Ανοιχτή η διάταξη, συγκεκριμένα τα δεδομένα

Τα χαρτιά του Γκουστάβο Πογιέτ παρέμειναν κλειστά και το Σάββατο, ωστόσο οι αρνητικές -για την ΑΕΚ- συγκυρίες που ξεπετάγονται η μία μετά την άλλη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κάνουν πολύ συγκεκριμένη την κατάσταση και πλέον απομένει η -οριστική- επιλογή της διάταξης. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Ανοιχτή η διάταξη, συγκεκριμένα τα δεδομένα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

O Γκουστάβο Πογιέτ δεν έδειξε πολλά πράγματα ούτε στη χθεσινή τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ πριν από τον σημερινό αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Ουρουγουανός τεχνικός δείχνει να έχει κατασταλάξει σε ότι αφορά τα πρόσωπα, ωστόσο αυτό που παραμένει ερωτηματικό -και θα παραμένει μέχρι να παραταχθεί η «Ένωση» το βράδυ στο γήπεδο- είναι η διάταξη την οποία θα επιλέξει τελικά ο Πογιέτ, μετά και από τις τελευταίες συζητήσεις με τον στενό του συνεργάτη σε τακτικά ζητήματα, Μαουρίτσιο Ταρίκο.

Φαβορί η συνταγή της επιτυχίας

Επικρατέστερη επιλογή του προπονητή της ΑΕΚ είναι το 4-3-3 με το οποίο προσέγγισε τα δύο τελευταία ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και γενικότερα εφαρμόζει σε όλο το μέχρι τώρα διάστημα της παρουσίας του στην Ελλάδα. Με αυτή τη λογική ο Μπαρόχα θα διατηρήσει τη θέση του κάτω από τα δοκάρια, ο Ντίντακ θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μπακάκης στο δεξί, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν ο Κολοβέτσιος με τον Άρθο. Μπροστά από τα στόπερ θα παίξει ο Σιμόες ως 6άρι, με τον Βάργκας να παίρνει θέση αριστερού εσωτερικού μέσου και με τον Γιόχανσον δίπλα του, δεξιά. Στα φτερά της επίθεσης θα πάρουν θέση οι Αραβίδης και Μπαρμπόσα (αριστερά-δεξιά) ενώ ο Τόμας Πέκχαρτ θα αποτελέσει αιχμή του δόρατος στην κορυφή.

Το σκέφτεται και για 4-4-2

Παράλληλα, ο Πογιέτ σκέφτεται και το 4-4-2 (για την ακρίβεια 4-4-1-1), διάταξη η οποία συγκεντρώνει -και αυτή- πιθανότητες να επιλεγεί από τον τεχνικό της «Ένωσης». Αν ο Πογιέτ πάει σε αυτή την επιλογή, τότε τερματοφύλακας και τετράδα άμυνας παραμένουν ως έχουν, με τον Σιμόες να αλλάζει ρόλο και να επιστρέφει στο πλευρό του Γιόχανσον, στην ευθεία. Βάργκας και Μπαρμπόσα θα πάρουν θέση στα φτερά της επίθεσης (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) με τον Πέκχαρτ να παίζει στην κορυφή και με τον Αραβίδη λίγο πιο πίσω να αποτελεί μία από τις… παγίδες του Πογιέτ για την πίεση ψηλά.

Ανοιχτά ενδεχόμενα λόγω… Πογιέτ!

Βέβαια επειδή μιλάμε για τον Πογιέτ που δεν συνηθίζει να… κάθεται στα αυγά του αλλά να παρεμβαίνει στην ομάδα ακόμα και με μη αναμενόμενες (για εμάς τους απ’ έξω) επιλογές επειδή πιστεύει ότι αυτές είναι καλύτερες για την ΑΕΚ τη δεδομένη στιγμή (π.χ. Μπαρόχα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό), καλό είναι να κρατάμε και μία… πισινή για τα πάντα. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως αυτή τη φορά τα κουκιά είναι μετρημένα λόγω των συγκυριών (απουσίες Γκάλο, Μάνταλου, Ζουκουλίνι, Κορδέρο) και οι επιλογές περιορίζονται αρκετά.

Δεν τα κατάφερε ο Κορδέρο

Το ενδεχόμενο να αγωνιζόταν ο Μιγκέλ Κορδέρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό απέκτησε επιπλέον σημασία για την ΑΕΚ, δεδομένων του προβλήματος που προέκυψε με τις απουσίες στα χαφ. Τελικά οι άνθρωποι του ιατρικού τιμ της «Ένωσης» αποφάσισαν να μη ρισκάρουν καθόλου, αφού και χθες ο Ισπανός ακολούθησε μέρος του προγράμματος, κλείνοντας την προπόνηση με ατομικό, όπως συνέβη σχεδόν σε όλες τις προπονήσεις της εβδομάδας που εκπνέει.

Τελικά ο Κορδέρο θα παρακολουθήσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό από την εξέδρα και από την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων για να είναι στη διάθεση του προπονητή (πιθανότατα) για το ματς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο την Πέμπτη και (πιο σίγουρα) για το ματς της άλλης Δευτέρας στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα πέντε ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός που έμειναν στην ιστορία

Δεν πρόλαβε ο Κορδέρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK