατανιά, βέβαια, ο Μοράις δεν πέρασε μόνο τον Γαλανόπουλο από πιτσιρικάδες, αλλά έβαλε στο ματς και τον Ηλία Τσέλιο. Ο νεαρός επιτελικός μέσος της «Ένωσης» πήρε τη δεύτερη επίσημη συμμετοχή του με την ανδρική ομάδα της ΑΕΚ, μετά από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κόντρα στον Πανναξιακό τη σεζόν 2013-14. Δεν πρόλαβε να αγωνιστεί για αρκετή ώρα αφού ο Μοράις τον πέρασε στο ματς στις καθυστερήσεις, χαρίζοντάς του μια επιπλέον σημαντική παράσταση (πρώτη σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ) για να τη βάλει ο μικρός στη φαρέτρα του ενόψει της συνέχειας.

Στον αγώνα Κυπέλλου απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ο Μοράις ξεκίνησε το ματς με τρεις ποδοσφαιριστές από την ακαδημία της ΑΕΚ στο αρχικό σχήμα. Το βάπτισμα του πυρός πήρε και ο Γιαννούτσος που κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας ενώ θέση βασικού πήρε και ο Τσέλιος που ξεχώρισε με κάποιες καλές ενέργειες στο παιχνίδι του. Το ερώτημα που τίθεται στην περίπτωση του Γιαννούτσου, είναι το κατά πόσο είναι πιο χρήσιμο να παίρνει ο Ντίας αντί αυτού τις συμμετοχές που περισσεύουν για να παίρνει ανάσες ο Ντίντακ, αφού ότι κι αν είχαν στο μυαλό τους όσοι έφεραν τον Ουρουγουανό, είναι σαφές πως δεν βγαίνει σε καμία περίπτωση επί χόρτου.

ΟΣΟΙ… ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ

Άλλη μια περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή που κέρδισε τον Μοράις σε ορισμένες προπονήσεις της πρώτης ομάδας, είναι αυτή του Χρήστου Γιούση. Επίσης επιτελικός μέσος, κυρίως 10ράκι που μπορεί να παίξει και στα φτερά, ο Γιούσης κέρδισε τον Πορτογάλο που με 2-3 προπονήσεις τον συμπεριέλαβε στην αποστολή του πρόσφατου φιλικού με τον Ατρόμητο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Μάλιστα ο Γιούσης πήρε και χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με τους Περιστεριώτες και τέθηκε στα υπόψιν του Μοράις για… μελλοντική χρήση. Στην ίδια κατηγορία με τους παραπάνω χωρίς όμως να πάρει ακόμα συμμετοχή με την πρώτη ομάδα (έστω και ανεπίσημη) είναι ο γεννηθείς το 1998 τερματοφύλακας Γιάννης Παπαδόπουλος που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο και κάνει αρκετές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK