Αναζητείται κίνητρο για τον... λαό!

Στην ΑΕΚ βάζουν κάτω τις μεταγραφικές υποθέσεις που εξετάζουν και ετοιμάζονται για τις κινήσεις του Γενάρη, με βασικό μέλημα τη βελτίωση της ομάδας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου η οποία έχει κλονιστεί. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Αναζητείται κίνητρο για τον... λαό!

Nτάνιελ Μαϊστόροβιτς και Άλεξ Ντε Μπαρτόλο επέστρεψαν στην Αθήνα μετά τα ταξίδια που είχαν κάνει στο περιθώριο του καταρτισμού της μεταγραφικής ατζέντας της ΑΕΚ ενόψει της χειμερινής περιόδου. Ο Σουηδός τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» παρακολούθησε το Ουγγαρία-Σουηδία (στο οποίο αγωνίστηκε ξανά βασικός ο Γιόχανσον) ενώ ο Αργεντίνος σκάουτερ είδε το Πολωνία-Σλοβενία.

Είναι σαφές ότι η ΑΕΚ κινείται -σίγουρα- για την απόκτηση ενός σέντερ φορ και ενός κεντρικού χαφ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον αναζήτηση και για θέσεις στις οποίες διαπιστώθηκε πρόβλημα. Μία από αυτές είναι και η θέση του αριστερού μπακ, όπου ο Ντίας δεν έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη κανενός προπονητή με αποτέλεσμα μετά τον Ντίντακ να υπάρχει το απόλυτο… χάος.

H περίπτωση του Άστριτ Αζντάρεβιτς είναι μια από αυτές που ενδιαφέρουν σε μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ στο περιθώριο της ενίσχυσης στα χαφ, χωρίς όμως να σημαίνει ότι ο Σουηδός (με κοσσοβάρικες ρίζες) είναι και ο μόνος ποδοσφαιριστής που εξετάζεται από τους ανθρώπους της «Ένωσης». Ο Αζντάρεβιτς είναι καλός ποδοσφαιριστής, σε καλή ηλικία, έχει όμως και ανησυχητικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να στεριώσει πουθενά, αλλάζοντας σχεδόν κάθε χρόνο ομάδα.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρχει συνάντηση ανάμεσα σε Μαϊστόροβιτς, Ντε Μπαρτόλο, Μοράις και Μπάγεβιτς προκειμένου να ξεκαθαρίσει κάπως το πράγμα και να πάει η μεταγραφική αναζήτηση των «κιτρινόμαυρων» σε πιο χαρτογραφημένα νερά.

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι στην ΑΕΚ έχουν καταλάβει το λάθος που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι τόσο στο θέμα του χαφ, όσο και σε εκείνο του φορ. Η επιλογή να μην αποκτηθεί κανένας χαφ παρά τις αποχωρήσεις των Κορδέρο-Ζουκουλίνι από το προηγούμενο ρόστερ ήταν ένα σοβαρό σφάλμα που οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν αρκετές φορές, κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που αποφάσισαν να πορευθούν με απόσταση από την κοινή ποδοσφαιρική λογική.

Στο θέμα του φορ επίσης η ΑΕΚ πλήρωσε την απόφασή της να εμπιστευτεί τον Πέκχαρτ για εναλλακτική, σε συνδυασμό με την απόφαση του Κετσπάγια να παίζει ο Τσέχος αντί του Αραβίδη όταν απουσίαζε ο Αλμέιδα. Πλέον γίνονται κινήσεις και σε αυτό το κομμάτι για να μειωθεί η διαφορά του πρώτου φορ του ρόστερ από τον δεύτερο (που ήταν χαώδης στο ξεκίνημα της σεζόν), σε μια κίνηση που εντάσσεται στη γενικότερη βελτίωση της ομάδας.

Η ΑΕΚ με έναν φορ και έναν χαφ, έστω και σε πρώτη φάση, μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της και να αξιοποιήσει το υπόλοιπο ρόστερ της το οποίο δεν είναι για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα (όπως αποδείχτηκε) αλλά δεν είναι και τόσο κακό όσο η εικόνα της και η βαθμολογική της συγκομιδή. Σαφέστατα το ζήτημα είναι τι φορ και τι χαφ πρόκειται να αποκτηθεί. Ειδικά στο θέμα του επιθετικού, είναι γνωστό πως το γκολ πληρώνεται και χρειάζεται ένα άνοιγμα για να έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας η μεταγραφή. Αν η ΑΕΚ φέρει σέντερ φορ και χαφ από κανονικό πρωτάθλημα, με αρκετές συμμετοχές και με σχετικά καλή παρουσία, τότε πάει να πει ότι αλλάζει λογική και δίνει κίνητρο στον περίγυρό της, κάτι που μέχρι τώρα δεν συνέβη.

ΑΛΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΡΓΑ

Ενδεχομένως και να είναι αργά μέχρι τότε, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να απομακρυνθεί κι άλλο η ομάδα από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ακόμα κι έτσι όμως, είναι σημαντικό για την ΑΕΚ να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου της η οποία έχει κλονιστεί σε βαθμό απαξίωσης.

Στο κάτω-κάτω δεν μιλάμε για τον σούπερ απαιτητικό κόσμο (όπως ήταν στα παλιά… καλά χρόνια) αλλά για έναν κόσμο που την τελευταία δεκαετία έχει πιει φαρμάκι και κάνει υπομονή για τρεις ζωές, περιμένοντας έστω και κάτι για να «ζεσταθεί» και να συσπειρωθεί γύρω από το κλαμπ.

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ

Αυτή την ώρα η μοναδική ρεαλιστική προοπτική στο κεφάλι του μέσου οπαδού της ΑΕΚ είναι το γήπεδο αλλά σε αυτό το ζήτημα με τόσα που έχουν γίνει, ακόμα κι αν ο Πρωθυπουργός της χώρας πει ότι ξεκινούν αύριο το πρωί τα έργα, αισιοδοξία θα υπάρξει μόνο όταν μπει το πρώτο τούβλο. Όπως όλα δείχνουν, από εκείνη την… «άγια» (για πολύ κόσμο) μέρα απέχουμε στην καλύτερη μερικούς μήνες, οπότε πρέπει να βρει η ΑΕΚ έναν τρόπο να κρατήσει σε αυτό το διάστημα τους μοναδικούς που δεν έχασε ακόμα κι όταν τα έχασε όλα και έμεινε στον… άσο.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ΑΕΚ θα παραμείνει σε απόσταση από το ένα μεγάλο μέρος του κοινού της, το οποίο θα είναι πιο αυστηρό μαζί της ακόμα κι από τους αντιπάλους της. Δηλαδή δε θα χάσει μόνο τη δυναμική που της δίνει ο κόσμος, αλλά θα τον έχει και απέναντι, όπως κι αν αυτό μεταφράζεται: Ή με την εικόνα «τρεις και ο κούκος» στο γήπεδο, ή με το κράξιμο σε κάθε ευκαιρία κάτω από κάθε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άσχετης ή μη, δίκαιης ή άδικης.

ΜΟΝΟ ΜΕ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Οι ΑΕΚτζήδες είναι παράξενη… φυλή, ο Μελισσανίδης το ξέρει καλύτερα από τον καθένα και είναι ο μοναδικός άνθρωπος πάνω στη γη που μπορεί να γυρίσει την κατάσταση, να «ψήσει» τον κόσμο. Σε πρώτη φάση, το πλάνο (και τα πρόσωπα) που είχε στο μυαλό του δεν του βγήκε και ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνήθηκαν ορισμένα λάθη στην προσπάθεια να περάσουν ως «σωστά» έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση: «Δεν πήραμε 3ο χαφ γιατί τι να τον κάνουμε αφού έχουμε Γιόχανσον-Σιμόες;», «Δεν κάναμε κινήσεις τον Ιούλιο γιατί ποια ομάδα ενισχύεται από νωρίς;», «πήραμε το Κύπελλο, άρα πετύχαμε και θέλουμε μόνο κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις» κλπ.

Στα παραπάνω δεν υπάρχει κάτι που να μην αλλάζει. Ακόμα κι αν -όπως φαίνεται- χάνεται μια χρονιά, δεν χάθηκε ο κόσμος. Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για μια ομάδα που έχασε δεκαετίες από τη ζωή της περιμένοντας. Το θέμα είναι να αλλάξει η λογική. Αν αυτό γίνει -της βγει, δεν της βγει αγωνιστικά- η ΑΕΚ θα συσπειρωθεί και θα λύσει το βασικό της πρόβλημα, που είναι βασικό όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουν αρκετοί εντός των τειχών: Θα φέρει τον κόσμο γύρω από την ομάδα (ξανά).

News 24/7

24MEDIA NETWORK