Ανασταλτικά το βρίσκει, επιθετικά… ελπίζει!

Η ΑΕΚ που βρίσκει σιγά-σιγά τις σταθερές της, ο Λαμπρόπουλος που αρπάζει την ευκαιρία από τα μαλλιά, η επιστροφή του Μπακάκη και η ελπίδα πως στη συνέχεια ο Μανόλο Χιμένεθ θα παρουσιάσει ένα καλύτερο επιθετικά σύνολο. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΞΑΝΘΗ - ΑΕΚ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / Eurokinissi Sports)
labropoulos EUROKINISSI SPORTS

Ο αγώνας της Ξάνθης στράβωσε από την…. Παρασκευή για την ΑΕΚ. Αναγκαστική αντικατάσταση του Βάργκας με τον Τσέλιο από την αποστολή λόγω ίωσης. Το Σάββατο η κατάσταση συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με την απώλεια του Γιόχανσον -επίσης- λόγω ίωσης ενώ σε 11άδα και πάγκο υπήρχαν συνολικά τρεις ποδοσφαιριστές εμπύρετοι. Η κατάσταση στράβωσε ακόμα περισσότερο με την αποβολή του Ροντρίγκο Γκάλο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο. Αν σκεφτεί κανείς ότι συνέβησαν όλα τα παραπάνω και το ματς πήγε τόσο πολύ στραβά, είναι ένα θετικό γεγονός για την «Ένωση» ότι τουλάχιστον δεν έχασε. Στο πρόσφατο παρελθόν, άλλωστε, έχει συμβεί να χάσει αγώνες και με εμφανώς πιο ευνοϊκές συνθήκες από τις προαναφερόμενες.

Για να γίνει όμως αυτό -και κυρίως για να φτάσει στο σημείο η ΑΕΚ να μην απειληθεί καλά-καλά σε μια μέρα που της στράβωσαν τα πάντα- βασική προϋπόθεση ήταν η καλή ανασταλτική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων». Η οποία στην Ξάνθη ήταν εξαιρετική με αποτέλεσμα όταν οι ακρίτες είχαν το αριθμητικό πλεονέκτημα να μην μπορούν να φανούν σχεδόν καθόλου απειλητικοί για την εστία της «Ένωσης».

Η ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ

Καθοριστικός ως προς τη σιγουριά που εμπνέει στην αμυντική λειτουργία μιας ομάδας είναι πάντα ο τερματοφύλακας. Στην περίπτωση της ΑΕΚ, ο Μπάρκας αποδεικνύεται σε πολύ καλή λύση έχοντας κάποιες λίγες κακές στιγμές σε κακούς αγωνιστικούς χώρους (στην Τρίπολη και στο Αγρίνιο). Στο ματς της Ξάνθης, η ομάδα του Λουτσέσκου δεν κατάφερε να γίνει απειλητική, όμως στις λίγες φορές που της εμφανίστηκε ευκαιρία να κάνει ζημιά ο Μπάρκας στάθηκε στο ύψος του. Αρχικά σε μια έξοδο στο 34ο λεπτό όταν πρόλαβε τον Βασιλακάκη και έδιωξε σε πλάγιο με τα πόδια και στο 37’ όταν απέκρουσε το σουτ του Τριάδη εξ επαφής (στη συγκεκριμένη φάση ήταν και λίγο τυχερός γιατί η μπάλα πήγε πάνω του και στην ουσία το σουτ σταμάτησε στο στήθος του.

ΘΕΤΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Ο Όγκνιεν Bράνιες στην 5η του -συνολικά- συμμετοχή με τη φανέλα της ΑΕΚ δείχνει να προσαρμόζεται καλύτερα στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και ο αρκετά δυναμικός τρόπος που αγωνίζεται είναι ένα στοιχείο που δεν υπήρχε στα στόπερ της «Ένωσης» τα τελευταία χρόνια. Πολύ καλές επεμβάσεις, μια δυσκολία με τη μπάλα στα πόδια (δεν είναι στόπερ για αυτή τη δουλειά, ήταν γνωστό αυτό εξαρχής) που με την ταχύτητά του είναι σε θέση να καλύψει αρκετές από τις αδυναμίες που έχει. Ο Βόσνιος δείχνει πως αποτελεί ένα… μοντέλο στόπερ το οποίο από άποψη χαρακτηριστικών και προδιαγραφών μπορεί να δέσει αρκετά καλά ως δίδυμο με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Ο ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ… "ΕΦΑΓΕ" ΤΟΝ ΚΟΛΟΒΕΤΣΙΟ

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι πήγε αρκετά καλά και η χημεία με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, ο οποίος επίσης έκανε ένα ακόμα καλό ματς και δικαίως πέρασε τον Δημήτρη Κολοβέτσιο στην… ιεραρχία των στόπερ του ρόστερ. Μετά τις ανακατατάξεις στη χρησιμοποίηση των κεντρικών αμυντικών ο «Κόλο» που δεν διανύει καλό φεγγάρι (κάτι που πιθανότατα έχει να κάνει και με την ψυχολογία) έχασε τη θέση του από τον Λαμπρόπουλο, ο οποίος ελλείψει του τραυματία Τσιγκρίνσκι δείχνει η πιο αξιόπιστη λύση από τις υπάρχουσες, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στην αρχή της σεζόν.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΠΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Ο Μιχάλης Μπακάκης που επέστρεψε στους αγώνες πρωταθλήματος της ΑΕΚ (έπαιξε για τελευταία φορά στο τελευταίο ματς του Μοράις στο Αγρίνιο και πριν από αυτό τον περασμένο Οκτώβρη στο ΟΑΚΑ με τον Πανιώνιο!), κάλυψε το κενό του Γκάλο που αποβλήθηκε, το πάλεψε με αρκετά τρεξίματα χωρίς όμως να μπορεί να θυμάται κανείς κάτι ιδιαίτερο από αυτόν. Λογικό, από τη στιγμή που είναι εμφανές ότι του λείπει ρυθμός σε ένα ματς που μπήκε νωρίς από το πουθενά λόγω των συγκυριών. Προσπάθησε πάντως και αυτός ως προς τον στόχο της εξασφάλισης του μηδέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Συμφώνησε με Βινίσιους η ΑΕΚ
Χιμένεθ: "Οι ιώσεις και η κόκκινη μας στέρησαν τι νίκη"
Ολοι ευχαριστημένοι, παντού ισοπαλία!
Ας μιλήσουμε για τον Μάνταλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK